Testissä BOSE SIE2i Sport -kuulokkeet

Suunniteltu liikuntaa ajatellen.

Näin sanotaan lyhyesti ja ytimekkäästi Bosen sivuilla heidän uusista Bose SIE2i Sport -kuulokkeista. Testit ovat nyt takana on ja on arvioinnin aika.

Testeissä keskityttiin ennakossa mainitsemiin asioihin, kuulokkeiden pysymiseen korvissa, liittimien ja piuhojen kestoon sekä tietenkin äänenlaatuun. Ennakossa jo mainitsinkin, että TriPort®-kuuloketeknologian kautta tuotettu äänenlaatu on ollut loistava ja soundit ovat olleet kohdallaan niin salilla, kun ulkonakin ja niin matalissa kuin korkeissakin äänissä. Ympäristön äänet eivät häviä täysin, mutta se ei ole tarkoitustaan, koska muuten havainnointi voi mennä hankalaksi. Toisaalta taas äänet eristävät aika kivasti eli puntilla ei tarvitse kuunnella kanssatreenaajien puhkumista tai radiota. Äänenlaatu pysyi kaikissa treeneissä hyvänä, vaikka hiki lensi. Koska olen luonteeltani skeptinen, päätin vielä pistää hydrofobiset kankaat kaiutinelementtien päällä sekä itse elementit ja liittimet hieman vaativampaan testiin. Eli lyhyesti sanottuna laitoin ne pesukoneeseen 40 asteeseen täydelle ohjelmalle pesuaineiden ja treenikamojen joukkoon. Ja kuinka ollakaan, kuulokkeet kestivät pesun loistavasti ja kaikki toimi vielä testin jälkeenkin. Tämä nyt ei ole suositeltavaa ihan yleisellä tasolla, koska kuulokkeiden hinta pyörii noin 150€:ssa, mutta pakkohan sitä oli kokeilla, jotta varmistuisin asiasta.

Laadukas ääni on loistava asia, mutta siitä ei ole mitään hyötyä, jos kuulokkeet eivät pysy korvilla. Bosen StayHear -silikonisovitteet (paketissa 3 eri kokoa) pysyivät suhteellisen hyvin korvilla, tosin tässä huomioitakoon se, että en ole toistaiseksi vielä päässyt juoksemaan niillä. Kommentoin tätä sitten enemmän, kun saan tehtyä muutaman lenkin myös juosten. Oikeankokoinen silikonisovite löytyi helposti ja muutenkin kuulokkeiden laittaminen korviin sujui ilman ongelmia. Piuhojen kestävyys oli hyvää luokkaa ja äänenlaatu ei heikentynyt merkittävästi, vaikka piuhat olivat useamman tunnin muutaman asteen pakkasessa. Sen sijaan piuhojen välinen liitin, jolla soitin on mahdollista laittaa Reebokin käsivarsikotelon sijasta esimerkiksi taskuun, aiheutti ajoittain ongelmia, koska se irtosi suhteellisen helposti. Siksi olisinkin kaivannut liittimeen jotain pientä lukitusmekanismia, jotta piuhat eivät irtoaisi toisistaan.

Johtoon kiinnitetty kaukosäädin kesti koko testijakson hyvin ja biisin vaihtaminen tai äänenvoimakkuuden säätäminen sujui helposti. Ja valitettavasti myös puhelimeen vastaaminen. Sen sijaan mikrofoniin puhumisessa oli hieman ongelmia, koska kuulin heiltä kenen kanssa puhuin, että ääni ei kuulunut kirkkaasti. Yksi syy tähän on varmasti se, että mikrofoni on sijoitettu kuulokkeissa taakse eli se jää hieman peittoon, jos piuha on kiinnitetty esimerkiksi treenipaitaan. Äänenlaatu parani heti, kun piuhan kiinnitti esimerkiksi takinkaulukseen, jolloin mikki ei jäänyt enää peittoon.

Käsivarsikoteloita näkee kasvavassa määrin niin sisä- kuin ulkoharjoittelussakin, mutta itse en ole niistä vielä toistaiseksi innostunut. Reebokin kuulokkeita varten tekemä kotelo toimi siinä mielessä hyvin, että puhelinta oli helppo käyttää, mutta kosteutta pääsi silti sen sisälle. Kotelo on myös suunniteltu nimenomaan iPhone 4:sta varten. Totta kai sinne mahtuu myös muitakin puhelimia, mutta iPhone 5 sinne ei toistaiseksi mahdu. Tähän on kuitenkin tulossa päivitys. Reebokin käsivarsikoteloon myös mahdollista laittaa avaimet tai kuulokkeet, kun niitä ei tarvitse. Näin ne ovat aina mukana, jos käyttää käsivarsikotelo harjoittelun aikana. varten.

Kokonaisuudessaan testi oli todella mielenkiintoinen, koska en ole mittareita lukuunottamatta vielä testaillut muita sähköisiä laitteita. Musiikin näyttelee merkittävää osaa elämässäni ja siksi on taas kiva päästä kuuntelemaan ainakin osassa treeneistä musiikki ilman, että joutui kokoajan keskittymään kuulokkeisiin. Vaikka Bose Sie2i:t ovatkin aika kalliit, ovat ne mielestäni kuitenkin hintansa väärtit. Varsinkin, jos tekemään vahingossa tekemäni pesukonetestin!

3 comments

Kommentoi

Kommentit