Testissä Shock Absorber Run

Urheiluliivien tulisi olla joka tytön parhaat ystävät. Kuten urheilulääkäri Tanja Komulainen kertoo urheiluliivivalmistajien huipun Shock Absorberin sivuilla

”naisen rinnat venyvät 1-3 mm vuodessa, 30:ssa vuodessa 3-9 cm. A-kupin rinta liikkuu juostessa jopa 4 cm, suuremmat kupit huimat 15 cm. Rintoihin kohdistuva rasitus urheilun aikana aiheuttaa rintojen venymistä ja kudosvaurioita. Venymistä ei voi täysin estää, mutta sitä voi oleellisesti hidastaa, käyttämällä tutkitusti tukevia ja lajiin sopivia urheiluliivejä.”

Jokaisen vähänkin urheilevan naisen tulisi panostaa hyviin urheiluliiveihin. Urheiluliivit tulisi valita käyttötarkoituksen mukaan, ja markkinat ovat nykypäivänä niin laajat, että jokaiselle löytyy hyvät liivit. Hyvät liivit pitävät rinnat kuosissa ja tekevät urheilusta mukavampaa ilman ylimääräistä rintakipua. Tukevat liivit ennaltaehkäisevät sidekudoksen löystymistä, eli suomeksi: rintojen roikkumista. Vanhat perusrintaliivit eivät sovi urheiluun, eikä kulahtaneet ja vanhat urheiluliivit anna riittävää tukea kenellekään.

Shock Absorber urheiluliivit

Hankin itselleni Shock Absorberin Run urheiluliivit, joiden tukitaso on 4. Shock Absorber luokittelee liivinsä tukitasoilla 1-4, mutta 1-tason liivit, jotka ovat suunniteltu kevyimpään urheiluun, jäivät pois valikoimasta kolme vuotta sitten. Nyt Shock Absorberin valikoiman liivit sijoittuvat tasoille 2, 3 ja 4. 4-tason liivit tarjoavat hyvää tukea esimerkiksi juoksuun, aerobiciin, tai ratsastukseen, eli urheiluun, jossa rintoihin kohdistuu suurta, pystysuuntaista tai kahdeksikon mallista liikettä, tärinää ja pomppuja. Shock Absorberilta löytyy urheiluliivejä kuppikokoon HH asti.

Shock Absorber juoksu

Oma urheiluni on tällä hetkellä suurelta osin juoksemista tai BodyCombatia, joten tarvitsen urheiluliiveiltäni erittäin hyvää tukea, jotta treenaaminen on mukavaa. Päädyn ostamaan oikeastaan aina mahdollisimman tukevia liivejä, ja käytän niitä kaikessa urheilussa, eihän sitä voi koskaan tietää, jos päätyy vaikka hyppimään vaikkapa kesken pilatestreenin. Shock Absorberin Run –liivit ovat toimineet erittäin hyvin. Liivit eivät hankaa mistään, niissä on leveät, pehmeät olkaimet, joten hartiatkaan eivät kipeydy. Liivit kiinnitetään takaa kahdesta kohtaa: keskeltä selkää sekä yläselästä. Ne on helppo pukea päälle, koska niihin ei tarvitse sukeltaa tai muuten pujottautua. Liivien hinta on lähes 60 euroa, mutta ne ovat koko hinnan väärti: ne pitävät rinnat paikallaan kovassakin treenissä ja kroppa pysyy paketissa.

Toivottovasti saamme saamme tilaisuuden testata tulevaisuudessa myös muita Shock Absorberin urheiluliivejä!

Shock Absorber on lähtöisin Iso-Britanniasta vuodelta 1995.  Brändi on valmistanut urheiluliivejä joka G-kuppiin asti. 2000-luvun alusta Shock Absorber painotti naisille, että ”vain pallon kuuluu pomppia”.

Lähteet ja kuvat: www.shockabsorber.fi

Anne

Kommentoi

Kommentit