Testiraportti Gococon pohjekompressioista

Etelän hiihtolomat ovat kohta takana ja shortsikelit lähempänä kuin arvaisikaan. Se tarkoittaa myös harjoitusten koventumista ja suurempaa tarvetta erilaisille (laillisille) kikoille palautumisen ja suorituksen tehostamiseksi.  ASA on testannut läpi todistetusti pimeän talven Gococon kompressiosäärystimiä, nyt on aika kertoa mielipiteemme.

Tekniset tiedot ja lähtökohdat

Säärystimet on valmistettu Gococon käyttämästä Coconasta. Materiaalista voit lukea lisää aiemmista posteistamme. Tätä materiaalia Gococo käyttää läpi tuotevalikoimansa, on kyse kompressiolla varustetuista tai tavallisista sukista. Tiivistetysti ideana on valmistaa tuote materiaalista, joka sisältää itsessään halutut ominaisuudet, jotta tuotteen vaikutus ei heikkenisi pesussa. Tällaisia vaikutuksia ovat tässä tapauksessa hajuttomuus ja kompressio.

Saatuani kesän alussa käyttööni Gococon kompressiosukat, aloin hankkimaan myös muiden valmistajien kompressiotuotteita. Tältä pohjalta olen huomannut eri tuotteissa olevan luonnollisesti eroa sen mukaan, kuinka jämäköitä ne ovat ja kuinka tarkkaan yksilöityjä ne ovat (ja useimmiten siis myös kalliimpia). Riippumatta näistä usein hintalappuun sidotuista ominaisuuksista, on Gococo mielestäni ylivoimaisesti mukavin materiaalin mukavuudessa. Tuotteet ovat mukavan tuntuisia eikä niiden materiaali tunnu yhtä sähköiselle, kuin moni muu vastaava tuote.

 

Testit

Anna-Riitta totesi saadessaan tuotteet testiinsä, että niitä tulee varmasti käytettyä pitkien housujen alla, mutta shortsien kanssa käyttämisestä hän ei ollut niinkään varma. Matkailu kuitenkin avartaa, ja hänen nähtyä Gococon säärystimiä Central Parkissa vastaantulevilla shortisittelijoilla, on hän päättänyt kokeilla tuotetta lämpimämällä säällä.

Kääntäen tämä tarkoittaa, että tuote on mainio käyttää talvella. Tämän voin itse vahvistaa. Olen käyttänyt näitä normaali paksuisten trikoiden kanssa, eikä vielä kymmenessä pakkasasteessa ole päässyt pohkeet jäätymään. Itse asiassa nämä kompressiot yhdistettynä pelkästään reisistä tuulenpitäväksi vuorattuihin trikoisiin ovat olleet minulla lempivaatetus, kun ulkona on ollut pakkasta ja hieman viileämpää. Reilusti yli kymmenen pakkasasteen kohdalla jouduin kuitenkin jo vuoramaan koko jalat tuulenpitäviksi.

Vertailun vuoksi todetakoon, että Gococon kompressiosukilla pystyin hyvin juoksemaan myös lämpimällä säällä, ilman että jalkani olisivat kärsineet ylikuumenemisesta. Eiköhän näilläkin siis pärjätä hyvin helteiden saapuessa – toivottavasti ennen vappua.

Mielipiteet

Säärystinten kompression määrästä me molemmat testaajat päädyimme samaan johtopäätöksen: painetta tuli pohkeille sopivasti. Sopivan napakka kompressio tuntuu omasta mielestäni sellaiselle, että sen huomaa jalkaan laitettaessa ja tavallisesti oleskellessa, mutta juostessa kovempaa sitä ei oikeastaan enää huomaa. Tämä ei tarkoita, etteikö kompressiota edelleen olisi, mutta kovaa juostessa keskittymiseni on muissa asioissa kuin pohkeen tuntuman tunnustelussa. Toisaalta heti kovan juoksurupeaman jälkeen palautellessa huomasin kompression jälleen. Anna-Riitan sanoin: ”Tuntuu jotenkin siltä, että pohjelihas puuhaa paremmin ja tehokkaammin.” Tämän tarkempaa palautetta ei oikeastaan voikaan antaa, koska spesifimpi mittaus vaatisi reissua testausasemalle, tähän rahamme eivät valitettavasti riitä (kompressiotuotteiden yleisestä vaikutuksesta kirjoitti Juoksija-lehti taannoin, numeroa en vain valitettavasti muista).

Verrattuna Gococon sukkien ja säärystinten jämäkkyyseroa, ovat jälkimmäiset napakampia. Testasin tätä sekä yleistuntumalla, että käyttämällä välillä toisessa jalassa sukkaa ja toisessa säärystintä.

Jos minut pakotettaisiin valitsemaan, ottaisin pidemmille kisamatkoille mukaan täysivartiset sukat, ja säästäisin kompressiosäärystimet joko lyhyemmille pyrähdyksille tai harjoituksiin. Sitä en kuitenkaan huomannut, että nilkkaosan puuttuminen olisi aiheuttanut painetta tai kipua nilkan seudulle verenkiertoa ehkäisemällä.

Yhteenveto

Tiivistettynä sanottakoon, että ASA:n testaajat olivat jälleen kerran tyytyväisiä Gococon tuotteisiin ja odottavat lumien sulamista, jotta nilkat pääsisivät taas vilkkumaan värikkäiden värien tahdissa. Mikäli olet käyttänyt ja pitänyt Gococon kompressiosukista, uskaltaisin sanoa sinun pitävän myös näistä.

Lähteet ja kuvat: Gococo

Jarno & Anna-Riitta

Kommentoi

Kommentit