ASA testissä MuleBarin energiageelit

Nykyään energiageelit tuntuvat olevan välttämätön osa lähes jokaisen kestävyysurheilijan elämää. Kymmenien merkkien ja makusekoitusten välistä testailua ja itselle sopivan yhdistelmän löytämistä harjoitetaan jatkuvalla syötöllä vuoden ympäri. Koko ajan pitää löytää uusi ja parempi sarja, jonka erimakuisia geelejä ja patukoita nauttia. Toiset haluavat kiinteämpiä vaihtoehtoja, toiset lähes täysin nestemäisiä ratkaisuja. Kumpi maistuisi tänään paremmin, makea vai suolainen?

Nyt käsissäni oli paljon hehkutetun MuleBarin Range Pack, sisältäen laajan valikoiman energiageelejä ja patukoita. Suurin ongelmani lähes jokaisen kokeilemani merkin kohdalla on ollut sama: maut ovat kohtalaisen kamalia. Väsyneessä tilassa treenin keskellä hiemankin makeaan tai suolaiseen päin menevä geeli toimii ihan hyvin, mutta pidemmän päälle jokainen niistä alkaa aiheutumaan tiettyä inhoreaktiota. Kuinka hyvin nämä luomu- ja fairtrade tuotteet onnistuisivat lähes mahdottomassa yhtälössä: toimimaan maukkaina energiageeleinä?

Välittömästi todettakoon MuleBar-geelien paras puoli, ylivertainen maku. Itse on tullut läpikäytyä melkein jokainen geelivalmiste, ja mikään ei puhtaan maun puolesta pääse MuleBarien tasolle. Jokaisen Range Packin mukana tulevan geelin koostumus on kohtuu kiinteä ja makea. Yleensä tällaisissa tuotteissa häiritsevä tietynlainen esanssisuus loistaa poissaolollaan. Tuote tuntuu siltä, mitä mainospuheet lupaavat: orgaaniselta valmisteelta. Tämä tietenkin korreloituu hinnassa, mutta tämä on ehdottomasti niitä pieniä haittoja puhuttaessa laadukkaasta tuotteesta.

Mulebar

Suurin osa MuleBarin energiageelien hiilihydraateista on riisisiirappia, joka omaa pienemmän glykeemisen indeksin kuin esimerkiksi sakkaroosi, rypälesokeri tai fruktoosi. Käytännössä tämä tarkoittaa energian tasaisempaa ja rauhallisempaa imeytymisestä kehon käyttöön urheilun aikana. Asiasta voi olla monta mieltä, tarkoittaako tämä urheillessa pidempiaikaista energiansaantia vai sitä, ettei keho kykene hyödyntämään riisisiirapin energiasisältöä yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi fruktoosia. Itse en huomattavaa eroa havainnut fruktoosia sisältäviin geeleihin, asiaa pitäisi kenties tutkia hieman kattavammalla otannalla. Omat havainnot tuntuivat tukevan lupauksia pidempiaikaisesta tehosta energiansaannissa.

mulebar energy table

Esimerkki Apple Strudel -energiageelin ravintoarvoista

Geelipakkauksen avaaminen tuntuu usein olevan väsyneessä tilassa yllättävänkin hankalaa. Muovisen pakkauksen auki repiminen voi aiheuttaa turhautumisia ja pieniä epätoivon hetkiä. Toisinaan tuntuu, että puolet geelistä leviää polulle, kun raivoissaan repii paketin auki, samalla sisältöä tiukasti puristaen. MuleBarin pakkaukset on kuitenkin toteutettu erittäin simppelillä ja toimivalla repäisymetodilla, ja niiden aukaiseminen onnistuu motorisesti vähemmänkin lahjakkailta ihmisiltä.

Loppujen lopuksi kyseessä on pitkälti käyttäjän omat mieltymykset. Jos haluat energiageeliltä ensiluokkaista makua, voin suositella jokaista MuleBarin energiageeliä. Luomu- ja orgaanisten tuotteiden leima siihen päälle vielä mieltä piristämään. Kymmenillä merkeillä täyttyneessä energiageelien valikoimassa MuleBarit tarjoavat pirteän, muista selvästi erottuvan vaihtoehdon. Ravintoarvojen puolesta tuotteet ovat samassa linjassa kilpailijoidensa kanssa, ehkä sekunninviilaajat luottavat halvempiin ja pidemmälle prosessoituihin vaihtoehtoihin.

Itse tilasin Itse testaamisen jälkeen 72 Mulerbar geeliä Apple Strudel, Cherry Bomb ja Lemon Zinger -makuja.

MuleBarin tutustumispaketteja saa edulliseen hintaan, suosittelen kokeilemaan.

– Lauri Kutila, ASAn maastojuoksu- ja kuvajaosto

Kommentoi

Kommentit