LauraTestissä adidas adizero tempo 7.

Toisena adidaksen adizero kengistä esittelyvuoroon pääsevät adizero tempo 7.

Odotin tempoja mielenkiinnolla testiini, sillä edellisestä mallista ne olivat kokeneet muutoksen Boost -pohjamateriaalin myötä. Mietin lähinnä sitä, miten boostaus vaikuttaa kenkien rullaavuuteen ja hyvään alustatuntumaan, jotka olivat mielestäni aiemmin olleet tempojen vahvuus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aiemmin juoksin niin harjoitukset kuin kisatkin tempoilla. Pidin kenkiä silloisiin vaatimuksiini nähden todella kevyinä ja juurikin monikäyttöisinä siksi, että niillä hoitui niin pk- kuin vk -teenitkin. Käyttötarkoitus muuttuikin hieman kengän muutoksen myötä, mutta toisaalta myös vaatimukset ja odotukset kengiltä ovat kasvaneet ajan saatossa ja kilometrien kasvaessa.

Boostauksen myötä kengät ovat saaneet kuin viimeisen silauksen siihen, että niistä on tullut täydellinen pitkien matkojen kaveri. Tämä ei missään nimessä tarkoita raskaita pk-kenkiä vaan positiivisinta tempoissa on juuri niiden keveys (220g UK 5.5), mutta sen lisäksi tukevuus. Vaikka jalkani ovat neutraalit, tempojen pieni tuki on juuri omiaan pitkille lenkeille, joilla askel tuppaa hieman lässähtämään ja tarvitsee lisätukevuutta.

Myös kenkien suuaukko on kokenut muutoksen ja itse mielsin sen alkuun liian matalaksi. AIltti on kovin lyhyt, jolloin nauhoitus pyrkii sen yli kiristettäessä. Aiemmissa malleissa olin antanut tunnutusta nimenomaan nauhoituksesta ja kengän istuvuudesta, nyt se oli kokenut sen verran ison muutoksen että vaati totuttelua. Nauhoitus on sinällään hyvä, vaikkakin leveämpi kuin edellisissä malleissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohja ei tosin ole enää ihan niin jämäkkä ja rullaava, kuin edeltävä malli ilman Boost materiaalia, mutta pitkillä lenkeillä en sitä niin paljon kaipaakaan. Alustatuntuma on tosiaan alun olettamuksen mukaan hivenen heikentynyt, mutta toisaalta pehmentynyt. Tämäkin puoltaa kenkien soveltuvuutta pitkille asfaltilla juostuille lenkeille. Myös testijaksoon osuneet liukkaammat talvikelit olisivat vaatineet pohjan pitävyydeltä enemmän.

Tempot ovat omassa kenkävalikoimassa ehdottomat suosikkini pitkille lenkeille, olematta yhtään liian raskaat tai jäykät. Sopivat ja monikäyttöiset kengät juoksuharrastajille, jotka haluavat moneen harjoitukseen soveltuvat kengät.

Erinomainen vaihtoehto kenkäkaapissa pyöriville raskaille pk-kengille, tuoden kuitenkin riittävästi tukea ja vaimennusta.

Olisin kritisoinut ehkä enemmän tempojen rullaavuuteen liittyviä asioita, mikäli en olisi löytänyt adioksia näiden rinnalle. Nimittäin näen, että se aisapari on täydellinen.

Kommentoi

Kommentit