ASA:n testissä Bose QC20i

Bosen viime syksynä markkinoille tuomat vastamelunappikuulokkeet, QC20i:t ovat nyt olleet testissäni noin pari kuukautta. Halusin tarkoituksella testata kuulokkeet rauhassa ja mahdollisimman monessa eri harjoituksessa ja tilanteessa, jotta saisin muodostettua mahdollisimman laajan kuvan siitä, miten ne kestivät ja palvelevat urheilijaa.

Koska sivustomme keskittyy kestävyysurheiluun, ei tämä arvostelu tule keskittymään niinkään kuulokkeiden teknisiin ominaisuuksiin, vaan siihen, mitä hyötyjä urheilija voi kuulokkeista saada.

bosen quietcomfort kuulokkeet - arctic sport addicts

Tekniset ominaisuudet.

 

  • Kuulokejohdon pituus ja paino: 132 cm/44 g
  • Ohjausmoduulin korkeus, leveys ja syvyys: 8,9cm/3,2cm/0,95cm
  • Kolmet erikokoiset StayHear+ -sovitteet korviiin.
  • Kiinnitysklipsi
  • Suojakotelo
  • Ladattava litiumioniakku, jonka latausaika on noin 2 tuntia ja akunkesto noin 16 tuntia.

bosen quietcomfort kuulokkeet - arctic sport addicts

Kuinka usein kaipaat omaa rauhaa, kun valmistaudut tärkeään harjoitukseen tai kilpailuun?

Itse ainakin haluan keskittyä rauhassa ennen kisaa tai kovaa harjoitusta edes sen kymmenen minuuttia omiin ajatuksiini. Tarvitsen sen verran aikaa, että saan rauhassa koota ajatukset ja latautua suoritukseen ja siihen nämä kuulokkeet ovat olleet erinomaiset. Nappikuulokkeet mahtuvat helposti mukaan pieneen tilaan ja StayHear+ -sovitteista löytyy sopiva vaihtoehto korvaan kuin korvaan. Sovitteen ansiosta kuulokkeet pysyvät korvissa todella napakasti myös kovatempoisessa treenissä.

Juoksu ja lihaskuntoharjoittelu

Punttikset eivät ole ehkä ideaalein paikka treenata juoksua, mutta näin talvisin ja matkustaessa on pakko toisinaan joustaa. Koska paikallaan juoksentelu ei ole ehkä se mielekkäin harjoitusmuoto, on musiikin kuuntelu lähes pakollista ainakin itselleni.

bosen quietcomfort kuulokkeet - arctic sport addicts

Ja tuleehan sitä puntilla tehtyä muutakin kuin juostua. Etenkin lihaskuntoharjoittelun aikana on kiva kuunnella musiikkia, varsinkin kun suuremmilla saleilla soi aina  joku radiokanava, joka harvemmin istuu omaa musiikkimakuun tai treeniin. Päälle sitten kaikki muu häly ja keskittyminen voi alkaa herpaantua.

Bosen QC20i:t toimivat matolla yhtä hyvin kuin aiemmin testatut Bose Sie2i:t. Nyt testissä olleet kuulokkeet pysyivät hyvin korvissa ja piuha oli riittävän pitkä. Vastamelusuodin vain päälle ja menoksi ja sitten saikin keskittyä harjoitteluun täysin rauhassa. Musiikkia ja äänenvoimakkuutta oli helppo vaihtaa kuulokepiuhassa olevasta jogista ja klipsi piti piuhan poissa käsien ulottuvilta, etten päässyt pyyhkäisemään puhelinta lattialle.

Lihaskuntoharjoittelussa ja varsinkin erilaisissa keskittymistä vaativissa koordinaatioharjoituksissa oli todella rentouttavaa olla kuuntelematta musiikkia ja pitää vain suodinta päällä. Näin sain tehdä treenit täysin omassa rauhassa.

Kaiken kaikkiaan salilla tapahtuvaan harjoitteluun kuulokkeet sopivat parhaiten. Ulkona juostessa käytin kuulokkeita sekä ilman vastamelua että vastamelun kanssa. Huomasin jo muutaman lenkin jälkeen, että vastamelua ei kannattanut pitää päällä, jos juoksin autoteiden läheisyydessä, koska kuulokkeet todellakin blokkasivat äänet lähes täydellisesti pois. Sen sijaan metsässä ja hiekkateillä juostessa käytin kuulokkeita itse asiassa yllättävän usein vastamelu päällä. Helsingissä kun kuuluu moottoriteiden ja muiden teiden melu aika voimakkaasti myös keskuspuistossa. Oli todella vapauttavaa blokata äänet pois ja joko kuunnella tai olla kuuntelematta musiikkia vastamelu päällä.

bosen quietcomfort kuulokkeet - arctic sport addicts

Matkustus

Bosen vastamelukuulokkeiden suurin hyöty suoritusta edeltävän keskittymisen lisäksi on ehdottomasti matkustaessa. Olitpa sitten menossa treeneihin ruuhkabussissa tai matkustaessa lentokoneella, vastamelukuulokkeet antavat rauhaa melulta. Ai sitä nautintoa, kun sain ensi kerran laittaa vastamelun päälle lentokoneessa. Ilmastoinnin humina ja viereisen penkkirivin möly hävisivät täysin ja pystyin nukkumaan koko lennon täysin uudenlaisessa rauhassa. Myös matkustaessani treeneihin suoraan duunista täpötäydessä lentokenttäbussissa, pystyin matkan aikana ohjaamaan ajatukset tulevaan suoritukseen sulkemalla bussin äänet kuulokkeiden avulla pois mielestäni.

Yhteenveto

Bose QC20i vastamelukuulokkeet ovat todella hyvät kuulokkeet. Ja hyvä on hintakin. Yli 300€:n kuulokkeet ovat varsin suuri investointi ja rehellisesti sanottuna pidin niitä aluksi aivan liian kalliina. Testien jälkeen mietin kuitenkin asiaa uudelleen ja tulin siihen lopputulokseen, että loppupeleissä kuulokkeet maksavat kuitenkin itsensä takaisin, koska ne ovat TODELLA monikäyttöiset. Olen nimittäin käyttänyt kuulokkeita lähes joka päivä useamman tunnin. Toinen asia on kestävyys. Vaikka kyseessä eivät olekaan urheiluun suunnatut kuulokkeet, ovat ne palvelleet treeneissä enemmän kuin hyvin. Näitä en uskaltanut laittaa pesukoneeseen, mutta hikeä ne ovat ainakin kestäneet hyvin. Johto on pysynyt hyvässä kunnossa eikä akku kesto ole hiekentynyt. Napit pysyvät hyvin korvissa, soundit ovat kohdillaan ja piuha ei tule tielle eli homma toimii, ja hyvin! On myös hyvä muistaa, että vastamelukuulokkeita on tarjolla myös matalammissa hintaluokissa.


bosen quietcomfort kuulokkeet - arctic sport addicts bosen quietcomfort kuulokkeet - arctic sport addicts bosen quietcomfort kuulokkeet - arctic sport addicts

 

Kommentoi

Kommentit