Polo Sub Forza Tre – Mittatilauspukua Italiasta

Valmistaja: Polo Sub

Malli: Forza Tre 7mm

Polo Sub on Italialainen märkäpukuvalmistaja ja Forza Tre on heidän uusin materiaalinsa taisteluun hypotermiaa vastaan. Numero kolme kertoo kerrosten lukumäärän. Materiaalin muut hyvät ominaisuudet ovat erinomainen kestävyys ja liukuvuus vedessä.

Väreissä valittavana on mustan lisäksi useita eri kuoseja jotka aidosti maalataan pintaan, jokainen puku on siis uniikki J. Plo Subin logot on silkkipainettu valkoisella, lisämaksusta saa esim. oman nimen, seuran tai kansallisuuden.

Kuinka tilata?

Tilausvaiheeseen tarvitset kynän, paperia, mittanauhan sekä avustajan. Mittauskohteita on kolmisenkymmentä, kriittisissä paikoissa kannattaa olla rehellinen sillä liian tiukka vyötärö tai liian löysä reisi/hauismittaus joko hankaloittaa pukemista tai aiheuttaa lepatusta käytössä. Hihansuut ja nilkka-aukot suosittelen ottamaan todella tiukoiksi jotta vesi ei tunkeudu sisään.

Mittojen oton ja tarkistusten jälkeen itse tilaaminen on helppoa. Sen kun syöttää mitat nettilomakkeeseen, valitsee puvun, värin ja lisukkeet sekä maksutavan ja odottaa. Tällä kertaa puku tuli videssä viikossa pienellä hiostuksella, pukuja on tullut Suomeen myös alle kahden viikon.

Ensivaikutelma

Puku tuotiin kotiovelle pahvilaatikossa johon se oli taiteltu nätisti pussiin lisätilauslomakkeen kanssa. Puku oli harmahtava ja värit vaisut, puku toimitetaan jonkinlaisessa suojapuuterissa/ kalkissa? Värit kuitenkin paljastuivat koeuitossa ja nahkeus hävisi materiaalin pinnasta.

Työn laatu tukitikkaukset on hyvää, hihasuut ja nilkat on kantattu samoin kuin naama-aukko. Strategiset venymäalueet on varmistettu sisäpuolelta tukipaloilla ja ulkopinnalla on vahvistavia tikkauksia tukemassa yhteenliimattuja kappaleita joita puvussa on yhteensä toistakymmentä. Bonuksena housu ja takki on nimikoitu joten seuramatkalla löydät omat varusteesi helpolla.

Koeuitto

Puku puetaan päälle liukasteita käyttäen. Itse teen 5/95% seoksen hoitoaineesta ja vedestä. Housut menivät päälle heittämällä vatsan seutua lukuunottamatta, takin kanssa sai tehdä enemmän hommia koska kaula-aukko oli huonosti liukastettu ja hiukset kuivat… Uudelleensyntymisfiiliksen jälkeen puku oli päällä ja vaikutti kuin minulle tehdyltä, mitä se siis onkin ja kiitokset mittaajalle.

Sitten veteen!

Ensituntemuksena kaulaa ahdistaa ja kun snorkkeli on suussa leukaa puristaa. Tämä ei ole vakavaa, vaan materiaali venyy ajanmyötä ja saisihan naamakin laihtua. Vesi pysyy hienosti ulkopuolella jopa nilkoissa ja ranteissa kun sukat ja hanskat on tungettu puvun alle. Istuvuus on nakkimainen ja toimiva, liikeradat oikeat. Tämä puku huijaa käyttäjäänsä ylittämään itsensä ja suorituskyvyn rajat.

Nyt puvulla on takana jo parikymmentä dyykkireissua. Lämpötilat vedessä ovat olleet 5-15°C astetta. Kisakäytössä puku oli lämmin, jopa kuuma mutta kylmemmissä keleissä siikaväijyssä se toimii erinomaisesti. Pakkasellakaan materiaali ei jäykisty miestä pahemmin.

Kulutuskestävyys on ollut positiivinen yllätys, kivikoissa kolistelu ei ole rikkonut polvia tai kyynärpäitä, ainoa korjausliimaustarve tuli omasta hölmöilystä kun kuljetin pukua ja harppuunaa samassa laatikossa peräkontissä.

Forza Tre on saatavana myös 3mm ja 5mm paksuuksissa. Kolmonen etelän matkoille ja tropiikkiin, viitonen sopii kesäkeleille Suomeenkin.

Kuvat: Polo Sub & Polo Sub UK

Kommentoi

Kommentit