GoPro Hero3 Black Edition uppeluksissa.

4K Cin, wtf? Uuden action kameran ohjeita (kyllä, käyttöönotto vaati heti päivityksen ja melkein mikrotukihenkilön läsnäoloa) tavatessani päivitin tietoni tähän päivään kameroiden osalta. Edellinen hankinta ei ollut vuodelta nakki ja muusi mutta silti ajalta jolloin 1080HD oli vielä jotain. No, 4K on siis resona luokkaa ”riittävä” ja sitä tukevaa näyttöä ja ruutua on niukasti tarjolla kuluttajaystävälliseen hintaa . Halvin monitori tällä hetkellä 5500 taalaa. GoPron kehittäjät ovat tietenkin aallon harjalla ja osin edellä, suuntaa näyttämässä.

GoPron uutuus kamera on nimeltään Hero3

GoProHero3_2

Kameran aiemmat versiot ovat olleet osa urheiluklippejä jo vuosia. Itsekin olen kameraa kypärän otsassa pitäville dildopäille mäissä naureskellut ja salaa kironnut omia jäätyviä sormia kun näppis tai järkkäri on pitänyt kaivaa esiin taskusta tai repusta Kodak-momentin iskiessä. Tämä useimmille jo tuttu kaiken kestävässä kotelossa oleva GoPro Hero 3 on kuitenkin edeltäjiään pienempi ja hieman yli stidiaskin kokoinen. Koteloita tulee mukaan kaksi, 40 metriin vesitiivis heavyduty ja  toinen kevyempi version, skeletonmalli joka tarkoittaa suojaa mutta aukkoja, sopii kuulemma paremmin äänen tallennukseen. Yhtä kaikki, mukana tulevien kilkkeiden kanssa kameran saa kiinni käytännössä mihin vain, kypärästä auton kylkeen. Itse viritin sukelluskalastusta varten kiinnittimet teleskooppisauvaa. Ja harppuunapyssyyn, first person shooting mode on jännittävää ja informatiivista kuvaa. Sauvan kanssa sukeltaessa oli hienoa kun sai käännellä kameraa joka suuntaan ja varsinkin  materiaalia koneelle purettua sai huomata että kalat eivät olleet siellä minne minä katsoin vaan siellä minne kamera osoitti, minuun ja selkäni taakse. Ovelat pirulaiset.

GoProHero3_4

DCIM100GOPRO

Hauskin ominaisuus on kuitenkin wifillä toimiva appsi iPhonessa. Puhelin toimii etsimenä ja asetusten säätäjänä. Voit siis virittää kameran vaikka kiven koloon ja kantomatkan päästä ohjata joko videokuvaa, stillejä, photobursteja tai timelapsea mielesi mukaan. Mukaan paketissa tulee niin ikään wifillä toimiva kaukosäädin. Älypuhelimen puuttuessa se on kätevä, mutta käytössä ulkoinen etsin on toimiva, riippuen tietenkin lajista. Koskimeloja tai sukeltaja ei ala kesken puuhien etsintä tuijottamaan vaan painaa rec:in päälle ja painuu hommiin.GoPro Cineform Studio on purku- ja editointiohjelma jonka voi ladata sivuilta.
Kuvat: Henrik & GoPro

Kommentoi

Kommentit