Testissä Merrell Train Rush Glove – barefoot-kenkä fitnekseen

Merrell tekee monenlaisia kenkiä aina jäykistä vaelluskengistä barefoot-tossuihin asti. ASA on jo ehtinyt testaamaan näistä monia, ja tänä vuonna jatkamme uutuuksien testaamista.

Ensimmäisenä esittely- ja arvosteluvuorossa vuoden 2013 uutuuksista on fitnesskenkä Merrell Train Rush Glove. Kenkä on Merrellille uusi aluevaltaus barefoot-markkinoilla, koska heidän aiemmat paljasjalka-kenkänsä olivat suunnattuja pääasiaksi juoksuun.

Merrel Train Rush Glove 4

Tekniset tiedot

Kengän päällinen on hengittävää mesh-kangasta. Päällistä on vahvistettu keinonahasta tehdyllä kehikolla, joka pitää jalan paikallaan sivuttaisliikkeessä. Kengässä ei siis ole laisinkaan eläinkunnasta tulevia materiaaleja.

Kengän pohja on barefoot-mallistoon kuuluvasti minimalistinen: kanta ja päkiä ovat samalla korkeudella eli droppia kengässä ei ole. Pohja on kokonaisuudessa seitsemän millimetriä korkea, josta neljä milliä menee vaimennukseen.

Merrel Train Rush Glove 2

Barefoot-kenkiä käytetään usein ilman sukkia, ja tästä syystä Train Rush Gloven materiaalit ovat antibakteerisesti käsiteltyjä. Mikäli kuitenkin haluaa välillä saada tuuletusta perusteellisemman putsauksen kengällensä, voi Train Rushin laittaa myös pesukoneeseen.

Painoa kengällä on 168 grammaa.

Eveliinan arvostelu:

Pääsin testaamaan Merrelliltä tullutta uutuuskenkää salitreeniin. Tämä on Merrellin Barefoot -mallistosta ja ensimmäiseksi luulin saavani sellaiset hassunnäköiset varvastossukengät käyttööni (ne ovat varmasti oikein hyvät jalassa, ulkonäkö ei vain ole oma suosikki 😉 ).

Yllätyinkin erittäin positiivisesti, kun laatikosta paljastui upeat pinkit fitnesstossut!

Merrel Train Rush Glove 3

Kengät ovat todella kevyet ja materiaali on laadukkaan näköistä ja tuntuista. Ensituntuma jalassa oli mukava ja kengät muotoutuvat jalkaan hyvin. Lesti on näissä leveä, joka sopii hyvin omaan hieman leveään jalkapöytään. Aluksi varpailla tuntui olevan jopa liikaa tilaa, mutta hetken päästä kengät tuntuivat vain mukavilta. Jalat saavat olla kengissä hyvinkin ”vapaasti”, mutta ne pysyvät silti napakasti jaloissa. Kannattaa siis kokeilla myös normaalista koostasi yhtä pienempää, varsinkin jos sinulla on kapea jalka.

Olen testannut kenkää nyt salitreenissä ja ryhmäliikuntaohjauksissa. Näihin ne ovatkin tarkoitetut ja sopivat siihen erittäin hyvin. Tuntuma lattiaan on hyvä ja muutaman käyttökerran jälkeen nämä muotoutuivat jalkaan vielä paremmin. Bodypumpissakin askelkyykyt ja hypyt oli tukevia tehdä.

image

Näissä kengissä yhdistyy oikeistaan kaikki se, mitä itse haluan treenikengältä. Mukavat jalassa, hengittävät, tukevat, mutta kevyet ja lisäksi tietenkin paljon plussaa piristävästä ulkonäöstä! Katsoin Merrellin sivuilta, että näitä löytyy myös ihanan turkoosin sävyisenä, keltaisena ja mustana.

Erittäin joustavaan treenikengän pohjaan tottuneena näiden pohja tuntui ensin jopa hieman ”jäykältä”, mutta parin käyttökerran jälkeen se toi vain hyvää tukea. Se on plussaa esimerkiksi kyykätessä ja sellaisilla ryhmäliikuntatunneilla, joissa liikettä tulee enemmän.

Yhteenvetona toimiva ja näyttävä treenikenkä! Jätän tämän käyttööni.

Ensi viikolla 8.–10. maaliskuuta  järjestettävillä GoExpo-messuilla pääset ASAn osastolla tutustumaan sekä kenkään että ASAlaisiin. Sivun oikeasta laidasta voit voittaa itsellesi liput, jos ne vielä puuttuvat.

Lähteet: Merrell

1 comment

Kommentoi

Kommentit