LauraASAn testissä Adidas Adizero Tempo 6

Adidas Adizero Tempo 6 ovat itselleni sarjassaan kolmannet, joilla olen juossut. Ensimmäiset olivat mukanani viime vuonna Tukholman maratonilla, seuraava malli oli ahkerassa käytössä tässä välissä ja nämä pirtsakat oranssit sain testiini alkukeväästä. Silloin sain testiini kahdet kengät, joista toisista on luvassa myös arvostelua pikimmiten.

kuva 11

kuva 5

Tempoissa ihastuin alun perin niiden napakkuuteen ja kapeaan lestiin. Haussa oli silloin kevyemmät kengät. Tempot istuvat täydellisesti omiin jalkoihini, useita malleja ja merkkejä testattuani. Vaikka kengissä on kevyt pronaatiotuki, jota neutraalit jalkani eivät välttämättä tarvitsisi, tuki on tuntunut hyvältä. Etenkin pitkillä lenkeillä ja maratonilla, kun askel alkaa muutenkin väsähtää loppua kohti, tuki ja pohjan vakaus toimii. Tempot ovat olleet itselleni ensimmäisiä hyppäyksiä vähän kevytrakenteisempiin kenkiin, joissa keveyden lisäksi tykästyin saman tien niiden istuvuuteen.

kuva 7

Vaimennus on Tempoissa riittävä ja olen juossut asvaltilla suurimman osan lenkeistäni. Tämä on tietysti hyvä myös maratonia silmällä pitäen.  Tempot ovat luottokenkäni, jotka soveltuvat monipuolisesti sekä pitkiin lenkkeihin että myös vaikkapa radalla tehtyihin vauhdikkaampiin treeneihin. Kilometrejä Tempoilla on kertynyt ylivoimaisesti eniten ja ovatpa aktiivisessa käytössäni vielä nuo kaksi edellistä malliakin.

kuva 1

kuva 4

Tempot pyrkivät helpottamaan päkiäaskelluksessa rullaavuutta ja työntöä. Olen reilun vuoden aikana muuttanut askellustani ja alastuloa enemmän kantapäältä päkiälle ja Tempoilla se sujuu jotenkin vaivattomammin ja rullaavammin. Rullaavuuden myötä olen saanut juoksussa aktivoitua enemmän myös pakara- ja takareisisektoria. Pidän myös melko jäykästä pohjasta ja askeltuntuma alustaankin pysyy kengissä hyvänä.

kuva 2

Tempot ovat mielestäni helppo ja erinomainen siirtymä, jos miettii raskaammista kengistä vaihtoa kohti kevyempiä. Tuki ja vaimennus säilyvät, mutta niiden napakkuus ja keveys on askel ”kisakenkämäiseen” suuntaan. Lesti on kapea ja nauhoituksen avulla kiristettävissä vielä istuvammaksi. Tempot muuten ansaitsevatkin nauhoituksesta oikein erityismaininnan, sillä niissä olevat nauhat ovat parhaimmat tähän mennessä vastaan tulleet.

Olen juossut Tempoilla sekä sisä- että ulkotiloissa, lyhyitä, vauhdikkaita, vetoja sekä pitkiä lenkkejä. Ne soveltuvat moneen. Tempot pakkaan luonnollisesti mukaani myös Tukholmaan!

3 comments

Kommentoi

Kommentit