LauraNew Balance 890 v4 – vaimennettua keveyttä neutraaleille jaloille

Olen testannut New Balance 890v4 juoksukenkiä, jotka on tarkoitettu neutraalisti askeltavan juoksijan harjoitus- ja kilpakengiksi. Valitettavasti en pysty vertaamaan kattavasti, mitä muutoksia kengissä on tapahtunut verrattuna edelliseen versioon, sillä kengät olivat minulle ensimmäinen kosketus New Balancen kenkiin ylipäätään.

890-w-14ss

890-w-14ss-2

890-w-14ss-3

Katsotaan kuitenkin alkuun, mitä kengistä luvataan…

Tällä hetkellä markkinoillla oleva juoksukenkä v4 on edeltäjäänsäkin kevyempi. Välipohjan rakenne tukee ja vaimentaa, tarjoten kuitenkin alkuperäisen 890:n juoksutuntuman (REVlite). Vaimentavaa Abzorb-materiaalia on lisätty kantapään alueelle, joka poistaa enemmän tärähdyksiä ja tekee juoksemisesta mukavampaa.

Kannan hiilikumipala (Ndurance) lisää kestoa ja ohjaa askellusta. Puhalletusta kumista tehty ulkopohja lisää joustoa ja on 40 %:a kevyempi kuin raakakumi. Fantomfit-muotoilu- ja nauhoitusjärjestelmän ansiosta kengän luvataan istuvan jalkaan kuin sukka ja jalan pysyvän napakasti paikallaan kengän sisällä. Kengissä on täysvaimennus kantapäästä varpaisiin.

Värit
Miehet: oranssi/sininen
Naiset: lila/pinkki

Paino
Miehet (US 9.5): 240 g
Naiset (US 7): 188 g

Drop
8 mm

Omat kokemukseni kengistä käytännössä…

Alkuun kengät tuntuivat omiin jalkoihini lestiltään liian leveiltä. Pohdin myös, olinko ottanut liian suuren koon. Olen tottunut napakoihin kenkiin ja siksi kenkien istuvuus tuntui erilaiselta. Sain parannettua istuvuutta Footbalancen-pohjallisten avulla, mutta edelleen yritin nauhoituksen avulla kuroa kenkiä kapeammiksi ja kireämmälle.

Pidin kuitenkin kenkien täydellisestä, karkkimaisesta väriyhdistelmästä. Kyllä, myönnettävä on, että alkuun kengät eksyivät jalkaani useammin ulkonäkönsä kuin istuvuutensa takia…

kuva 4

kuva 2

Testailin kenkiä juostessa, kävellessä ja ihan yleisestikin vapaa-ajalla, kunnes aloin pitää niiden keveydestä ja vaimennetusta joustavuudesta enemmän ja enemmän. Pohja on kimmoisa ja askel tuntuu lähtevän lentoon näillä kengillä. Tajusin myös, että kenkien päällysmateriaali on erilainen kuin mihin olin tottunut. Se on hengittävää, synteettistä verkkokangasta, joka joustaa todella paljon, minkä ansiosta kengät tuntuvat jalassa pehmeiltä myös päällisosasta. Niissä ei ole neuloksia, joten hiertymienkään vaaraa ei ole.

Kevään edetessä kengät valikoituivat jalkaani yhä useammin valmistautuessani Helsinki City Runille ja lopulta päätin juosta niillä itse kisassa. HCR-päivänä juoksin itse asiassa yhteensä 28 kilometriä ja koska kengät tuntuivat hyviltä edelleen, olin jo pakkaamassa niitä Tukholman maratonille mukaani. Viime vaiheessa halusin maratonilla kuitenkin luottaa vanhoihin luottokenkiini ja jätin New Balancet kotiin. Tässä vaiheessa myös huomasin oman kenkähifistelyn edenneen melko kriittiseen suhtautumiseen juoksukenkien valinnan suhteen. Pienikin häiriö voi olla merkittävä, etenkin maratonilla ja silloin kannattaa pelata varman päälle.

kuva 1

Maratonin jälkeen olen kaivanut kengät kuitenkin jälleen esiin. Huomaan, että tykkään juosta niillä pidempiä, reilusti yli kympin lenkkejä, koska niiden vaimennus on mielestäni täydellinen. Olen suositellut ystäviäni ja valmennettaviani testaamaan New Balancea, jos etsinnässä on täysvaimennetut, mutta kevyet kengät. Erityisesti 890 v4 kannattaa katsastaa, jos jalalle sopii hieman leveämpi lesti. Kengät myös muokkautuvat jalkaan päällisen joustavuuden takia. Rullaavuudeltaan kengät eivät ole mielestäni parhaimmat, joten siitä pieni miinus.

Juoksijoiden iloksi Suomenkin kenkävalikoimaan on alkanut ilmestyä näitä New Balancen värikkäitä kenkiä. Ne erottuvat sekä juoksijoiden jaloista että kaupan hyllyiltä positiivisesti. Ja mikä parasta, ne tuovat iloa lenkeillä värin lisäksi myös askellukseen. Olen iloinen, että pääsin näihin kenkiin tutustumaan. Jatkan mielelläni matkaa näillä kengillä vielä monta kilometriä ja jään odottelemaan kengistä myös seuraavaa päivitystä!

4 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Tilasin CDCOM:sta nuo kengät kokoa 39 ja olikin ihan liian pientä mallia ja 40 oli loppuunmyyty, harmi, kun kengät olivat vielä tarjouksessa. Kenkä on siis vähän pienempää mallia, minulla lukee kengässä B, W890PW4, se on liilan/pinkin värinen. Kengät on valmistettu Vietnamissa. Yleensä minulla menee 39, mutta nämä olivat tosiaan ihan liian tiukat. Minulla on tehty selkäleikkaus ja tarvitsen hyvin vaimentavat juoksukengät, vaikka kävelen vain lähinnä. NB 890v4 on kehuttu ja eikö se valittu Vuoden 2014 juoksukengäksi? Sinulla on sininen kenkä, onkohan se ihan sama malli kun minun tilaamani? Katselin myös Stockalta samaa kenkää, mutta siellä on vaaleanharmaa/turkoosi, pitäisiköhän ottaa koko 8½ vai 9? Siinä, kun suurensin kuvaa, lukee V5 eli olisiko hieman uudempaa mallia? Sinä sanoit, että kenkä on leveä, onkohan malli sama kuin minulla? Tämä on välillä arpapeliä, kun tilaa netistä. Kiva jos osasisit auttaa valinnassa.

    • Hei, omasta mielestäni koko oli hieman normaalia suurempi. Omaan jalkaani hieman leveähkö malli ja mietin itse jopa puolta kokoa pienempää. Tuo sininen on v4 eli vanhempi malli, v5 on uusi ja väriltä kokonaan pinkki. Hyvä vinkki kenkää ostaessa on kokojen sijaan seurata myös kokolapussa olevaa cm -kohtaa, sillä on osunut itsellä varmemmin oikeaan.