Footbalance – Lisää tehoa ja mukavuutta juoksuun

Footbalancen uusin malli, Performance, on lähtökohtaisesti suunniteltu pyöräilyyn, nappiksiin sekä muihin urheilukenkiin, jotka ovat tiukkoja ja kapeita. Huomasin itse, että ne toimivat myös erinomaisesti juoksussa ja varsinkin juoksijoilla, jotka hakevat tehokkaampaa ja dynaamisempaa fiilistä ilman, että kengän paino nousee liikaa tai että pohjallinen alkaisi vaikuttamaan juoksuasentoon. Käytän itse melkein pelkästään Adidaksen Adizero malliston kenkiä, kuten Tempo, Aegis, Ace ja Adios. Nämä kengät ovat kevyitä ja kapeita, eikä extra tilaa juurikaan ole. Tämä olikin syy, miksi halusin alkaa testaamaan pohjallisia. Kokeilin niitä ensin niin sanottuihin peruskestävyyskenkiin, Adizero Tempoihin ja Aegiksiin, ja pian kävi selväksi, että Footbalance Performance oli juuri oikea pohjallinen tämäntyyppisiin kenkiin. Mutta se, missä pohjalliset pääsivät todellisiin oikeuksiinsa olivat kisakengät. Testasin niitä Adidaksen Adizero Adioksissa sekä Aceissa ja mikä fiilis niistä tulikaan. Pohjallisen muoto on täydellinen tällaisiin kenkiin! Yleensa jalkapohjani lihakset alkavat tuntua väsyneiltä ja laiskoilta maratonien loppupuolella, mutta näiden pohjallisten kanssa jalkani tuntuivat huomattavasti virkeämmiltä. Näillä pohjallisilla jaksaa painaa vikatkin kilsat maksimeilla!

Toinen asia, mikä pohjallisissa miellytti, oli materiaalit. D-200 pintakangas on paljon kestävämpi ja miellyttävämpi kuin aiemmat päälliskankaat. Tämä yhdistettynä parempaan muotoiltavuuteen luo paketin, joka antaa jaloilleni miellyttävän ja tehokkaan fiiliksen, varsinkin kisakengissä. Ohut pohjallinen sallii jalan tuntea alustansa paremmin, mikä on todella arvokasta, varsinkin tempo- ja intervalliharjoittelussa sekä kilpailuissa. Kevyemmillä lenkeillä voi kuitenkin olla viisaampaa käyttää hieman vaimennetumpia Footbalancen pohjallisia, kuten Cushion Blue tai Max -malleja (ks. alla).

Tiedän, että monet juoksijat etsivät vielä minimalistisempaa fiilinkiä, mutta minulle se ei ole tarpeen ja toisaalta taas leikattu jalkateräni tarvitsee jotain vaimennusta. Olen käyttänyt Footbalancen tuotteita nyt noin neljä vuotta ja työskentelen pohjallisten parissa joka päivä, joten uskon, että voin antaa tuotteesta neutraalin arvion. Tämä artikkeli on kirjoitettu täysin juoksijan näkökulmasta, koska se on se mitä teen ja mikä minua kiinnostaa! On helppo sanoa, että ilman näitä pohjallisia en juoksisi tänään. Kustomoidut pohjalliset mahdollistavat täydellisen istuvuuden, vaikka jalat ovatkin täysin eriparia. Toisessa jalkaterässä korvattiin kaikki lihakset reiden yhdellä lähentäjälihaksella, minkä seurauksena vain ukkovarvas liikkuu ja vaimennus on nollissa… ei ollut kaukana, että koko jalka olisi amputoitu, mutta hyvä näin! Hyvin se juoksu sujuu nytkin!

(Kuvat Footbalancen materiaalipankista: http://materialbank.footbalance.com/asset-bank/action/viewHome)

1 comment

Kommentoi

Kommentit

  1. Itse sain noi performance pohjalliset testivaiheessa. Laitoin välittömästi pohjalliset futiskenkiin (adidas copa mundial ja futsalissa Nike Lunar Gato) ja pakko sanoa, ohut pohjallinen ei tunkenut kenkää liian täyteen eikä tuhonnut tatsia kenttään. Suosittelen kaikille, jotka haluaa kenkään istuvuutta, muttei menettää tuntumaa…