Testissä SPIbelt-varustevyö – tavarat kätevästi mukaan lenkille

Joskus juoksemaan lähtiessä on monilla varmasti herännyt kysymys, mihin saisi ängettyä tarpeelliset tavarat, kuten kännykän, avaimet tai jopa maksuvälineet. Vaihtoehtona on laittaa tavarat taskuihin, mutta nykyiset jättipuhelimet heiluvat usein ikävästi. Näin kesällä taskujen määrä on usein myös kovin vähäinen. On toki olemassa mahdollisuus laittaa kännykkä tai muu tarpeellinen tavara käsivarsi-/rannelompakkoon, mutta tämäkin vaihtoehto voi ärsyttää toispuoleisen painonsa takia. Kolmantena vaihtoehtona ovat erilaiset juomavyöt, jotka juomista tyhjinä kyllä pysyvät hyvin paikallaan, mutta voivat etenkin kesähelteillä olla hieman tukalia.

Yhdysvaltalainen SPIBelt-vyö on luvannut ratkaista ongelman ja ASA on testannut vyön toimivuuden. Aluksi hieman lisätietoa vyöstä ja lopuksi arvostelu. Malttamattomille kerrottakoon heti alkuun kuitenkin, että vyö täytti lupauksensa erinomaisesti.

SPIbelt

SPIbelt on vyötärölle laitettava tavaravyö, joka sisältää elastaanista ja spandeksista tehdyn vetoketjullisen taskun. Taskun materiaali mahdollistaa sen, että tasku on tyhjänä todella pieni, mutta tavaran lisääntyessä se venyy. Taskun venyessä vain sen verran, mitä on tarpeen, ei taskuun jää tyhjää tilaa tavaroiden heilumiselle. Heilumisen eliminoimalla vyö saadaan pysymään tiukasti paikallaan eikä sitä tarvitse olla alituiseen säätämässä, jolloin sen käyttämisestä tulee mukavaa, kuten alla olevasta testistä selviää.

SPIBelt_Original

Vyöstä on olemassa erilaisia versioita ja useita eri värejä. Vyön standardi mitta 58-104 cm. Original-versio on edellä kuvatun kaltainen, toisena vaihtoehtona on Original Energy, jossa on taskun lisäksi kuusi lenkkiä geeleille. Energy-vyö on myös mahdollista saada vettähylkivällä materiaalilla, joista on hyötyä hieman märemmillä keleillä tai vaikka kisoissa, kun juostaan vesisuihkun läpi.

SPIbelt_Original_Energy

Näiden lisäksi on myös olemassa SPIbelt diabetic, johon valmistaja mukaan ”voit sijoittaa insuliinipumpun, TNS-laitteen,kipupumpun, verenpainemittarin tai muun tätä koko luokkaa olevan laitteen jonka tarvitset mukaan.”

SPIbelt_Diabetic

Original-versiosta on myös saatavilla lasten malli, joka tarjoaa vaihtoehdon kännykän ja avainten mukana pysymiselle. Lasten malli on muuten samanlainen Original-verison kanssa, mutta sen hihna on lyhyempi (35-60 cm) eikä siinä ole SPIbelt-tekstiä.

Testimietteitä

Saadessani vyön ensimmäisen kerran käteeni en kokenut suurta valonvälähdystä. Vyö näytti hyvin tyypilliselle geelivyölle, jollaisia olin jo ehtinyt testata ja todeta korkeintaan ok-tason tuotteiksi. Minulla oli testissä SPIbeltin vöistä Original Energy.

Alkuun SPIbeltin tasku vaikutti varsin pienelle ja olin epäileväinen, josko sinne tosiaan mahtuisi kaikki luvattu tavara. Saatuani puhelimeni ja avaimeni taskustani tungettua SPIbeltiin ja kokeiltuani sitä vyötäröllä, olin jo huomattavasti luottavaisempi vyön toiminnallisuudesta ja käyttökelpoisuudesta.

Ensimmäisellä juoksulla päätin aluksi kokeilla varovaisesti pelkästään puhelimellani (Nokian n8) vyön toimivuutta. Yllätyin positiivisesti, kun juostessani en huomannut minkäänlaista pomppimista tai löystymistä vyötäröllä, minkä seurauksena pian unohdinkin kantavani edes moista hökötystä. Tämän jälkeen kokeilin SPIbeltiä avaimilla, kolikoilla ja puhelimella samaan aikaan, enkä edelleenkään huomannut minkäänlaista liikehdintää lantiollani. Enkä myöskään saanut puhelintani naarmuille. Tämän jälkeen olen kokeillut vyötä myös pidemmillä lenkeillä mp3-soittimen kanssa sekä HCR:ssä geelien kantamiseen. Kaikista mahdollisista testeistä vyö on suoriutunut loistavasti, sitä ei ole jo joutunut kiristämään lenkkien aikana, se ei ole heilunut eivätkä tavarat ole liikkuneet taskussa.

Vyö on siis osoittautunut erittäin toimivaksi ja se täyttää loistavasti tehtävänsä. Kesän helteiden ollessa oven takana, näen vyölle myös yhden lisätehtävän edellä mainittujen tilpehöörien kantamisen lisäksi. Etenkin kuumalla ylimääräinen ja paksu juomavyö voi tuntua todella hiostavalle, kuten jo alussa valittelin, mutta toisaalta 1-1,5 tunnin lenkeille voisi kaivata välillä pientä suun kostutusta. SPIbeltillä tämä onnistuu, kun taskuun laittaa pienen, 1,5 dl:n pullon, josta saa hieman helpotusta helteeseen tottumattomalle kropalle.

Vyö on siis helposti hintansa arvoinen ja samanlaista tyytyväisyyttä olen ollut aistivani parissa kevään juoksutapahtumassa. Vyöt myytiin loppuun HCR:ssä ja Naisten kympillä SPIbeltillä oli oma myyntikoju sekä tarjota tapahtuman mukainen painatus vyöhön.

Lisätietoa vyöstä ja jälleenmyyjistä: www.spibelt.fi

1 comment

Kommentoi

Kommentit