Testissä Merrell Mix Master Aeroblock

Merrelin on tuonut markkinoille syysversion kevyestä maastojuoksukengästään Mix Masterista, jossa on Aeroblock päällinen. Perusmallin Mix Masterin verkkomateriaali on Aeroblockissa vaihdettu tuulen ja kosteuden pysäyttävään softshelliin. Samalla katoaa myös hengittävyys, mutta koleammilla ja kosteammilla keleillä arvostaa lämpöä enemmän kuin kuivia sukkia. Lyhyemmillä lenkeillä homma toimii, pidemmillä tulee hiertymät varpaisiin.

Aeroblock-päällistä kiertää jalkaa suojaava vaelluskengistä tuttu kumimateriaali ja softshellin päälle on valettu parempaa istuvuutta varten tukirakenne. Tyylikäs yksityiskohta, mutta valitettavasti kuminen tukirakenne uhraa hieman nauhoituksen funktiota. Kiristäminen on työlästä eikä asia parantunut nauhoja vaihtamalla. Toisaalta istuvuus on jo kiristämättä huippuluokkaa, suomalaiseenkin jalkaa istuva lesti on napakka muttei puristava ja varvaskorkeutta riittää myös riittävästi varvasboksissa.. Kantapää pysyy mukavasti paikoillaan ja tuntuma paranee kunhan tosiaan jaksaa kiristää nauhat kohta kohdalta tarkasti. Pikanauhtoituksesta ei voida puhua 🙂

Testaamani MixMasterin ulkönäkö murretuin ja pirtein värein on tervetullut ja rohkeasti erilainen. Maastokuosiviitteet yhdistettynä Soputeltta-keltaiseen on varma eye-catcher ja retkeilijänä tartuin tuotteeseen. Turvallisuus on huomioitu painetuin heijastimin, käyttäjän on sitten muistettava pitää heijastimet puhtaina jotta ne näkyvät.

Valmistajan muut värivaihtoehdot mallista ovat perinteisemmät punainen, sininen ja musta.

MixMaster Aeroblock on luokassaan (minimalisitinen trail-kenkä) kevyt. Täysimittainen ja yksiosainen muotissa puristettu eva-välipohja on kannalta 9mm ja päkiältä 5mm, droppi siis 4mm. Tuntuma on varsin lähellä saman valmistajan Trail Glovea ja muita nolla-dropin kenkiä. Kannan 9mm sisältää muuten myös iskunvaimennuksen!

Ulkopohjan kulutuskumipalat ovat järkevän kokoiset ja 3,5mm korkeat, kivet eivät keräänny pohjaan ja muta irtoaa helposti. Kulutuskestävyyttä pohjat lupaavat 30km viikkovauhdilla pitkälle syksyyn sekä kevääseen niin kauan kuin kelit pysyvät viileinä.

Käytössä MMA on tarkka ja vakaa juostava, lenkin väsymysvaiheessakaan askel ei muutu niin että vaaratilanteita syntyy vaan tukea riittää vääntymisiä estämään. Kannan vaimennus riittää alamäissä ja nousuissa päkiäjuoksussa pitoa löytyy eikä isompikaan sora tunnu häiritsevästi.

Talvikengäksi jäisille poluille MMA tuskin kelpaa, mutta eteläsuomen murtokeleille kenkä on passeli. Olisi mielenkiintoista saada kyseisestä kengästä varrellinen nastaversio.

Kommentoi

Kommentit