Testissä adidaksen juoksuvaatteita

Sain kesän alussa testiin adidaksen juoksukamoja, joita ehdin käyttää kesän aikana aina loukkaantumiseeni saakka suhteellisen paljon. Testiin tuli niin adidaksen perusmalliston kuin adizero-malliston vaatteita. Jarnon kanssa jo kirjoiteltiinkin keväällä juoksuvaatteiden ominaisuuksista ja sitä juttua vasten peilaten on seuraavaksi luvassa lyhyt yhteenveto testatuista tuotteista.

Testissä olivat siis adidaksen Supernova-malliston trikoot ja adizero-malliston t-paita sekä Gore Windstopper takki. Koon puolesta kaikki olivat sitä, mitä odotinkin eli M-koko sopi itselleni kokonaisuudessaan hyvin. Trikoot olivat sopivat tiukat ja pituiset, eikä vyötärö painanut lantiota. Gore Windstopper takissa taas hihat olivat sopivat pituiset ja kädet pääsivät liikkumaan vapaasti. T-Paita taas on tullut tutuksi jo aiemmilta vuosilta ja se istui päälle loistavasti. Todella pehmeä adizero-kudos ei myöskään ärsyttänyt kainaloseutua pidemmillä lenkeillä.

Ominaisuuksien suhteen tuotteisiin mahtui sekä positiivisia että negatiivisia yllätyksiä. Jos mennään ensiksi positiivisiin niin Supernova trikoot olivat monipuolistuneet aiemmista versiosta niin, että niissä oli nyt yhden vetoketjutaskun lisäksi avoimet taskut reisissä esimerkiksi geelejä varten. Yksinkertainen, mutta mielestäni mahti-idea, koska en usein jaksa kantaa juoksu- tai geelivyötä mukana lenkeilläni. Myös trikoiden materiaali vaikutti uudelta, mutta en osaa sanoa varmasti oliko asia näin, koska en löytänyt tarkempaa tietoa. Se kuitenkin on varmaa, että trikoot hengittivät todella hyvin ja niitä pystyi pitämään jopa kesällä. Ja hyvin hengittivät myös adizero takki ja t-paita. Varsinkin takin ominaisuudet miellyttivät, koska takki pitää hyvin tuulta edestäpäin ja hengittää vastaavasti takaapäin. Tämä nyt ei sinänsä mikään uusi keksintö, mutta tässä takissa se ainakin toimi moitteettomasti.

taskuinnovaatio

Negatiivisin puoli testauksessa oli adizero Gore Windstopperin helma ja laajemmin vyötäröosa. Vaikka se ei ollut liian leveä, olisin kuitenkin kaivannut vieläkin tiukempaa resoria tai sitten kiristysmahdollisuutta sekä aavistuksen kapeampaa leikkausta vyötäröön, jotta takki ei olisi kerännyt niin paljon tuulenvastusta. Toinen, ei niinkään negatiivinen, vaan enemmänkin huomioitava puoli on jo aiemmin huomioonottamamme asia eli niin sanottujen kisavaatteiden nopeampi kuluminen. Adizero t-paita ei kestä aivan samoja aikoja kuin vastaava Supernova-malliston tuote, mutta toisaalta tämä ei ole tarkoituskaan. Ainakin itse hyväksyn nopeamman kulumisen, jos saan sitä vastaan hieman kevyempiä, hengittävämpiä sekä istuvampia tuotteita.

Oli todella mukavaa päästä testaaman juoksuvaatteita kunnolla ja toivottavasti pääsemme tulevaisuudessa testaamaan lisää niin adidaksen kuin muiden valmistajien juoksuvaatteita.

Kommentoi

Kommentit