Eveliinan testissä palautumista mittaava Check

Olen saanut testailla alkukeväästä saakka vasta hiljattain markkinoille tullutta CHECKMYLEVEL -laitetta, jolla voidaan erittäin nopeasti mitata hermoston vastaanottavuus päivän treeniä varten. Varsinkin kun puhutaan lajeista, jossa vaaditaan esimerkiksi räjähtävyyttä tai muuten hermoston nopeaa reagointia, on hyvä tiedostaa onko kroppa vastaanottavainen uuteen harjoitukseen. Toisin sanoen ollaanko palauduttu edellisistä. Pahimmillaan itsensä voi ajaa ylikuntoon, jos ei palaudu ja silti jatkaa treenaamista.

Tässä CHECK -esittelyvideo Youtubesta

Välillä varsinkin paljon ja kovaa treenaavan voi olla vaikeaa itse tunnistaa kropan merkkejä siitä, onko edellisestä treenistä palauduttu. CHECK antaa nopeasti vastauksen, jonka avulla voi seurata palautumista ja valmiutta uuteen treeniin.

check my level 5

Mittausta varten tarvitset älypuhelimen ja lisäksi CHECK laitteiston ja elektrodeja. Mittaus on erittäin helppo ja nopea toteuttaa missä ja milloin vain. CHECK -ohjelmisto ladataan puhelimeen, jonka jälkeen luodaan tunnukset johon tallennetaan omat tiedot ja jonne tulee tallentumaan kaikki mittaustulokset.

Mittauslaite itsessään on pieni parin tulitikkuaskin kokoinen. Se laitetaan kämmenelle ja siinä oleva osa asetetaan peukaloon. Toiseen päähän liitetään elektrodi, joka on liimattuna vasempaan käsivarteen vasemmalle puolelle. Ohjeet ovat selkeänä myös sovelluksessa, ei voi mennä vikaan!

Check my level 2

Sitten laitetaan vain laite päälle ja synkronoidaan se puhelimessa olevan ohjelman kanssa. Sen jälkeen ohjelmasta valitaan uusi mittaus ja pistetään mittauslaitteesta mittaus päälle.

Mittauksen aikana käden tulisi olla rentona esimerkiksi pöydän päällä. Mittaus kestää noin 15 sekuntia, jonka aika voi tuntea pientä käden nykimistä. Joillakin mittaus voi olla todella nopea, jos hermosto on hyvin palautunut ja treenien rasitus ei ole ollut kova. Itselläni kovien treenien vuoksi mittaus kestää aina noin 15-20 sekuntia, sillä hermosto on välillä hieman väsynyt.

Mittauksen jälkeen saa aina myös arvioida oman tämän hetkisen fiiliksen (väsynyt, energinen jne.) ja lisäksi viimeisen 24h aikana tehdyt urheilusuoritukset tunneissa. Sen jälkeen saa mittaustuloksen ja myös aiemmista mittauksista koostetun taulukon näkyviin.

Itse olen kokenut hyötyväni laitteesta varsinkin räjähtävyyttä vaativia treenejä arvioitaessa. Esimerkiksi aamuisin olen tehnyt mittauksia ennen aamutreeniä, ja mennyt sen perusteella tekemään joko intervallia tai sitten hieman kevyempää juoksutreeniä.

Laitteen hyödyt tulevat parhaiten esiin tietenkin silloin, kun käyttö on aktiivista. Minulla on ollut aktiivisia viikkoja, jolloin olen hyödyntänyt laitetta todella paljon, mutta sitten paljon reissaavana ihmisenä mittaukset ovat jääneet, jos laite on unohtunut kotiin.

Mielestäni mittaukset ovat vastanneet hyvin omia tuntemuksiani siitä, olenko palautunut vai en. Tosin varsinkin kilpailujen lähestyessä mittaustulokset näyttävät usein sellaista, että jos olisin peruskuntokaudella, saattaisin tehdä kevyemmän treenin. Kilpaurheilussa mennäänkin kilpailujen lähestyessä hyvin usein huippukunnon ja ylikunnon rajamailla. Tässä pelaakin suurta roolia hyvä valmennus, jotta kilpailuihin saadaan se huippukunto ja sen jälkeen alkaa palautuminen.Jatkan itse laitteen testailua treeneissä ja odotan että pääsen sitä testaamaan nyt syksyn kilpailukauden jälkeen, kun ensin palaudutaan ja sitten aloitetaan uusi harjoituskausi.

FAM Sports tulee esittelemään laitetta ensi viikonloppuna Fitness Expo -tapahtumaan, jossa itsekin kilpailen sunnuntaina. Kannattaa ehdottomasti mennä tutustumaan laitteeseen ja käydä kyselemässä ammattilaisilta lisää!

Lisää myös CHECK -nettisivuilta, TÄSTÄ.

Kuvat lainattu nettisivuilta.

Kommentoi

Kommentit