MiiaTestissä Craft Active Comfort alusasu

ASAn joulukalenterin 16. luukusta on nyt mahdollisuus voittaa tämä aluasu! 

Sain testiini pari kuukautta sitten Craftin uuden Active Comfort alusasun, joka on suunniteltu käytettäväksi moneen talviurheilulajiin, kevyemmästä vauhdikkaampaan. Olen käyttänyt Craft Active Comfort alusasua lokakuusta lähtien pyöräilessä, sauvamäkitreeneissä, hiihtäessä ja juostessa. Kuukausien aikana on ehtinyt sataa vettä, räntää ja lunta ja tuullut navakasti. Lämpötila on vaihdellut testikäytön aikana -8-+ 3, joten ihan kunnon pakkasilla en ole päässyt vielä asua testaamaan.  Olen käynyt hiihtämässä marras- ja joulukuun aikana Rukalla ja Syötteellä ja näillä reissuilla Active Comfort on ollut ahkerassa käytössä. Testikokona minulla on ollut S ja näin ollen voin sanoa alusasun olevan normaalikokoa. Lahkeissa ja hihoissa on riittävästi pituutta, joten ranteet ja nilkat pysyvät hyvin lämpimänä liikkuessa. Tästä ehdottomasti iso plussa Craftille kuten myös housujen vyötärön korkeudesta ja istuvuudesta. Plussana myös hihojen ja lahkeiden joustavat, mutta napakat resorit.

active-comfort-pants-w

Lupauksena alusasulle on, että Active Comfort tuo käyttömukavuutta pehmeällä materiaalilla ja saumattomalla rakenteella. Jo ensivaikutelma täytti lupaukset, sillä asu on todella mukava ja lämmin päällä ja istuu ihonmyötäisyydellään hyvin päällä. Itselle alusasuissa on tärkeää ihonmyötäisyys koko kehon alueella sekä istuvuus etenkin lantion ja reisien seudulla. Active Comfort joustaa hyvin hiihtäessä erityisesti olkapäiden ja kainaloiden alueelta.

active-comfort-roundneck-long-sleeve-w

Olen pessyt alusasua useita kertoja 30 ja 40 asteessa käyttäen urheilutekstiileille tarkoitettua nestemäistä pesuainetta.  Kieltämättä, kuten monissa muissakin usein pestävissä urheiluvaatteissa, materiaali on hieman venynyt ja alun pehmeys heikentynyt. Kuitenkin edelleen valitsen tämän asun mielelläni lenkille, koska se on edelleen istuva ja miellyttävä päällä lukuisista pesukerroista huolimatta.

Toisena lupauksena on, että teknisen polyestesterimateriaalin pitäisi siirtää nopeasti kosteutta ja kuivua nopeasti. Tästä pitää antaa arvosana 9- lämpötilan ollessa nollan tuntumassa. Hiihtäessä kroppa on pysynyt hyvin lämpimänä, vaikka välillä Rukan mäkisissä maastoissa olen hikoillut. Iho on pysynyt hyvin kuivana ja yksi mahtava ominaisuus Craftissa on ollut se, että siihen ei tartu hien haju parin lenkin jälkeen. Viikonlopun hiihtoreissuilla olen lenkkien välissä laittanut asun kuivauskaappiin ja voinut hyvin käyttää asua toisen kerran ilman tarvetta käyttää sitä pesukoneessa. Alusasu on käytettävissä pesun jälkeen heti seuraavana päivänä, koska se kuivuu todella nopeasti.

active-comfort-pants-w-aw

Minun käytössä pitkillä rauhallisilla lenkeillä -6/-7 astetta alkaa olla alhaisin lämpötila käyttää yksistään tätä asua päällimmäisen kerroksen alla. Viime sunnuntain reilun parin tunnin mittaisella, rauhallisella sauvajuoksulenkillä kropassa alkoi lämpötila laskea ja asu ei enää lämmittänyt riittävästi loppumatkata. Pakkasta oli n. 6-7 astetta. Sama juttu oli pyörälenkeillä pienellä pakkasella, että yksistään asu ei riittänyt, vaikka päällä oli paksumpi päällimmäinen kerros. Parhaimmillaan omassa käytössä asu on -4- +2 välillä, jolloin asu on hengittänyt hyvin ja siirtänyt hyvin kosteutta iholta pois ja näin pitänyt kehon lämpimänä. Reippaalla lyhyemmällä lenkillä asu toimii hyvin omassa käytössä varmasti -8–6 asteen lämpötilassa.

Talvikeleillä suosin itse korkeammalla kauluksella varustettuja aluspaitoja ja niinpä toivoisin Comfortin paidan kaulukseen hieman lisää korkeutta. Nyt kaulan alue jää liian paljaaksi ja kylmä ilma pääsee helposti kylmettämään kaulan ja niskan aluetta. Plussana ehdottomasti asun istuvuus ja housujen napakka ja korkea vyötärö. Paita yltää hyvin lantiolle asti ja lämmittää hyvin koko selän. Ehdottomasti tärkeä ominaisuus alusasun paidassa hiihtäessä ja pyöräilessä.

Kuvat Craft Finland

Kokonaisuutena suosittelen lämpimästi alusasua pukin konttiin laitettavaksi niin naisille kuin miehillekin. Hyvä lahjavalinta aktiiviselle talviurheilijalle, joka arvostaa istuvia ja mukavia sekä hengittäviä urheiluvaatteita. Itse testaisin mielelläni vertailun vuoksi Craftin Active Extreme alusasua tämän Comfortin rinnalla.

Suositushinta Active Comfortin alusasulle 39,90 euroa/paita tai housut.

Kuvat Craft Finland

1 comment

Kommentoi

Kommentit