ASA testasi Yoga Pawsit

Reilu kuukausi sitten sain testiini Yoga Pawsit: käsiin ja jalkoihin sujautettavat ”joogamatot”. Noin sanoina kuulostaa hieman oudolta, mutta kyseessä on siis tavallaan tossut ja käsineet, jotka ovat tehty joogamatosta. Nämä tassut ja tossut mahdollistavat joogaamisen missä vain. Pääidea on, että matkalle ei tarvitse ottaa mukaan enää kokonaista jumppamattoa, vaan pelkästään nämä pieneen tilaan menevät apuvälineet. Tossut suojaavat mukavasti päkiät ja tassut suojaavat kämmenet. Yoga Pawsien mainosslogankin sen kertoo: joogamatto johon pukeudut.

yogapaws_4

Yoga Paws lupaa, että treenaaminen onnistuu näiden välineiden avulla ihan missä vain: parketilla, hiekalla, asfaltilla, nurmikolla ja vaikka puussa. Oma treenini Yoga Pawseilla on ollut lähinnä sisätiloissa parketilla. Talvinen Suomi ei houkuttele testaamaan Yoga Pawseja ulkoilmassa. Olen käyttänyt Yoga Pawseja kotona treenatessa sekä myös ryhmäliikuntatunnilla.

Pitävyydessä, jota jumppamatoilta useimmiten haetaan, pawsit pieksevät tavalliset jooga- ja jumppamatot mennen tullen. Kun on tassut ja tossut alla, jalat tai kädet eivät varmasti lähde lipsumaan. Muutenkin kestävänoloinen materiaali mahdollistaisi joogaamisen helposti vaikka siellä asfaltillakin: paksun materiaalin läpi ei pienet muhkut ja kivet tunnu. Yoga Pawsien kanssa ote on varma. Näiden kanssa uskaltaisin kokeilla vähän haastavampiakin liikkeitä tai venyttää vähän pidemmälle.

yogapaws_1

Yoga Pawseja voi jooga- ja pilatestreenin sekä venyttelyn lisäksi käyttää vaikka salilla. Yhtälailla tassut suojaavat käsiä painojen kanssa.

Koska Yoga Pawsit on pelkästään jalkapohjissa ja kämmenissä, niillä treenatessa polvea ei voi laskea kunnolla maahan, koska sille ei ole mitään pehmikettä. Matkaillessa treeni saattaa olla on suppeampi, ettei tule tarvetta laskea polvea maahan, mutta kotioloissa ja ryhmäliikuntatunnilla sille voi olla tarvetta. Miten olisi Yoga Paws ”-polvikkeet” tassujen ja tossujen lisäksi?

yogapaws_5

Yoga Pawseja on neljässä eri koossa. Niiden tulee olla napakat, jotta jalat tai kädet eivät lähde luistamaan itse välineen sisällä. Omaan jalkaani, joka on suurin piirtein kokoa 41, Yoga Pawsien koko 2 oli erittäin hyvä. Tossut ja tassut tulevat samassa paketissa.

Lisää tietoa löytyy osoitteessa www.yogapaws.com.

Anne

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Eikö noi jalkasuojat oo aika epäkäytännölliset kun kantapäät jää kuitenkin avonaiseksi? Ei se päkiän suoja paljon siellä kivisellä asfaltilla lohduta. 😀

  2. Siinä mielessä kyllä. 😀 Sisätiloissa / tasaisella alustalla kantaan tarvitsee harvemmin pehmustetta, mutta juu, itse tuskin joogaisin asfaltilla, olipa YogaPaws’eja tai ei. 😀 Mikäli tossu olisi koko jalkapohjan peittävä, sen paksuudesta täytyisi tinkiä, tai sen tulisi olla toista matskua, koska ainakaan tällä materiaalilla se ei menisi ihonmyötäisesti.