Testissä Rip Curl Flash Bomb – Zip Free 3/2mm Märkäpuku

Rip Curl on kehittänyt märkäpukuja surffaukseen jo 70-luvulta asti. Innovaatio innovaation perään. Aikanaan minun huomioni heidän mallistossaan kiinnitti oli Flash Bomb -märkkärit. Nimittäin kaikki, jotka ovat koskaan käyttäneet märkäpukua, tietävät miltä tuntuu vetää ylleen kylmää ja märkää märkäpukua: Suuri taistelu!!

Flash Bombin ajatuksena on salamannopea kuivuminen: villamainen sisäpintä siirtää vettä ulospäin ja tätä kautta puku kuivuu tehokkaasti. Uusi E4-neopreeni on huomattavasti edeltäjäänsä joustavampaa, kevyempää sekä lämpimämpää. Myös saumat on teipattu E4-neopreenillä. Zip Freessä ei siis ole lainkaan vetoketjua. Suunnittelussa on pyritty jättämään kaikki ylimääräinen pois. Less is more. Märkäpuvuissa tärkeimmät asiat ovat: lämpö, keveys sekä joustavuus. Lämpö on helppo saavuttaa, mutta usein se tehdään kahden viimeisenä mainitun kustannuksella.

Kesäkuun lopussa olin lähdössä Portugaliin surffaamaan, mutta ongelmani oli, että minulla oli ainoastaan oma 6 mm:n hupullinen märkäpuku. Vaikka Atlantin vesi on viileää, olisi noin paksu puku hieman liiottelua. Muutaman ystävän avustuksella, sain puhelun Helsinki Surfshopin Jounilta. Hän tarjosi minulle testiin uutta 3/2mmFlash Bomb Zip Free-pukua. Kuulin, ettei kyseistä pukua ollut vielä edes myynnissä, ja olin ensimmäinen, joka pukua Suomesta testaa. Asiat lutviutui siis oikein mukavasti.

RipCurl_Zip_free

Ensimmäinen testi

Heti päästyäni kotiin Helsinki Surfshopista, piti pukua päästä testaamaan. Se oli tiukka, ja pelkäsin ottaneeni kokoa liian pienen puvun. Tämä osoittautui kuitenkin turhaksi huoleksi. Pukeminen vaati hieman akrobatiaa, mutta pienellä harjoituksella selvisin kunnialla. Istuvuus oli erinomainen, tuntui ettei missään kohtaa ihon ja puvun välissä ollut ilmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että puvun sisälle pääsevä vesimäärä jää myös minimaaliseksi. Muutamien venyttelyliikkeiden jälkeen totesin että puvun joustavuus hyväksi.

Ensimmäiset surffit saimme Penichessä. Tällä kertaa pukeminen oli jo huomattavasti helpompaa. Märkäpukua valittaessa tulee nimittäin ottaa huomioon, että muutaman käyttökerran jälkeen kaikki puvut venyvät hieman. Vesi oli tavallista kylmempää, kun aiemmalla viikolla riehunut myrsky oli sekoittanut vettä. Ensimmäisten aaltojen jälkeen totesin puvun olevan lämmin. Melonnassa olkapäiden liikkeet tuntuivat vaivattomilta, kun yleensä kestää tovin saada lihakset tottumaan taas melontaan. Tällä kertaa käteni eivät hyytyneet, kertaakaan loman aikana. Osittain kiitosta voi antaa myös ahkeralle lihaskuntoharjoittelulle, mutta iso kiitos kuuluu myös puvun joustavuudelle. Muutaman kerran puku päästi hieman vettä sisälle, mutta se vaati jo isomman aallon, ja vesimassan piti tulla juuri oikeassa kulmassa, jotta se pääsi puvun sulkemiskohdasta sisään. Tätäkin oppi nopeasti välttämään.

Parhaimmillaan saimme kaksi surrfisessiota päivässä. Puku piti lupauksensa, sisäpinta oli kuiva ja mukava pukea päälle. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsin kokeilemaan High End -surffimärkkäriä. Ja eron kyllä huomasi. Laadun mukana tulee myös keskivertoa hieman korkeampi hintalappu. Hankinta on mielestäni sen arvoinen, varsinkin, jos pukua käyttää paljon ja arvostaa laatua. Märkäpuku on kuitenkin pitkäikäinen sijoitus. Itse ainakin vakuutuin, eikä paluuta vanhaan ole.

RipCurl_Zip_free2

RipCurl_Zip_free3

Parhaat puolet:

  • Lämpö
  • Joustavuus
  • Keveys
  • Tuntui ¨toiselta iholta¨
  • Avaintasku sulkeutuu magneetilla

Miinukset:

  • Sulkumekanismin kuminauha voisi olla hieman tiukempi

Puvusta saa lisätietoja Helsinki Surfshopista.

P.S. Tracsmagin testissä Rip Curlin Flash Bomb Zip Free vei voiton yli 400$ kategoriassa. Testissä oli neljä kategoriaa: Joustavuus/Istuvuus/Mukavuus, Pukeminen/Riisuminen, Vedenpitävyys ja Lämpö.

Lähteet: Helsinki Surfshop, ripcurl, tracksmag,

Kuvat: Tuukka Häkkinen

Kommentoi

Kommentit