ASA:n testissä Adidaksen Sonic Boost

Kevään lenkeillä on testattu Adidaksen Sonic Boost. Kenkää on kuvailtu sanaparilla ”unelma skenaario”. ja tossun idea pohjautuu sen pohjaan. BOOST™ on Adidaksen yksinoikeudella käyttämä materiaali, jonka ansiosta kengän pohjan tulisi joustaa ennennäkemättömällä tavalla. Pohja on polyuretaanimateriaalia ja koostuu pienistä ”kapseleista”, joiden tulisi taata ensiluokkainen kimmokkuus. Kevyehköstä rakenteestaan huolimatta Sonic Boostin taataan kestävän kulutusta, juoksualustavasta riippumatta. Muistakin Adidaksen kengistä tuttu TORSION ® järjestelmän ansiosta askelluksen tulisi olla kokonaisuudessaan tasapainoista.

adidas_sonicboost

Sonic Boost tuntui heti ensimmäisellä lenkillä selkeästi erilaiselta kuin aiemmat kokeilemistani Adidaksen kengistä. Kuten luvattu, pohja jousti reilusti, mikä vaati selkeästi totuttelua. Suurimman hyödyn BOOST™ materiaali antoi mielestäni aavistuksen pehmeällä juoksualustalla kuten päällystämättömällä/hiekkatiellä. Pohja kesti kuitenkin kulutusta lupausten mukaisesti.

Kengässä on ulkoinen kannanvakauttaja lisäämässä istuvuutta ja mukavuutta. Lesti on kuitenkin kohtalaisen leveä, omaan jalkaani jopa hieman liian leveä ja sen takia kengän istuvuus jätti toivomisen varaa. Tässä vika ei kuitenkaan ole yksinomaan kengän vaan myös siihen sopimattoman jalan. Sonic Boost on suunnattu neutraalia juoksukenkää kaipaavalle ja sopiikin juoksijalle joka kaipaa askellukseensa runsaasti tukea ja vaatii kengältä kunnon iskunvaimennuksen. Vaikka kengällä on painoa vaivaiset 223g, tuntuu se kohtalaisen raskaalta Adidaksen kevyempirakenteisiin kenkiin tottuneesta.

kuva-11

Erityisiä lisäpisteitä Sonic Boost sai ulkonäöstään ja pirtsakan keltaisesta väristään. Sen huomasivat nimittäin ulkopuolisetkin ja useampi liikkuja/juoksija pysäyttikin vastaamaan kysymyksiin kivoista kengistä.

Kommentoi

Kommentit