Naisten H&M Urheilutrikoot Testissä

Naisten fitness-vaatteet

Fitness-vaatteiden tulee olla toimivia, mutta myös hyvän näköisiä. Vaatteen tulisi tukea treeniä niin henkisesti kuin fyysistikin. Jumppa ja kuntosalit ovat täynnä peilejä ja se minkä näköinen tyyppi sieltä peilistä katsoo takaisin voi vaikuttaa suuresti treenin tehokkuuteen. Otan suurennuslasin alle treenivaatteita joita kaapistani löytyy ja jaan kokemukseni, niin hyvät kuin huonotkin.

Itseltäni löytyy eniten edullisten merkkien treenivaatteita. Ahkerana reenaajana tarvitsen useamman vaatekerran, koska aikaa pyykkäämiselle ei viikolla oikeastaan ole. Ekologisestikaan ajateltuna pesukoneen pyörittäminen päivittäin ei ole hyvä juttu. Toki treeni vaatteita ei tarvitse joka kerran jälkeen välttämättä pesukoneessa pestä. Koska hiki on vesiliukoista, riittää vaatteiden huuhtelu vedellä kerrassaan hyvin. Se, ehtiikö vaatteet kuivua seuraavaan aamuun mennessä, onkin sitten toinen juttu.

 

H&M Urheilutrikoot

Henkkamaukan kuvaus housuille kuuluu seuraavasti: Joustavat trikoot hengittävää, nopeasti kuivuvaa teknistä materiaalia. Joustava vyötärö, jossa säätönyöri. Takana pieni vetoketjullinen tasku. Lahkeensuissa vetoketju. Koon M lahkeen sisäpituus 69 cm. Materiaali on 86% polyesteriä, 14% elastaania. Konepesu 40˚. Tuotenumero 92-7800 . Hinta 29,90

Ensivaikutelma

Tilasin trikoot välittömästi ne nähtyäni. En miettinyt ostostani hetkeäkään, koska kaapistani löytyy vastaavat trikoot capri-mittaisina. Saatuani trikoot kotiin vedin ne innoissani heti päälle. En yllättynyt, että lahkeet olivat 158cm mittaiseen varteeni liian pitkät. Siitä yllätyin, että housujen rakenne oli niinkin monimutkainen. Kerrassaan hienoa kaavoitus-työtä. Lahkeiden leikkaukset antoivat mukavasti tilaa voimakkaille etureisilleni ja toivat tarvittua joustoa polven alueelle. Kyykätessä alusvaatteet ei loista kankaan läpi, mikä on harvinaista ja kertoo kankaan sidoksen olevan tarpeeksi tiheää tämän tyyppiseen vaatteeseen. Vetoketjut lahkeensuissa ovat mielestäni täysin turhat, enkä ymmärrä niiden funktiota. Vetskarillinen tasku sen sijaan on erittäin kätevä. Väritykseltään housut ovat mustat, pinkillä tereellä reidessä maustettuna.

 

Tuote käytössä

Puin trikoot heti seuraaviin pumppi treeneihin ja tuntui kuin olisin saanut lisää voimaa hyvän näköisistä trikoistani. Kyykky kulki kuin vettä vain ja ihailin sivupeilistä linjakasta kuvajaistani. Materiaali oli miellyttävää ja piti lupauksensa hengittävyydestä. Trikoot eivät imeneet itseensä kosteutta ja pysyivät miellyttävän kuivina koko treenin ajan. Ominaisuudet, jotka totesin jo trikoita sovittaessani, pitivät myös treenissä. Trikoot joustivat tarvittavista kohdista ja olivat napakat sieltä missä pitikin.

Innoissani pesin trikoot ja varasin ne heti seuraavaa treeniä varten. Combat tunnille astellessani ikäväkseni huomasin trikoiden kutistuneen pesussa. Ne eivät olleet kutistuneet paljoa, mutta juuri sen verran että trikoista tuli ahdistavat. Peilikuva ei ollutkaan enää niin kiva ja kärsin koko treenin epämiellyttävästi istuvista trikoista. Polyesterin eikä elastaanin pitäisi kutistua joten ainoa minkä keksin kutistumisen aiheuttaneen on valitut ompelulangat ja/tai kankaan keskeneräinen viimeistely ennen trikoidenvalmistusta. Trikoot ovat kyllä käyttökelpoiset edelleen, mutta fiilis ei ole enää sama. Oletettavasti trikoot venähtävät käytössä takaisin ja jopa yli alkuperäisten mittojensa. Sitä odotellessa, varaudun valitsemalla yläosaksi jotain kompensoivaa.

Näiden trikoiden hinta on n. kolmasosa siitä mitä vastaavat ”oikeiden” urheilubrändien trikoot maksavat. Tulin näiden trikoiden kohdalla siihen tulokseen, että halvalla et saa parhaita trikoita, mutta ihan käyttökelpoiset tämän tyyppiseen tarpeeseen. Mietin kyllä kahdesti ennen kuin tilaan uudestaan vastaavia.

 

Lopuksi hieman minusta:

Kulutan aktiivisesti kunto- ja jumppasalin lattiaa. Vähintään viitenä kertana viikossa löydän itseni treenaamassa joko kuntosalin puolella tai ryhmäliikunnassa. Naishenkilönä kiinnitän todennäköisesti enemmän huomiota siihen miten salille pukeudun. Vaatetusalaa opiskelleena tiedän myös ehkä hieman enemmän vaatteiden ja materiaalien yksityiskohdista ja ominaisuuksista kuin muut alueeseen vähemmän paneutuneet. Yhdeltä ammatiltani olen koulutettu kuntosaliohjaaja, mistä johtuen ymmärrän ihmisen fysiikasta, lihaksista ja kropasta kokonaisvaltaisena systeeminä jonkin verran. Tästä johtuen minun on vaikea sulattaa kaikkia väitteitä joita vaatteisiin tai muihin treeni varusteisiin liittyy. Ensi vuoden tavoitteeni on palauttaa rakkauteni kuntosalilla heilumiseen sille tasolle jolla se on parhaimmillaan ollut ja ryhtyä suuntaamaan katsetta enemmän fitness-tyyppisen treenaamisen suuntaan.

Kuvat: H&M

Kommentoi

Kommentit