ASA testasi Gococon sukat

ASA sai testiinsä tovi sitten valikoiman Gococon sukkia ja sen jälkeen testiryhmämme nilkat ovat vilistäneet kirkkaissa väreissä. Mitä sitten ryhmämme piti sukista? Päähuomion vei sukkien raikkaat värit, jotka saivat kaikilta kiitosta. Tarkemmat kommentit ominaisuuksista löytyvät alta.

Kompressiosukat

Jarno:

Minulla ei ollut aiemmin hirveästi kokemusta kompressiotuotteiden käytöstä, mutta ystävien kehuttua yleisesti niiden hyviä puolia, olin innokas kokeilemaan kompressiosukkia. Gococo-sukkien kompression tunsi jalkaan laitettaessa, mutta paine ei ollut mitenkään pakottavan puristava, pikemminkin mukavan napakka. Tästä johtuen en arkaillut heti laittaa sukkia jalkaani lenkille ja ne pääsivätkin mukaan maastorämpimiselle, pitkille lenkeille ja kovempiin harjoituksiin.

Millään lenkillä en tuntenut epämukavaa painetta jaloissa, mutta toisaalta en myöskään saavuttanut mitään maagista, kaiken pohjeväsymyksen oireet poistavaa olotilaa. Kompressio tuntui pohkeissa pienenä tukena, mutta kyllä lihakset silti joutuivat töihin. Eninten arvostinkin kompressiota kovempien rutistusten jälkeen jalkaan laitettaessa, jolloin pieni paine tuntui pohkeissa mukavalle ja edesauttoi ainakin psyykkisesti palautumista.  Eräällä pitkällä lenkillä minulle kävi kuitenkin ikävästi, kun huomasin vasemman sukan hajonneen sisäsyrjän kehräsluun puolelta puhki. Toki juostessani potkin aina välillä itseäni nilkkoihin, mutta aiemmin en ole sukkia saanut vastaavasta paikasta rikki. Selvitettyäni asiaa maahantuojan kanssa, ilahduin kuullessani, että luonnollisesti käytäntönä on tarjota asiakkaalle uusi tuote, mikäli sukat näin nopeasti hajoavat. Vielä enemmän ilahduin, kun kuulin olevani ensimmäinen tuotteiden reklamoija ja sukilla oli menestyksellä sekä kiitoksella kipitetty huomattavasti minun juoksujani pidempiä matkoja haastavammissa maastoissa. Minulle lienee siis sattunut jonkinlainen maanantaikappale.

Laura ehtikin jo blogissaan kommentoimaan sukkia seuraavasti:

Polveen saakka ulottuvat Gococon kompressiosukat ovat osin Cocona-kookoskuidusta valmistetut. Sukat istuvat jalkaan oikein hyvin ja ne onkin muotoiltu molempiin jalkoihin erikseen. Näin estetään hiertymien ja rakkojen syntymistä. Varsi tuntuu jalassa tukevalta ja se suojaa pohjetta sekä edistää verenkiertoa. Kantapään ja päkiän alla olevat pehmusteet vaimentavat rasituksilta ja iskuilta.

Kompressiosukat ovat kasvattaneet suosiotaan kovasti viime aikoina ja olenkin jo pitkään halunnut itsekin testata niitä. En tiedä, johtuiko sukista vai päivästä, mutta jalat tuntuivat mäkitreeneissä todella napakoilta! Treeni oli rankka, mutta jalat kulkivat melko hyvin!

Ilma on varsinkin juostessa vielä melko lämmin ja päädyin vaihtamaan viime tipassa päälle pidemmät juoksutrikoot. Olisin hyvin pärjännyt sukilla ja lyhyemmillä trikoilla. Testi kuitenkin osoitti myös sen, että sukat toimivat hyvin myös pitkien trikoiden kanssa ilmojen vielä kylmetessä ja vastaavasti shortsien tai lyhyempien trikoiden kanssa lämpimillä ilmoilla.

Allekirjoitan tuon verenkierron tehostumisen saman tien! Jo ennen lenkkiä jaloissa tuntui kihelmöintiä, joka tehostui entisestään lenkin jälkeen ja etenkin, kun otin sukat pois! Tämä ei tuntunut millään tavalla inhottavalta, mutta sen huomasi selvästi. Saattoi tietysti olla oma osuutensa myös astetta rankemmalla treenillä.

Technical Cushion

Jarno:

Nämä lyhytvartiset sukat tuntuivat olevan kuin tehty hieman viileämmille ilmoille. Sukissa olevat pehmusteet tekivät niistä ohuempia juoksusukkia lämpimämmät ja samalla mukavan tuntuiset jalassa. Tuntuma ei kuitenkaan ollut retkeilysukkamaisen paksu vaan sukka istui napakasti jalkaan. Koska tykästyin kompressiosukkiin sen verran, että aloin käyttää niitä pidemmillä lenkeillä, maastossa ja kovemmissa harjoituksissa, muodostui Technical Cushionille alun testaamisen jälkeen rooliksi tulla kevyempien lenkkien sukaksi. Ainoa moite sukkien käytössä oli niiden pienoinen nukkaantuminen useamman pesun jälkeen. Tämä sukkien nukkaantuminen ei toki ole minulle ainutlaatuista vaikka sukat pesenkin ohjeiden mukaan 40:ssä asteessa, mutta kompressiosukat ovat silti säilyneet täysin nukkaantumattomana. Toki kompressioissa on vähemmän pehmustetta kuin Technicaleissa eli ehkäpä paksumpien sukkien kohtalona on nukkaantua käytössäni.

Myös Laura kiitti blogissaan sukkien pehmeyttä ja käyttömukavuutta. Hän ei toisaalta saanut sukkiaan nukkaantumaan eli ehkä minun ja sukkien välillä on näin alkuun ollut huonoa karmaa.

Yleisesti ottaen Gococon sukat saivat siis kiitosta testeissämme. Sukat nyt ovat aina sukkia eli eivät ne itsestään treenaa, mutta pirteistä väreistä ei koskaan ole haittaa ja elämässä on oltava pieniä nautintoja. Toimivat ominaisudeet yhdistettynä hyvään designiin eivät siis olleet pelkkää puhetta Gococon tapauksessa vaan nämä sukat kannattaa pitää mielessä, kun seuraavan kerran menet hakemaan korvaajia parittomille sukillesi.

Loppuun on mainittava, että Gococolta on kuulemma tulossa markinnoille myös säärystimet eli pohjekompressiot ilman jalkaterä-osaa. Säärystimet soveltuvat hyvin myös heille, joiden pohjeen paksuus ei osu jalan pituuden kanssa yhteen. Niiden kompression luvataan myös olevan hieman sukkia suurempi ja jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan miten säärystimet vertautuvat testeissämme sukkiin.

Lähteet: Gococo

1 comment

Kommentoi

Kommentit