RikuHead SwimRun Suit – maalta merelle

Kun triathlon-villitys odottaa vielä huippuaan, on jo toinen laji nousemassa kestävyysurheiluun hurahtaneiden repertuaariin. Kyseessähän on tänä keväänä jo mukavasti huomiota saanut uintijuoksu. Laji, jossa siis uidaan ja juostaan lähinnä vuorotelleen.

Uintijuoksun suurin ja kaunein on tietysti ruotsalainen Ötillö, jossa länsinaapurin saaristossa taivalletaan yhteensä 75 kilometrin matka. Matkasta 10 kilometriä uidaan ja 65 kilometriä juostaan ja reitti suoritetaan parin kanssa. Kisa onkin saanut lajin maailmanmestaruus statuksen.

Head SwimRun Suit miehille

SwimRun puvussa on kelluttavat 4mm neopreeni paneelit rinnassa ja reisien yläosissa

Tuoreeseen lajiin ei vielä löydy mittavaa määrää omaa varustusta, mutta Head tekee vahvan avauksen markkinoille uudella SwimRun –puvulla. Head, joka Suomessa tunnetaan paremmin suksista ja mailapeleistä valmistaa myös uinti välineitä ja on tänä keväänä aloittanut vahvasti Suomen markkinoilla.

Head SwimRun Suit naisille

Headin SwimRun puvusta löytyy mallit miehille ja naisille

SwimRun suit on siis puku, joka on tehty vastaamaan juoksun ja uinnin tarpeisiin. Puku on pääsääntöisesti 2mm neopreeniä, jossa on reisissä ja rinnassa paksummat 4mm neopreenit. Näiden ansiosta puku toimii kelluttavana märkäpukuna helpottaen uintiurakkaa. Sisäreisissä on nylon paneelit, jotka estävä hankausta juostessa. Puvussa on myös vetoketjut edessä ja takana, joilla puvun yläosan voi laskea juoksun ajaksi. Puvun hihan ja lahkeen pituus on myös säädettävissä ja siitä löytyy mallit sekä miehille, että naisille.

Headin SwimRun Suit takaapäin

SwimRun -puvussa on vetoketjut edessä ja takana, jotta on mahdollista juosta ns. yläpelti paljaana.

Pukua käyttävät ainakin Headin Ambassadorit Anu ja Jeeju, jotka suuntaavat tämän kesän Ötillölle. Anu ja Jeeju muodostavat yhdessä Pink Seals duon, joka osallistuu kestävyysurheilutapahtumiin ja samalla pyrkivät auttaamaan Itämerta. Voit tutustua Anun ja Jeejun edesottamuksiin heidä Pink Seals blogissaan.

Pink Seals Headin Swimrun puvuissa

Anu ja Jeeju muodostavat Pink Seals duon, ja he osallistuvat kesän Ötillölle. Kuva: Pink Seals

Jos siis suunnitelmissa on suunnata vaikka karsintakilpailujen kautta ensi vuoden Ötillölle, voi Headin SwimRun Suit olla juuri sinua varten. Sitä saa nyt jo kotimaisista liikkeistä, joskin kukkaro kannattaa ottaa mukaan. Hintaa puvulla on noin 560 euroa.

Kuvat: Head Swimming, Pink Seals

Kommentoi

Kommentit