ASA:n testissä: Herbalife-ateriankorvikkeet ja -proteiinilisät

Aloitin noin kuukausi sitten käyttämään Herbalife-merkkisiä ateriankorvikkeita tavoitteena hyvän olon nostatus ja välipalat, jotka on helppo huitaista naamaan kiireessäkin. Hankin käyttööni Herbalifen Formula 1 -smoothiejauheen vaniljanmakuisena, Formula 3 -proteiinijauheen, sekä kuitu- ja yrttikapselit, monivitamiinikapselit ja sitruksenmakuiset proteiinipatukat. Tuotteet ovat olleen käytössäni lähes päivittäin.

Smoothiejauhe ja proteiinijauhe ovat loistavat aamunaloittajat! Kaksi ruokalusikallista smoothiejauhetta ja yksi ruokalusikallinen proteiinijauhetta 2,5-3 desiin maitoa antavat tehokkaasti virtaa aamulla tai välipalana keskellä päivää. Smoothien voi sekoittaa esimerkiksi tavalliseen kevyt maitoon tai soijamaitoon. Silloin yhdessä smoothiessa on noin 220 kcal. Aamupalana kyseinen smoothiesetti korvaa hyvin, mutta keskellä päivää ainakin oma kroppani kaipaa jo vähän enemmän.

Kokeilinkin välillä ”jatkaa” smoothieta: laitoin jauheiden lisäksi smoothien joukkoon esimerkiksi puolukoita ja ruishiutaleita, ja pistin homman sekaisin blenderissä. Pelkät jauheet ja neste sekoittuvat kätevästi käsisheikkerillä. Mietin myös, toimisikohan tämä smoothie sekoitettuna kookosveteen. Esimerkiksi hedelmä on hyvä lisä smoothieen oheen, jos haluaa vähän enemmän virtaa aamuun ja pelkkä smoothie ei käynnistä konetta tarpeeksi hyvin. Herbalifen smooothiet maistuvat hyvältä joka tapauksessa, ainakin maut vanilja ja cookies & cream upposivat tähän testaajaan helposti. Maut ovat sopivan luonnollisia.

Proteiinipatukat siirtävät nälkää suklaapatukkaa paremmin ja ovat toki parempi vaihtoehto kuin saman verran suklaata tai lakua, mutta onhan proteiinipatukat useimmiten melkoisia herkkupaloja. Myös Herbalifen proteiinipatukat ovat kuorrutettu suklaalla. Sitruksenmakuiset patukat ovat raikkaita, ja vaikka patukka on kooltaan pieni, se antaa energiaa jo muutamaksi tunniksikin.

Sitten ne kapselit. Testissä oli siis yrtti- ja kuitupuriste sekä monivitamiini. Kuitu- ja yrttikapselia tulee ottaa kaksi kapselia ja monivitamiinia yksi kapseli kolme kertaa päivässä ruokailun yhteydessä. Noin yhtäkkiä kuulostaa aika hankalalta. Itse ainakin turhaudun, kun pitää olla joka aterialla pillerit kourassa. Teknologia on kuitenkin jo niin pitkällä, että nämä päivän annokset voisivat olla myös vain yhdessä kapselissa. Ymmärrän kyllä sen, että kun tabletteja otetaan pitkin päivää elimistöllä on vitamiineja ja hivenaineita tasaisesti käytössä. Mutta olenko ainoa laiskimus, joka ei jaksa kaivaa pillerirasiaa pöytään jokaisen aterian yhteydessä?

Kuukauden aikana en ole huomannut kropassani mitään kovin kummoisia muutoksia, eli pelkällä Herbalifella ei ihmeitä tehdä. Helppokäyttöisiä ja hyvänmakuisia ateriankorvikkeita ja ruokavalion täydentäjiä ne ovat joka tapauksessa.

Herbalifen tuotteet ovat Eviran hyväksymiä elintarvikkeita, ja sopivat niin painonpudotukseen kuin treenin oheenkin. Hankalan Herbalifesta tekee sen, että tuotteita voi ostaa vain yksityisiltä jälleenmyyjiltä.

Tutustu lisää Herbalifeen osoitteessa www.herbalife.fi.

Anne

Lähteet ja kuvat: herbalife

Kommentoi

Kommentit