Testissä Merrell Road Glove 2

Päivitetty versio toimivasta minimalistisesta juoksukengästä.

Sain Merrellin Road Glovet testiini talvella, joten ensimmäiset kilometrit juostiin juoksumatolla. Kesän myötä olen ottanut kengät mukaan myös ulkolaitumille.

Merrell Road Glove 2

Merrell Road Glove 2

Kenkä on muuttunut edellisestä mallista eniten pohjan kuvioinnin myötä. Kuviot ovat paljon pienempiä ja niitä on enemmän. Tämä parantaa todella hyvin tuntumaa alustaan, mutta nimensä mukaan kenkä soveltuu parhaiten kovalle alustalle. Kuviointi ei arvatenkaan anna polulla kovinkaan hyvää pitoa.

Merrell Road glove 2

Merrell Road glove 2

PÄÄLLINEN/VUORI
• Päällinen verkkokudosta ja synteettistä nahkaa
• Suojaava varvastuki
• Verkkokudosvuoraus
• Heijastavat yksityiskohdat lisäävät näkyvyyttä pimeällä

VÄLIPOHJA/ULKOPOHJA
• kannankorotus 0 mm / vaimennus 4 mm / pohjan korkeus 9,5 mm
• Vibram®-ulkopohja

Parasta kengässä on tilava lesti, tämä mahdollistaa varpaiden levittäytymisen ja sitä kautta jalkaterän paremman mukautumisen alustaan. Päällinen on riittävän hengittävä, tuntuu kuin joka askeleella tulisi raikas tuulahdus jalkapöytään. Koska kengässä ei ole lainkaan droppia kannan ja päkiän välillä, vaatii se riittävästi liikelaajuutta pohkeilta. Pohja pitää asfaltilla erinomaisesti, tunnen pienimmätkin uurteet ja kohoumat jalassa joten pystyn reagoimaan niihin nopeasti.

Merrell Road Glove 2 takaa

Merrell Road Glove 2 takaa

Ulkonäkö: Yleisesti ottaen en pidä useimpia minimalistisen tyylisuunnan kenkiä kovinkaan hyvän näköisinä, mutta Merrell on jo toistamiseen muuttanut käsitystäni. Tykkään siitä miltä kengät näyttää ja käytänkin Road Gloveja myös kävelykenkinä kaupungilla.

Mukavuus: Pidin GoExpoilla kenkiä kokonaisen päivän putkeen jaloissa. Huomasin ettei pitkän päivän seisoskelun jälkeen alaselkäni ollut lainkaan kipeä. Meidät on suunniteltu seisomaan 90-asteen kulmassa alustaan nähden, näin lannerangan notko pysyy hyvänä ja tulokulma ristiluuhun on hyvä. Jo n. 2cm kantakorotus muuttaa tämän kulman 70-asteeseen.

Minimalistisilla kengillä juoksu vaatii kokeneemmaltakin juoksijalta oikeanlaista tekniikkaa ja harjoittelua. Merrell on koonnut muutaman vinkin sivuilleen mistä voit saada apua oikean tyylin löytämiseen.

-Tuukka

Lähteet: www.merrell.com/FI

Kuvat: Merrell, www.usoutdoor.com

Kommentoi

Kommentit