Brooks PureGrit2 – Maastojuoksukenkä, uusi versio

Sain syksyllä testiini uudet keväällä 2013 ilmestyvät Brooks PureGrit maastojuoksukengät. Malli on ASA:n porukalle jo vanha tuttu, Joonas testasi edellisen version maaliskuussa.

Testiympäristöksi sattui sopivasti Kiipulan KiipFit-maastopuolimaraton. Olin testannut kenkiä ainoastaan kerran ennen puolikasta. Minua hieman arvelutti lähteä noinkin vaativaan kisaan uunituoreilla kengillä. Pelko oli kuitenkin turha. Kengät istuivat erinomaisesti jalkaani eikä 21.1km jälkeen jaloissani ollut ainuttakaan rakkoa tai hiertymää. Holvikaaren kohdalle sijoitettu ¨ sträppi¨- Nav Brand sai kengän istumaan tukevasti jalkaan ilman että nauhoitusta tarvitsi sitoa liian kireälle. ¨Sträppi¨ tukee myös jalkaa sivulle suuntaavissa voimissa.

Brooks Pure Grit 2 sivusta

Muilta ominaisuuksiltaan kenkä on hyvin lähellä edellistä hyvin toimivaa mallia. Uudistuksia on tehty ulkopohjan kuvioinnissa sekä päälliseen josta on tehty istuvampi. Pohjan kuviointi on hyvin agressiivinen, ominaisuus tuli Kiipulassa hyvin esille. Pohja on mielestäni erittäin onnistunut. Maasto vaihteli juuria ja kiviä täynnä olevasta metsäpolusta suon kautta kivikkoiseen hyvin jyrkkään mäkeen. Sää oli syksyinen ja märkä. Pystyin luottamaan pohjan pitoon joka alustalla, edes märät puunjuuret eivät saaneet minua liukastumaan. Pohjaan ei tarttunut mutaa edes märällä suolla juostessa, näin kengän painokaan ei pääse liikaa kasvamaan. Edellisestä mallista pohjan kuviointi on pienempi, tämä antaa isomman kontaktipinnan maahan.

Brooks Pure Grit 2 pohja

Kengässä on edelleen sama 5mm droppi kantapään ja päkiän välillä. Tämä vaatii pohkeilta riittävän laajaa aktiivista liikerataa, mutta mahdollistaa erinomaisesti päkiäjuoksun ja sitä kautta nilkan optimaalisen jouston/iskunvaimennuksen. Halkio kengän kärjessä parantaa päkiän joustoa sekä parantaa isovarpaan käyttöä voimantuotossa sekä jalkaterän stabiloinnissa

Päällinen on tyylikkään värinen ja erityistä kiitosta saa kengän kärjissä olevat isot heijastavat logot, jotka auttavat pimeällä tiellä juoksevaa hahmoa tulla huomatuksi, näin lisäten turvallisuutta.

Odotan vielä ensilumien tuloa, uskon että kenkä toimii hyvin myös lumisella liukkaalla alustalla.

Kenkien myyntihinta tulee olemaan 139€.

Brooks Pure Grit 2 naisten malli

 

kuvat: runningwarehouse

Kommentoi

Kommentit