Testissä Asicsin neutraali Fuji Trabuco G-TX

Uusittu Asics Fuji Trabuco Neutral G-TX on Fuji & Trabuco sarjan hybridi. Päällisessä on vedeltä suojaavaa Gore Tex-kalvoa Kengän pohja on Wet Grip®-teknologiaa jonka pitäisi antaa maximaalista pitoa myös märällä alustalla. Pohjakuvion muotoilu on sellainen, että kannassa nupit menevät viistosti eteenpäin eli hidastaa alaspäin mentäessä ja päkiällä puolestaan kuviointi tulee kantapäähän päin, jotta kenkä pitäsi myös ylämäkeen ponnistaessa. Pohjassa on suojalevy mikä estää terävien kivien piston pohjan läpi. Kengän idea ytimekkäästi on suojata olosuhteilta sekä tarjota optimaalisen pidon polulla. Kenkä on suunniteltu yhteistyössä maastojuoksijoiden kanssa ja siinä on heijastava Mt. Fuji-logo kannassa

Ominaisuudet:

  • Paino: 361g
  • Vaimennus: Geelivaimennus kannassa ja päkiässä
  • Tuki: Trusstick. Muotoiltu tukipala kengän keskiosassa parantaa jalkineen kiertojäykkyyttä. Ehkäisee ylipronaatiota ja parantaa jalkaterän kontrollia. Vähentää jalkineen painoa.
  • Välipohja: SoLyte. Aktiivinen vaimennusmekanismi ja välipohjamateriaali, joka vähentää jalkineen painoa. 50% kevyempi ja joustavampi kuin tavallinen EVA materiaali. 50 % kevyempi ja 20% joustavampi kuin SpEVA materiaali. Välipohjan pitäisi taata parempi iskunvaimennus pidemmällä aikavälillä jolloin loukkaantumisriski vähenee.
  • Pohja: Wet Grip. Ulkopohjan erikoiskumiseos, joka on tehty erityisestä seoksesta (mm. raakakumi, nahka ja riisinjyvän kuori) edistämään pitoa märällä ja likaisella alustalla. Kovempaan kulutukseen joutuvissa kohdissa on Asics High Abrasion System Rubber (AHAR), joka kestää normaalia kumia kovempaa rasitusta.
  • Kieli: Anti-gravel kieli estää irtohiekan pääsyn kenkään
  • Rockplate: Suojaa jalkapohjaa teräviltä kiviltä ja juurilta
  • Päällinen: Gore Tex-kalvo sekä heijastava 3M-pinnoite, jonka heijastava materiaali parantaa näkyvyyttä pimeässä.

 

Asics Gel FujiTrabuco Neutral Gtx. Pohjakuviointi

Asics Gel FujiTrabuco Neutral Gtx. Pohjakuviointi

Itse tykkään juosta mahdollisimman keveillä ja neutraaleilla kengillä. Ensimmäinen fiilikseni oli kengän jäykkyys. Tuntui että joudun tekemään paljon töitä päästäkseni rullaamaan kengän yli. Ensimmäinen lenkki oli lyhyt, enkä päässyt oikein sinuiksi kenkien kanssa. Seuraava lenkki olikin jo reilu kymmenen kilometrin mittainen, alusta vaihteli pehmeästä lumisesta polusta kovaksi aurattuun liukkaaseen autotiehen. 
Paras ominaisuus kengissä on mielestäni pohjan uskomattoman hyvä pito. Kengässä ei ole nastoja, mutta pohjan kuviointi ja materiaali pitää todella hyvin. Pystyin jopa spurttailemaan liukkaassa ylämäessä ilman sutimista. Kertaakaan ei jalka lipsahtanut sivulle, mikä säästi lonkan lähentäjälihaksiani. Jalan äkillisissä liukastumisissa voi sattua lihasrevähdyksiä kun lihakset eivät ehdi nopeaan liikkeeseen mukaan.
Tarina toki voi olla toinen alustan ollessa kirkasta jäätä. Mitä jäykkyyteen tulee: Huomasin viiden kilometrin kohdalla unohtaneeni ajatukset jäykästä kengästä, loppua kohden juoksu kulki vaivattomasti ja olisin voinut jatkaa vielä toisen samanmoisen matkan. Gore Tex-kalvon ominaisuuksista en päässyt nauttimaan koska ilma oli kuiva ja pakkasen puolella.

LÄHTEET: Asics

Kuvat: Asics

1 comment

Kommentoi

Kommentit