ASAn testissä adidas supernova glide boost 7

ASAn testasi alkuvuoden adidaksen uutta Supernova Glide Boost 7:aa, josta etenkin meidän naisten tulisi nyt innostua. Naisten mallia on uudistettu radikaalisti ja uudella muotoilulla kenkään on haluttu tuoda lisää keveyttä ja tyyliä. adidas lupaa, että Supernova vastaa nyt entistä paremmin naisjuoksijoiden vaatimuksiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Painoa kengälle kertyy 260 g, joten se kuuluu tukevampaan kategoriaan, mutta Boost-teknologian ansiosta kenkä lupaa jokaiselle askeleelle loppumattoman määrän vauhtia ja energiaa. Kilometrien kertyessä tuntuma katoaa vähitellen, minkä ansiosta on helppo huomata koska on aika harkita kenkien vaihtoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verkkomainen pintakangas maksimoi kengän hengittävyyden, mikä on ominaisuus joka ei talven testeissä, Suomessa, oikein päässyt oikeuksiinsa. Malli myös vaikutti heti alussa kohtalaisen leveältä ja ensivaikutelma piti kokeilukertojen kasvaessa. Pintakankaan verkkomaisuus alkoi myös toimia itseään vastaan käyttökertojen kasvaessa, kun materiaali ei enää palautunut niin kuin alussa vaan kenkä tuntui pysyvästi venyneeltä. Kärkiosan liimaus oli myös ongelmallinen ja alkoi irvistää varsin nopeasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohjan kuviointi on matala, eikä Glide boost siksi olekaan talvikengäksi sopivin. Katujen kuivuttua pito oli riittävä peruslenkeillä ja vähän vauhdikkaammassakin menossa. Kunnon kiihdytyksiin kenkää ei ole tehty.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ainoa selkeä ensihetken kritiikki tuli nauhoista, eikä tilanne muuttunut käyttökertojen karttuessa. Ilman tiukkoja umpisolmuja liukas pinta luiskahtaa helposti auki, ja tiukassakin solmussa sidonta löystyy pidemmän harjoitusrupeaman aikana selkeästi, mikä vaikuttaa automaattisesti myös kengän istuvuuteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Supernova Glide Boost 7 on toimiva neutraali peruskenkä juoksuharjoitteluun. Se sopii erityisen hyvin juoksijoille tai kävelijöille, jotka kaipaavat lisätukea askellukseen ja haluavat vähentää jalkapöytään ja niveliin kohdistuvaa iskua ja rasitusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvat: Joonas Laurila

Kommentoi

Kommentit