Skins kompressiotuotteet

Olen käyttänyt monia erilaisia kompressiovarusteita jo jonkin aikaa (mm. Adidakselta, Nikelta sekä Micolta) ja siksi olikin mielenkiintoista päästä tutustumaan Suomessa vielä suhteellisen tuntemattomaan Skins tuoteperheeseen. Skinsin tuotteiden tehon perustuu voimakkaaseen kompressiovaikutukseen (kuten muillakin valmistajilla), mutta erona Skinsillä on se, että paine ei ole tasainen, vaan asteittainen. Jokaisen kehon osalle on olemassa erilainen optimipaine, joka on myös huomioitu tuotteissa. Skinsin tuotteissa kovin paine on usein  raajojen päissä, mikä pakottaa verta likkeelle ja parantaa näin ollen verenkiertoa. Skinsin vaatteet ovat tarkoitettu lähtökohtaisesti käytettäväksi ilman muita vaatekertoja, mutta itse olen ainakin kylmällä ilmalla laittanut päälle vielä trikoot.

Tuotteen keskeiset edut ovat:Skins

  • Laktaatin muodostuminen vereen suorituksen aikana vähenee.
  • Laktaatin poistuminen verestä nopeutuu suorituksen aikana.
  • Kehon lämmönsäätelykyky paranee.
  • Kehon palautuminen nopeutuu.
  • Suorituksenjälkeiset lihaskivut vähenevät.

Olen viimeisen 10 viikon ajan päässyt kokeilemaan Skinsin Travel Recovery Compression Long Tights & Sport compression shorts -tuotteita.

Ensin vuorossa olivat lyhet kompressio trikoot. 10 viikon käytön jälkeen minulla ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa. Skinsin kokotaulukko on paljon tarkempi kuin sen kilpailijoilla, mikä mahdollista ainakin omalla kohdalleni täysin oikean koon löytymisen. Se perustuu BMI algoritmiin, jonka tarkoituksena on oikeanlaisen paineen saaminen halutulle alueelle ja tämän voi todella tuntea! Olen käyttänyt näitä varsinkin kovemmissa harjoituksissa, kuten erilaisissa tempo ja intervalleissa sekä pitkillä lenkeillä ja shortsit on rokanneet kaikissa todella hyvin. En tiedä johtuuko kunnon kasvusta tai Skinsin tuotteista, mutta jalat ovat hapottaneet huomattavasti vähemmän kuin aiemmin! Hyvä puoli näissä pöksyissä on myös se, että ne käyvät myös palautumiseen. Myös muutamat juoksukaverini käyttävät Skinsin tuotteita ja tulokset ovat olleet vastaavia. Jos jotain nyt olisi voinut kaivata lisää, niin koko olisi voinut olla yhtä pienempi j, mutta täytyy mennä niillä, mitkä sai. Myös pituus olisi voinut olla aavistuksen lyhyempi.

Toinen tuote, Travel Recovery Compression Long Tights (lyhempi nimi voisi toimia paremmin), olivat kokoa pienemmät (M), mikä toimikin paremmin. Käytän palautumishousuja melkeimpä jokaisen harjoituksen jälkeen ja hyöty on ollut mahtava ja pidän niitä usein jopa nukkuessani! Trikoot ovat toimineet parhaiten rankkojen harjoitusten jälkeen, mikä on näkynyt nopeampana palautumisena sekä parempana unenlaatuna. En ole vielä päässyt kokeilemaan näitä matkalla, mutta juoksukaverit kertoivat, että nämä toimivat erinomaisesti myös siinä käyttötarkoituksessa, enkä epäile tätä hetkeäkään. Yksi loistava piirre näissä trikoissa on se, että ne hengittävät todella hyvin, minkä takia niiden pitäminen housujen alla tai sisällä ei tunnu epämukavalta. Housujen saumat ovat suunniteltu niin, että ne vähentävät lihasten värinää a.k.a. rentouttavat lihaksia suorituksen jälkeen.

Eli kaiken kaikkiaan molemmat testatut tuotteet ovat ainakin itselläni toimineet moitteettomasti. Skins on todellakin raikas tuulahdus Suomen muuten niin kapeilla urheilumarkkinoilla. Tuotteella on vain kaksi ostajaa mahdollisesti mietityttävää ongelmaa: suhteellisen korkea hinta sekä saatavuus. Nämä ovat hyvin pitkälle saman asian seurausta. Uuden tuotteen saaminen esimerkiksi Intersportin ja Stadiumin tuotevalikoimaan on todella vaikeaa, varsinkin kun kyseessä on pieni brändi. Uusille tuotteille olisi annettava mahdollisuus, koska ilman niitä, suuret brändit määrävät tuotteet, mitä käytämme. Rehti ja avoin kilpailutilanne parantaa tuotteita, mikä hyödyttää kuluttajaa, mutta usein myös pitkässä juoksussa parantaa myyntiä. Tiedän, että 4Runners myy niitä, mutta muista paikoista ei ole harmainta aavistusta. Nämä tuotteet todella kuuluisivat isompienkin ketjujen valikoimiin, koska niistä saavutettava hyöty ei rajoitu vain huippu-urheilijoihin, vaan tuote sopii kaikille. Äkkiä tulee mieleen varsinkin erilaiset kuntoutukset yms. toimintaterapiat, joissa kuitenkin käy muitakin kuin vain urheilijoita. Jos miettii tuotteen hintaa niin eipä ne kilpailijatkaan ole hirveästi halvempia…

Skinsiä käyttävät tällä hetkellä muun muassa monet maantiepyöräilytallit (mm. HTC High Road & Rabobank), Marit Björgen, Joonas Harjamäki, futareista useampi ManU:n ja Real Madridin pelaaja sekä monet monet muut eli, jos tuote ei ole vielä tuttu niin nyt kokeilemaan!

(Kuvat sain minulle jaetusta mainosmateriaalista)

Skins Logo

 

1 comment

Kommentoi

Kommentit