ASAlle Testiin: Runtastic-Treenisovellus

Arctic Sport Addicts sai testiin maailmalla suosiota niittäneen Runtastic-treenisovelluksen. Runtastic on älypuhelimissa toimiva treenisovellus, joka tallentaa harjoituksesi puhelimeesi sekä verkossa tarkasteltavaan profiiliin. Lisäksi käyttäjän on mahdollista perusprofiilin lisäksi korottaa statustaan Gold-tasolle ja avata erilaisia treeniohjelmia käyttöönsä.

Runtastic on tarjolla yleisimmille käyytöjärjestelmille, joskin ominaisuuksiltaan vaillinaisiksi on tällä hetkellä ilmoitettu Windows Phone ja Samsungin Bada.

Palveluntarjoaja ilmoittaa mm. seuraavia toiminnallisuuksia:

 • GPS-seuranta
 • Matka, aika, vauhti, kalorikulutus jne.
 • Karttanäkymä, sekä Google Maps että Google Earth
 • Split-taulukko haluamillasi välimatkoilla
 • Jako-ominaisuudet (Runtastic, Facebook, Twitter, G+)
 • Metrit/mailit
 • Live-seuranta suoraan vauhdista. (Olisi mielenkiintoista seurata joitain kisaa tämän kautta)
 • Säätiedot
 • Musiikkisoitin
 • Voice Feedback/training

Valitettavasti emme vielä toistaiseksi saa yhteensopivaa uutta sykevyötä testiin, koska se on vielä Runtasticin sisäisessä testissä, mutta meille on luvattu myös sykevyö heti kun se tulee ”uunista ulos”.

Tulevan testin lajeina tulevat pääasiassa olemaan juoksu ja maastopyöräily.

Testiraportti seuraa perässä.

//Kimi

3 comments

Kommentoi

Kommentit

 1. Movescountissahan on tarjolla vastaavanlainen online sovellus. Toimii tosin Sony Experialla ja on suppeampi. Markkinoilla ei taida olla puhelin kello vyö samanaikaista yhdistelmää. Ranteessa oleva tieturi on kuitenkin kätevämpi, eihän puhelinta pysty vilkuilemann lenkin aikana.

  • Hei Jouko,

   Kiitos Kommentista!

   Olet oikeassa. Tänän tyyppisiä sovelluksia on putkahdellut markkinoille viime vuosina. Movescount, Endomodo, Runatastic, Sport Tracker jne.

   Käytettävyyden ohella ostokynnys tulee varmaa näyttelemään isoa osaa. älypuhelinsovellusten hinnat ovat yleisesti melko alhaisia ja tuottajat hakevat iso volyymiä.

   Keskesimmät sovellukset ovat joko ilmaisia tai noin 5 € hintaluokassa. Runtasticiin (ehkä myös muihin) on nyt jo saatavilla valmistajan omia sykevyö/vastaanotin -komboja (runtastic on testaamassa uutta versiota). Gigantissa hinta näyttäisi olevan 39 € (http://www.gigantti.fi/product/puhelimet-ja-gps/gps-kuntoilu-ja-ulkoilma/RUNCHESTSTRAP/runtastic-sykevyo-vastaanotin). Yhteishinta siis koko paketille 4,9 € + 39 €, jätettäköön älypuhelimen hankintakustannus tästä pois, koska liikunnan osuutta on hankala pikaisesti jyvittää.

   Lipuvatko sovellusvalmistajat rautamarkkinoille vai rautavalmistajat sovellusmarkkinoille. Varmasti molempia, mutta markkinoiden jakautuminen tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa. Palveluita kun tulisi löytyä niin ”pihtiputaan mummolle” kuin ”varustesankarille”.

   Nähtäväksi jää kuka puhuttelee ketäkin.

   //Kimi

 2. Tuolta muuten löytyi aika hyvät ohjelman pohjat puolikkaalle ja täysmatkalle. Kolme ja puoli on jo perus tavikselle kova saavutus.