Testissä Northforce nesteytys- ja palautusjuomat

En ole oikein koskaan välittänyt mistään palautusjuomista tai proteiinipirtelöistä. Olen niitä kuitenkin omalla jalkapallourallani tullut juoneeksi kun treenimäärät olivat talvisin kovia, jotta palautuisin nopeammin. Kun perustin oman salin on kantani ollut, ettei puhtaan ja ravintorikkaan ruoan lisäksi tarvita mitään palautusjuomia, etenkin kun niiden sisältämistä ainesosista ei aina löytynyt edes kunnollista tuoteselostetta. En halua itse, enkä kannusta asiakkaitanikaan syömään mitään sellaista, minkä alkuperää ei voi järkevällä tavalla todentaa. Tämän periaatteen seurauksena ainakin itse koen voivani nykyään huomattavasti paremmin.

northforce_10Camp

Saimme kuitenkin mahdollisuuden testata Northforcen nesteytys- ja palautusjuomia juuri päättyneen 10Campin yhteydessä Helsinki Core Trainersilla. Mukana oli kymmenen kundia, jotka treenasivat studiollamme kolmesti viikossa ja tämän lisäksi heille tehtiin omat harjoitusohjelmat kuntosaliharjoittelua varten kahdesti viikossa. Tähän kun vielä lisättiin omat jo olemassa olevat harrastukset, tuli kundeille keskimäärin 6-7 harjoitusta viikossa. Siinä alkaa energian kulutus olla jo kohdillaan.

northforce

Northforcen tuotteet hyväksyimme testiin ennen kaikkea siitä syystä, että ne ovat täysin lisä- ja säilöntäaineettomia. Tämän lisäksi tuotteet ovat 100% kotimaisia ja yksittäisen tuotepakkauksen sisältämä proteiini ja muut aineet voidaan jäljittää aina alkutuottajien luo. Northforce pyrkii siis vastaamaan juuri tuohon ongelmaan jonka takia en itse ole halunnut erilaisia palautustuotteita käyttää. Tässä pieni listaus tuotteiden eduista, joka löytyy myös Northforcen sivuilta:

 • Jäljitettävyys = 100% jäljitettävä raaka-aineiden alkuperä
 • Puhdasta arktista heraproteiinia
 • Ei säilöntäaineita
 • Laktoositon
 • Gluteeniton
 • Nopea imeytyminen
 • Ei nitriittiä
 • Optimaaliset mineraalit
 • Koliini – hermoston palautumiseen
 • Aidot jauhetut marjat

Jo tuo lista on itselleni sen verran vakuuttava, että koin erittäin hyvänä ideana tuotteen testauksen käytännön olosuhteissa.  Käytettävissämme meillä oli nesteytystuotteista universal nesteytysjuomajauhe ja palautustuotteista speed & skill palautusjuomajauhe sekä strength palautusjuomajauhe. Tuotteita oli riittävästi tuota kymmenen viikon rutistusta ajatellen niin, että jokaista treeniä varten saatiin yksi annos jokaista treenaajaa varten.

Sitten palautteet:

Molemmat palautusjuoma maut jota 10camp leirillä on tarjoiltu on todella hyviä. Koska 10camp kauden aikana treenejä on ollut todella usein ja ne on olleet hyvin rankkoja, on vaikea verrata northforce palautusjuomien varsinaista tehoa aiemmin käyttämiin ei niin aktiivisissa treenijaksoissa. Joka core treenin jälkeen on tullut vedettyä juomat ja ainakin on ihan hyvin palautunut ja jaksanut seuraavanakin päivänä treenaa eli ei ainakaan mitään moittimista ole. Northforcen juomista ole myöskään mennyt vatsa sekaisin kertaakaan, toisin kuin aiemmin kokeilemastani kilpailevista tuotteista jotka laittoivat vatsan mylläämään melkein joka kerta. Maku on myös reilusti parempi kuin em. kokeilemieni tuotteiden.

Ei ole mitään pahaa sanottavaa. Jos väkisin jotain negatiivista pitää keksimällä keksiä, niin ehkä kumman paljon vaahtoaa verrattuna muihin? Tyytyväinen olen!” 

northforce_joni

Maku on hyvä ja vaikuttaa rakenteeltaan laadukkaalta sekä poikkeaa merkittävästi kilpailijoiden tuoteista jotka ovat enemmän ns. pirtelömäisiä. Kyseistä juomasta jää sellainen maku että se on laadukas, rakenteen vuoksi.”

”Aluksi maku oli outo, mutta tämä johtui täysin liian pienestä annostelusta. Toisaalta ei ole myöskään näyttöä vastaan eikä puolesta minkälaista hyötyä tuotteella on? Henkilökohtaisesti en ole todennut erityistä hyötyäkään. Hinta on verrattuna muihin selkeästi kalliimpi.”

Loppukaneettina voidaan todeta, että tuotteet menivät erittäin hyvin kaupaksi treeneissä ja treenaajat olivat erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Northforcen kanssa. Ennen kaikkea se, että tuotteet eivät sekoittaneet vatsaa tuntui olevan monelle kova juttu. Nesteytystuotteet koettiin taas hyödyllisiksi, koska treenit olivat niin rankkoja, että nestehukka oli jatkuvasti kova.

Isoimmaksi ongelmaksi muodostui kuitenkin se, ettei juuri kellään testaajista ollut selkeää aiempaa kokemusta tämän tyyppisen harjoittelun ja palautustuotteiden yhdistämisestä. Kaiken kaikkiaan tuotteet kuitenkin koettiin hyväksi lisäksi tämän tyyppiseen harjoitteluun. Olisi mielenkiintoista päästä testaamaan tuotteita myös esimerkiksi kestävyyslajien yhteydessä ja tehdä myös vertailevaa tutkimusta harjoittelusta ilman näitä tuotteita ja niitä hyödyntäen.

Ville //Helsinki Core Trainers

Kuvat: Helsinki Core Trainers

2 comments

Kommentoi

Kommentit

 1. Nesteytys juomissa on vielä toistaiseksi keinotekoista makeutusta, stevia tuotteet ovat kuulemma testissä. Vastausta heran laadusta ei ole tullut, eli onko käytetty hera isolaattia vai konsentraattia.Isolaatti pitäisi olla laadukkaampaa. Millaisia sekoitus suhteita palautusjuomissa suositellaan? Käyttämässäni Selfin stevia makeutettu proteiini palauttavissa on 30g 300ml nestettä.

 2. Heraproteiinimme on ultrasuodatettua heraproteiinikonsentraattia eli laktoosi on suodatettu pois proteiinista. Aminohappoja ei ole siis pilkottu mitenkään vaan ne ovat täysin luonnollisessa muodossa. Ultrasuodattamalla pääsemme alle 1% laktoosipitoisuuksiin.

  Terveisin
  NF