JoonasrunScribe on julkaissut juoksun biomekaniikan keräämiseen tarkoitetun podin

RunScribe on julkaissut Kickstarterissa uuden juoksun biomekaniikkaa mittaavan laitteen. Kamppis näyttää lähteneen aika mukavasti lentoon, koska rahaa tuntuu olevan jo kasassa suunniteltua enemmän ja muutenkin laite on kerännyt huomiota useissa mediossa, kun Runbloggerissa.

runscribe 3

Mikä runScribe on?

RunScribe on kevyt, noin footpodin kokoinen laite, joka kiinnitetään kengän takaosaan. Laite käyttää 9-akselista sensoria mittaamaan jalan liikeratoja askeleen aikana. Täytyy sanoa, että aikamoista, jos laite todella toimii, koska se voi olla tarkin kuluttajille suunnattu biomekaniikan mittaus- ja analyysilaite, joka on toistaiseksi tehty.

runScriben mittaus perustuu 13:sta erilaiseen mittariiin, jotka näkyvät alla olevasta kuvasta, jossa on vertailun vuoksi jo muutama markkinoilla oleva tuote. runscribe 4

runscribe runscribe 2

Mielestäni runScribe voi olla todella mullistava laite, jos se pystyy todella antamaan tarkkaa dataa. Se voisi helppokäyttöisyyden ja pienen kokonsa takia sopia niin klinikoille kuin yksityiskäyttöönkin. Esimerkiksi itse olisin kiinnostunut juuri biomekaniikkani muutoksista juostessani eri kengillä. Laitteen kehittäjät ovat suunnittelemassa laitteen julkaisun jälkeen käyttäjien kanssa yhteistyössä tehtävää datankeruuta, joka voi tuoda onnistuessaan todella paljon uutta tietoa esimerkiksi urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn sekä tietenkin kenkien toiminnallisuuteen ja biomekaniikkaan.

Jos laite alkoi kiinnostamaan niin kannattaa lukea koko juttu Kickstarterista ja vilkaista allaoleva filkka.

kuvat: Kickstarter ja runScribe

Kommentoi

Kommentit