Testissä Valion uudet Profeel proteiinijogurtit ja rahkat

Myönnetään, olen mainonnan uhri. Näin Valion Profeel proteiinituotteiden mainoksen ensimmäisen kerran maanantaina televisiosta ja kun illalla sitten piipahdin lähikaupassa, niin ihan vain testin vuoksi tarttui kaupasta matkaan kahden pakkaus vadelmajogurttia ja rahkoista maut vanilja sekä mansikka.

Profeel1

Profeel tuotesarja koostuu proteiinijuomista, jogurteista ja rahkoista. Makuja on monipuolisesti saatavilla ja kaikille varmaan löytyy mieleisensä. Tällä kertaa ajattelin jättää proteiinijuoman testauksen omaksi kerrakseen, koska jogurtti ja rahka ovat luontaisemmat osat monipuolista ruokavaliota. Ensimmäisenä testin kouriin joutui vadelma jogurtti. En yleensä syö paljon jogurtteja, koska ne sisältävät usein liikaa sokereita minun makuuni. En oikein osannut odottaa mitään ihmeellistä ja olin kovin yllättynyt jogurtin koostumuksesta. Joku saattaisi jopa verrata sitä rahkaan. Jogurtti oli paksua ja koostumus miellyttävän pehmeä ilman marjojen jäämiä joista en itse juurikaan välitä. Maku oli kuitenkin yllättävän laimea. Sai kyllä tehdä töitä makunystyröillä, että vadelman maun jogurtista sai esille. Vaikka mausta en vakuuttunutkaan niin ainesosaluettelo oli kuitenkin ihan mukavaa luettavaa. Yksi jogurtti on 150 grammaa (laitan perään normaalijogurtin noin arvot sulkuihin) eli yksi purkki pitää sisällään 10,5 grammaa maitoproteiinia (5g), 11 grammaa hiilihydraatteja (21g) ja rasvaa 1 gramma (2g). Lisäksi jogurtissa on vähän ravintokuitua, kalsiumia 24% päiväsaannista ja D-vitamiinia 20% päiväsaannista. Eli ravintoarvollisesti ihan hyvä tuote eikä hintakaan hirveästi päätä huimaa jos lasketaan, että minun lähikaupassa tämä 2 x 150 gramman pakkaus maksoi 1,65 euroa. (jos vertaan olo tai Activia jogurtteihin)

Profeel2

Seuraavana päivänä testiin päätyi vaniljan makuinen proteiinirahka. Jos jogurtti oli jo paksua niin rahka on oletettavasti paljon paksumpaa ja niin olikin, todella tönkköä! No, ei se mitään. Makua oli vaniljassa jo huomattavasti enemmän kuin vadelma jogurtissa, mutta ei edelleenkään liian makea minun makuuni. Rahka on jopa saanut sydänmerkin joka kertoo, että tuote on tuoteryhmässään parempi valinta, tässä tapauksessa varmaankin rasvan määrän ja laadun sekä vähäsokerisuutensa vuoksi. Lisäksi plussaa saa se, että kaikki Profeel tuotteet ovat laktoosittomia. Tämä helpottaa myös laktoosi-intolerantikkojen proteiinin saantia. Meidän tulisi saada ravintosuositusten mukaan vähintään 0,8 grammaa proteiinia painokiloa kohden.

Haluan verrata tässä Valion Profeelin rahkaa toiseen Valion tuotteeseen nimittäin 0,3 prosenttia rasvaa sisältävään maitorahkaan. Laitan tähän Profeelin rahkan ravintosisällön ja sulkuihin perään maitorahkan vastaavat arvot. Profeel rahka purkki on 175 grammaa ja 100 grammaa sisältää proteiinia 11 grammaa (10g), hiilihydraattia 9,6 grammaa (4,3g) ja rasvaa 0,2 grammaa (0,3g). Lisäksi rahkasta saa kalsiumia 18 prosenttia (14%) saantisuosituksesta. Ravintoarvoissa ei siis suuria eroja ole lukuun ottamatta hiilihydraattien määrää tuplasti verrattuna maitorahkaan niin hinnassa onkin jo sitten suurempi ero. Maitorahkapurkin saa lähikaupasta noin 0,80 eurolla kuin Profeel proteiinirahkasta saan maksaa 1,35 euroa purkki. Merkittäväksi eron tekee varsinkin silloin jos kuluttaa 1-2 maitorahkaa joka ikinen päivä.

Itse tiedän millä linjalla tulen tulevaisuudessakin jatkamaan, mutta saahan noilla vaihtelua maitorahkan syömiseen =)

Milla,
Ravintovalmentaja
milla@2move.fi

lähteet ja kuvat: www.valio.fi

1 comment

Kommentoi

Kommentit