Voisinko saada noin neljäsosan päivittäisestä kuidun tarpeestani juomalla Bonaquan Multi Omenaa?

Jep, se on mahdollista!

Aikaisemmissa juomiin liittyvissä artikkeleissa kerroinkin kesällä saamastani säkillisestä testijuomia. Näiden juomien joukossa oli suurin suosikkini Bonaquan Multi Omena kivennäisvesi. Olin jo aikaisemmin tarkastellut tuotetta ja pistänyt huomiolle sen sisältävän kuidun määrän. Tuotehan ei ole enää mitenkään uusi markkinoilla, mutta ensimmäisen kerran havaitsin sitä myytävän 1,5 litran pulloissa vasta vähän aikaa sitten. Olinkin kesällä kerinnyt julistamaan tuotteen aivan mahtavaksi kunnes personal trainer -kollegani toppuutteli minua, että etkös ole huomannut sen sisältävän kuitenkin jonkin verran sokereita. Otin pullon uudelleen kauniiseen käteeni ja totesin, että kappas vaan sokereita tosissaan on 12 grammaa verrattuna minun havaitsemaani 6 grammaan kuitua 0,5 litrassa. Kaloreita yksi puolen litran annos pitää sisällään 60. Okei, enemmän kun monessa muussa kivennäisvedessä, mutta silti edelleen huomattavasti vähemmän kun limuissa tai tuoremehuissa. Jälkeenpäin ajateltuna minusta tuote on kuidun lisänä edelleen huippu. Saan 0,5 litrasta Bonaquan Multi Omenaa enemmän kuitua kun syömällä suurinta osaa markkinoilla olevista ruisleivistä.  Ylittää jopa monien kuitulisävalmisteiden päivittäisannoksen.

Kuitu on Multi Omenassa polydekstroosin muodossa. On kuitenkin suositeltavaa saada päivittäinen kuituannos monipuolisesti erilaisista lähteistä. Kasvisten ja täysjyväviljan mukana saadaan ravintokuidun lisäksi muitakin hyödyllisiä aineita, kuten vitamiineja, joten en suosittele juomaan kuitenkaan kahta litraa vuorokaudessa Bonaquan Multi Omena kivennäisvettä vain ja ainoastaan sen takia, että saisi tarpeeksi kuitua. Olen kuitenkin huomannut työssäni ravintovalmentajana, että useilla suomalaisilla on ”puolikiloa päivässä” jankutuksen jälkeenkin kuitenkin vaikeuksia päästä edes lähelle päivittäistä tavoitetta, jonka olisi hyvä olla 25 grammaa kuitua vuorokaudessa. Itse juon tätä jo maun takia

Bonaqua_Multi_Omena_1,5L

 

 

 

Bonaqua Multi Lime Karhunvatukka pullo

Testissä oli myös Bonaqua Multi Lime-Karhunvatukka. Kyseistä tuotetta en hypetä samalla lailla, vaikka tuote on myös hyvän makuinen. Syy siihen liittyy siihen, että tuotteeseen on lisätty kalsiumia ja pääpiirteittäin suomalaisten kalsiumin saanti on riittävä. D-vitamiinin ohella kalsiumin riittävä saanti on luuston terveyden kannalta erittäin tärkeää, joten sitä ei mitenkään pidä vähätellä. Sinebrykoffin sivuilla lukee, että 0,5 litran pullossa Lime-Karhunvatukkaa on lähes kolmasosa kalsiumin päivittäisestä saantisuosituksesta (RDA) ja tämä tieto pitääkin hyvin paikkansa.  Sokereita tuote pitää yhtä paljon sisällään kun Multi Omenakin, joten kaloripitoisuudessakaan ei suuria eroja ole.

Kokeilkaa ihmeessä jos tarvitsette kuituja tai kalsiumia!

Terkuin,

Milla

Ravinto- ja kuntosalivalmentaja Tmi 2Move

www.2move.fi, https://www.facebook.com/2Move.fi

Lähteet ja Kuvat: Sinebrykoff, Foodle

Kommentoi

Kommentit