ASAn testissä North Face Thermoball Hoodie

Sain syksyllä testiin North Facen Thermoball Hoodien – 340 grammaa painavan ultrakevyen takin, jonka pitäisi sitoa ja varata lämpöä niin, ettei kylmässä ja kosteassa tarvitse palella. Juhannuksen säät tuntuivat kuitenkin jatkuvan vielä itsenäisyyspäivälle, joten takki pääsi tositestiin vasta joululomalla.

North face thermoball 2

Takki luottaa North Facen uuteen Thermoball-erityisteknologiaan, joka vastaa fp 600-sarjan untuvaa. Pintakangas on kevyttä ripstoppia ja hihansuissa on sisäpuolella kuminauhamaiset resorit jotka pitävät hihan paikallaan. Helmankin saa kiristettyä tarvittaessa. Odotukset olivat siis korkealla ja toiveena takuuvarma suoja kylmää vastaan.

Takki on ehdottomasti kätevä ulkona liikkuessa, koska sen saa pakattua helposti kulkemaan mukana vaikka taskussa. Toki sovittaessa kannattaa varmistaa, ettei selkä nouse esimerkiksi pyöräilyasennossa liikaa.Painoakaan ei tosiaan ole liikaa. Syksyn pikkupakkasilla ja räntäsateessa liikkuessa pysyy hyvin lämpimänä. Heti kun jouduin olemaan pidemmän pätkän paikoillani, esimerkiksi leikkipuistossa, olisin kaivannut lisäeristystä. Tuulelta takki ei erityisesti suojaa, joten kankaan kastuttua viima tuntui pääsevän kurjasti läpi. Toisaalta ohut ja kevyt materiaali kuivuu todella nopeasti eikä se hiosta missään vaiheessa.

Malli on istuva, eikä takin alle sen takia mahdu kuin ohuita kerroksia. Heti kun mittari tipahti reilusti miinukselle olisin toivonut saavani kerroksia enemmän. Toisaalta takki itse toimi kätevästi gore-pintaisen takin ”vuorena”, jolloin Thermoballin ja päällisen lämmön-, tuulen ja sateenpito-ominaisuudet lähentelivät täydellisyyttä.

Takin selkeänä ongelmana pidin pintakankaan tikkausta – ompeleet lähtivät varovaisesti purkautumaan heti ensikäytöllä. Aluksi epäilin kankaan tarttuneen oksaan tai vastaavaan, mutta koska sama toistui vähitellen useammassa kohdassa, on syyn oltava ompeleessa.

North Facen Thermoball Hoodie on kokemukseni perusteella erinomainen lisä ulkoliikuntaan viileässä tai pikkupakkasilla. Kylmänä talvipäivänä ohut, mutta lämpöä hyvin eristävä takki on mukana helposti kulkeva lisäkerros. Trendikäs väritys sopii hyvin myös city-liikkujalle joten Thermoball Hoodie on hyvä hankinta myös muille kuin aktiiviurheilijoille.

Kommentoi

Kommentit