MiiaASAn testissä adidas Adizero Boston 4

Sain adidas Adizero Boston 4 juoksukengät testiini helmikuussa ja olen siis ehtinyt juosta kengillä hyvin monipuolisissa olosuhteissa kevään aikana. Kaiken kaikkiaan yli 300 kilometriä, jotka ovat kertyneet juoksumatolla, lumella, jäällä, asfaltilla, hiekkatiellä ja maastossa. Alkuun täytyy kyllä todeta, että Bostonit ovat kestäneet todella hyvin.

Ensivaikutelma

Ensivaikutelmat ensimmäisten lenkkien jälkeen olivat positiiviset. Bostoneissa on matala kantakuppi, ei hierrä kehräsluuhun. Tämä on minulle hyvin miellyttävä asia, koska monet lenkkikenkämallit hiertävät ikävästi pitkällä lenkillä. Bostoneilla juostessa säilyy rullaava askel ja jalan liike siirtyy mukavasti ja helposti kantapäältä päkiälle vähän vauhdikkaammillakin lenkeillä. Parasta kengissä on niiden keveys ja istuvuus jalkaan. Kannan korkeus on mielestäni sopiva, jos on tottunut juoksemaan kengällä, jossa selkeästi kanta on korkeampi. Bostonit sopivat hyvin normaalille tai kapealle jalalle ja kengän päällysmateriaali on napakka ja kestävä. Tämä malli sopi hyvin kylmempäänkin keliin verrattuna viime kesänä olleeseen Bostoniin, jonka päällysmateriaali oli kevyempi ja ohuempi. Väriltään malli on ehkä vähän tylsäkin, musta. Toinen väri naisille on vaaleansininen ja miehille tarjolla olevia värejä ovat musta, punainen ja oranssi.

Boston

Talven juoksut matolla ja ulkona

Juoksin Bostoneilla matolla 40 km helmikuussa, kun aloittelin juoksemista tauon jälkeen. Tuntuma matolla oli hyvä ja kenkä rullasi matolla ihan hyvin vähän reippaassakin vauhdissa.

Addu Boston

Helmikuussa juoksin Bostoneilla 12 asteen pakkasessa, alustana osittain luminen ja jäätynyt tien pinta. Pakkasella selkeästi pohja materiaali kovettui eikä rullannut niin hyvin. Pakkanen teki pohjasta jopa kovan tuntuisen. Päällysmateriaalin paksuus piti jalan lämpimänä kylmälläkin kelillä. Bostoneissa ei ole kovin hyvä pito lumisella ja jäätyneellä tien pinnalla. Pelkällä pakkaslumella pito-ominaisuudet säilyivät suhteellisen hyvin.
Tein maaliskuun pakkaskelissä Bostoneilla mäkivetoja ja tempojuoksutreenejä. Bostonin rullaavuus ei mielestäni ole parhaimmillaan mäkitreenissä. Tempojuoksussa ja pitkäkestoisemmalla vauhtilenkillä kengät rullaavat hyvin, mutta eivät kovemmissa vedoissa tai päkiäjuoksussa anna parasta mahdollista askeltuntumaa. Maaliskuussa juoksin ensimmäisen pitkän testilenkin Bostoneilla, 21 km. Lenkki oli reipasvauhtinen, sisältäen 4 km kovemman osuuden. Minun maaliskuisella reippaalla vauhdilla kenkä toimi ja rullasi todella hyvin.

Keväällä asfaltilla, hiekkatiellä ja maastossa

Huhtikuussa juoksin ensimmäisen lenkin Bostoneilla maastossa kovapohjaisella pururadalla. Pururadalla kengät rullasivat hyvin ja pehmeästi ja askeltuntuma alustaan pysyi hyvänä. Kengät toimivat hyvin myös hiekkatiellä lenkkeillessä eivätkä kivet tunnu jalkapohjissa. Asfaltilla juostessa minulla testissä ollut malli tuntui välillä hieman kovalta. Pisin lenkkini Bostoneilla on ollut 30 km, jonka juoksin asfaltilla ja osittain hiekkatiellä. Pitkät lenkit ovat sujuneet hyvin eikä jalkoihin ole tullut hiertymiä tai puutumisia lenkkien jälkeen.

BostonitBostoneilla metsässä

Yhteenveto

Voin suositella kenkää harjoituskengäksi ja peruslenkkikengäksi pitkille lenkeillä ja vähän reippaammille lenkeille. Sopii varmasti kevyttä kenkää maratonille hakevalla perusaktiivijuoksijalle ja myös kanta-astujalle. Kengän keveys ja rullaavuus tuovat napakan askelluksen vähän reippaammassa vauhdissa. Lyhyille vedoille ja kisakengäksi ei Boston ole välttämättä paras valinta, jos haluaa kengältä enemmän keveyttä ja rullaavuutta kovaan vauhtiin. Kaiken kaikkiaan Boston on ollut minulle se perusvarma valinta lenkeille lukuun ottamatta kovia vauhdikkaita lenkkejä. Olen juossut kengillä peruslenkit asfaltilla, hiekkatiellä ja pururadalla. Sateiselle kelille olen valinnut Bostonin jalkaan, koska sen päällys- ja pohjamateriaali pitävät hyvin vettä.

Plussat:
– istuvuus, napakkuus ja keveys
– kestävyys ja käyttömonipuolisuus
– hyvä askeltuntuma
– perusvarma valinta lenkille kuin lenkille moneen säähän
– perusvarmat värit naisille musta ja sininen

Miinus:
– rullaavuus heikko reippaassa vauhdissa ja päkiäjuoksussa
– kovan tuntuinen pohja

Boston

www.adidas.fi, www.adidas.com

Kuvat: omat kuvat ja  www.runningwarehouse.com

Kommentoi

Kommentit