Jenny testasi Karhu Fast4 Fulcrumin

Karhu Flow3 Trainerin jälkeen testiin pääsivät Fast4 Fulcrum-juoksukengät. Kengät testasi ASA:n vieraileva testaaja, Vastaisku ankeudelle-blogin kirjoittaja, Jenny Belitz-Henriksson.

Ominaisuudet

  • Päällinen: Hengittävää, avointa Meshiä, jota on vahvistettu sivuilta logojen kautta. Kannan palaset ovat hitsattu yhteen. Lestipohja on tehty EVA:sta ja sen tarkoituksena on lisätä mukavuutta.
  • Välipohja: Eri tiheyksisiä EVA paloja. Lähtökohtaisesti pehmeää EVA:a (shore 57), mutta Fulcrum on hieman tiheämpää (shore 77)
  • Ulkopohja: Sekä paisutettua että puristettua kumia maksimaalisen pidon ja kestävyyden saamiseksi, mutta myös lisäämään vaimennusta päkiäjuoksuun.
  • Droppi: Kanta 24.5mm / päkiä 10.5mm = 14mm
  • Paino: 311gr.

Testit

Aluksi kenkä tuntui todella paksupohjaiselta ja myös kookkaalta ohuempipohjaisiin ja kevyempiin juoksutossuihin tottuneena juoksijana. Kengän pohjan paksuus ei juurikaan ohene päkiäosaa kohti mentäessä. Kenkä painaa 311 grammaa. Kenkä istui jalkaan kuitenkin todella napakasti ja tuntui heti alusta hyvältä eikä lainkaan raskaalta. Ensimmäisellä lenkillä tosin toinen kenkä pääsi hieman hölskymään ja sain hiertymän jalkapohjan keskiosaan. Seuraavalla lenkillä vahingosta viisastuneena sidoin kengännauhat tiukemmin ja kenkä pysyi jalassa juuri oikeassa asennossa.
Kenkä tuntui aluksi hieman jäykältä, mutta lenkkien myötä tuntemus väheni ja kenkä tuntui enää vain napakalta. Lesti tuntui aluksi leveältä naftimpaan kenkään tottuneelta, mutta ei häirinnyt. Iskunvaimennus oli hyvä. Vaikka aloitin juoksemisen tauon jälkeen aika kovalla tempolla ja tein monta lenkkiä samalla viikolla, ainakaan en kärsinyt rasitusvammoista eivätkä sääretkään kipeytyneet juoksemisesta, kuten joskus kovin ohutpohjaisilla tossuilla tiivistä treeniä aloitellessa.
Tekstiilipintainen verkkokankainen päällinen hengittää hyvin, mutta kuitenkaan kenkä ei päässyt kastumaan läpikotaisin, vaikka vahingossa juoksin muutamiin lätäköihin. Kenkä otti hyvin tuntumaa kevättalviseen asvalttiin. Kävin nimittäin juoksemassa Karhuilla myös vielä kun maassa oli paikoin jäätä ja lunta, mutta tossu piti hyvin eikä liukastumisia tai muita vaaratilanteita syntynyt. Kun jäät olivat lähteneet, pohjan muotoiluun tarttui muutamia pikkukiviä, kun katuja ei vielä ollut lakaistu. Kengät toimivat ainakin hyvin kovalla juoksupinnalla ja tukivat jalkaa hienosti.
Ehdottomasti plussaa myös kenkien ulkonäkö. Kengät ovat todella freesit ja tyttömäiset pienellä retrotwistillä. Lyhyempiä lenkkejä vetävälle peruslenkkeilijälle tämä vaikuttaa olevan hyvä harjoituskenkä. Itse valitsen pidemmille lenkeille kuitenkin ne kevyemmät ja hieman ohutpohjaisemmat tossut.
Jenny
Kuvat ja lähteet: Karhu

Kommentoi

Kommentit