MiiaASA testasi Craftin PR Brilliant juoksuvaatteita

Sain kuukausi sitten testiini Craftin syksyn uutuusjuoksuvaatteita, joita olen jo päässyt testaamaan vaihtelevissa ja erilaisissa sääolosuhteissa. Täällä Pohjois-Pohjanmaan rannikolla kuukauden aikana lämpötilat ovat vaihdelleet -12 asteesta + 12 asteeseen. Lisäksi haastetta pukeutumiseen ovat tarjonneet vesisateet, lumisateet ja kova, välillä jäätävän kylmä tuuli. Olen käyttänyt testivaatteita lähes joka lenkillä ja pessyt moneen kertaan. Useilla pesuilla ei ole ainakaan toistaiseksi ollut vaikutusta tuotteiden ominaisuuksiin eivätkä vaatteet ole kutistuneet tai venyneet.

PR Brilliant Light Jacket W

Kevyt ja näkyvä, ergonomisesti muotoiltu naisten juoksutakki suojaa tuulelta ja hylkii vettä. Pehmeäpintainen ja kahisematon materiaali. Joustavat Lightweight flex fleece -paneelit hihoissa lisäävät hengittävyyttä ja liikkuvuutta. Edessä vetoketjutaskut ja oikeassa taskussa erillinen verkkotasku musiikkisoittimelle. Hihoissa joustavat rannekkeet, helmakiristys ja heijastavat yksityiskohdat 360 astetta. Takin materiaalina on käytetty polyesteria ja elastaania.

1902933_2825_Pr_Brilliant_Light_Jkt_W

Ensivaikutelma takista:

• Hyvät heijastimet ja kerrankin väriä juoksutakissa syksyn pimeyteen
• Ohuesta kankaasta, todella kevyt ja ilmava
• Miellyttävä päällä ja hyvin istuva, etenkin hartioista
• Helma lantion tasolla, voisi ehkä olla vähän pitempi
• Koko normaali, istuu hyvin (Testikoko S)
• Pidennetyt rannekkeet hyvät, voisivat olla aavistuksen pitemmät
• Kaksi reilunkokoista taskua, mahtuu hyvin puhelin
• Helposti käytettävät kiristysnyörit helmassa

Käyttökokemukset takista:

Takin väri on mielestäni todella herkku ja pirteä väriläiskä syksyisessä harmaudessa. Takin keveys ja ilmavuus miellyttivät heti ensimmäisistä lenkeistä asti. Takki istuu hyvin ja antaa hyvin tilaa käsien liikkeelle. Kaipaan takin helmaan lisää pituutta, koska syksyn koleammassa säässä on hyvä suojata kunnolla alaselkä ja lantio. Olen juossut takilla pitkiä lenkkejä 5-10 asteisessa aurinkoisessa ja tuulisessa säässä sekä tihkusateessa. Useimmilla lenkellä takin alla on ollut t-paita, joka on riittänyt vallan mainiosti tuulisellakin säällä. 10 asteen lämpötilassa takki tuntui vähän liian lämpimältä. En usko, että käytän näin ohutta takkia pakkaskelissä vaan puen päälle esimerkiksi PR Brilliant Thermal Wind – paidan tai sitten muun paksumman takin.

Olin yllättynyt miten hyvin takki pitää tuulta. Pisin lenkki, jonka takki päällä juoksin, oli 36 km. Sää oli tuolloin seitsemän astetta, aurinkoista ja tuulista. Kertaakaan lenkillä ei tullut liian kuuma eikä tuuli päässyt kankaasta läpi. Kuten jo ensivaikutelman jälkeen totesin, niin hihat saisivat olla minulle vähän pitemmät. Takin taskut ovat reilun kokoiset, joihin mahtuu tarvittaessa hyvin käsineet, pipo tai huivi.

Lokakuun lopussa juoksin takki päällä 2 h 30 min lenkin koleammassa säässä. Vaikka lämmintä oli 7 astetta, niin kolea merituuli ja kostea kylmä tuuli pitivät sään kylmänä. Alle laitoin pitkähihaisen paidan, joka lenkin alussa tuntui liian lämpimältä valinnalta. Lenkin aikana tuuli kylmästi ja satoi vettä. Takin hengittävyys ja tuulen pitävyys yllättivät positiivisesti lenkin aikana, ja alkulenkin hikoilusta huolimatta keho pysyi lämpimänä loppuun asti. Juoksin useammankin lenkin tihkusateessa ja takki piti kevyttä sadetta.

PR Brilliant Thermal Wind top W

Ergonomisesti muotoiltu naisten lämmin ja hyvän näkyvyyden antava vetoketjullinen juoksupaita. Paidan etuosa on joustavaa ja pehmeää tuulisuoja-materiaalia, joka hylkii vettä. Hihat ja selkäosa ovat joustavaa ja hengittävää materiaalia, jonka sisäpinta on harjattu pehmeäksi ja lämmittää. Hyvät 360 astetta heijastavat yksityiskohdat, ja oranssit hihat auttavat juoksijaa näkymään paremmin hämärässä ja pimeässä. Puolikorkea kaulus suojaa kaulaa. Materiaali on polyesteri ja elastaani.

1902939_9825_Pr_Brilliant_Thermal_Wind_Top_W

Ensivaikutelma paidasta:

• Helposti puettavissa päälle, koko normaali (Testikoko S)
• Lämmin, miellyttävä materiaali, joka pitää myös tuulta
• Korkea kaulus pitää kaulan lämpimänä
• Takana alaselän tasolla keskellä vetoketjullinen tasku, johon mahtuu hyvin puhelin
• Helma lantiolle, ei kiristysnyörejä
• Hyvin heijastimia
• Niskassa aukko kuulokkeiden johdolle

Käyttökokemukset

Tosi miellyttävä ja istuva juoksupaita. Tästä on tullut ehdoton takkisuosikkini -6 – + 2 asteen keleille. Paita menee helposti päälle napakkuudesta huolimatta, kunhan vain valitsee itselle oikean koon. Paidan pituus voisi olla mielestäni muutaman sentin pidempi.

Kuten jo ensivaikutelma kertoi, paita on lämmin ja miellyttävä päällä. Tuulen pitävyys on hyvä kylmälläkin kelillä. Testasin paitaa + 3 asteesta -10 asteeseen. Yli nolla asteen tuulettomalla kelillä paita on liian lämmin, etenkin jos alla oli pitkähihainen paita. Erityisen hyvää paidassa on korkea kaulus, joka suojaa napakasti kaulaa kylmältä ja alle mahtuu hyvin tuubihuivi. Paita on lämmin ja tuulenpitävä, mutta hengittävyys ei mielestäni ole ollut paras, koska paidan sisäpinta kostuu hikoillessa. Yhden miinuksen annan hihoista, jotka saisivat olla pidemmät minun käsilleni.

Vaikka en punaisen värin ystävä erityisesti ole, niin tämä Craftin käyttämä väri on mustaan yhdistettynä raikkas. Heijastimet ovat antaneet turvaa pimeässä juostessa. Kerrankin juoksupaidassa on iso tasku , johon mahtuu hyvin puhelin eivätkä tavarat heilu juostessa. Ehdottamasti yksi parhaimmista talvijuoksuvaatteista, joita olen käyttänyt. Olen kokenut juoksemisen pimeässä turvalliseksi heijastimien ansiosta.

PR Brilliant Thermal Tights W

Egonomisesti muotoillut lämpimät juoksutrikoot naisille viileisiin juoksukeleihin. Hyvät heijastavat yksityiskohdat, 360 astetta ja oranssit lahkeet auttavat juoksijaa näkymään paremmin hämärässä ja pimeässä. Harjattu sisäpinta lämmittää. Joustava vyötärö kiristysnarulla. Vetoketjullinen tasku musiikkisoittimelle. Materiaalina on käytetty polyesteria ja elastaania.

1902943_9825_Pr_Brilliant_Thermal_Tights_W

Ensivaikutelma housuista:

• Hyvä istuvuus vyötäröltä, nousee navan tasolle asti
• Lahkeet sopivan mittaiset (Testikoko S)
• Helppo pukea päälle, lahkeet eivät liian kireät
• Lämmin sisäpinta, pehmeä materiaali
• Ulkomateriaali ei kahise
• Takana oikean pakaran tasolla tasku, johon mahtuu hyvin pieni puhelin ja avaimet
• Lahkeen alaosa voisi olla ehkä mieluummin musta kuin punaoranssi

Käyttökokemukset

Olen käyttänyt housujen lenkillä -10 asteesta + 3 asteeseen. Rannikolla tuulee lähes aina, niin paksummat housut ovat tarpeen välillä plussakelin säässäkin. Parhaiten housut lämmittävät -2- 0 asteessa niin tuulisella kuin tyynelläkin kelillä. Kylmemmällä kelillä olen laittanut jo alusasun housut alle. Minulla on aina talvella haasteena lantion ja pakaroiden lämpimänä pysyminen. Valitettavasti nämä housut eivät lämmitä tarpeeksi yli 5 asteen pakkasella ja tuulisessa säässä. Kaipaisin housuihin tuultapitävää materiaalia etenkin lantion seudulle. Olen toki vilukissa, joten tarvitsen lämpimät varusteet talvella ja en haluaisi pukea montaa kerrosta päälle lenkille lähtiessä. Housujen sisäpinta on todella miellyttävä iholle ja antaa lämpöä jaloille nollakelissä ja pikkupakkasella.

Juoksin lokakuun lopussa koleassa, tuulisessa 7 asteen säässä reilun 2 tunnin lenkin. Jalat pysyivät tosi hyvin lämpimänä tällä lenkillä. Lenkin aikana satoi välillä kevyesti vettä, mutta jalat pysyivät sateesta huolimatta kuivana ja lämpimänä.

Housut istuvat hyvin ja napakasti vyötäröltä eikä niitä tarvitse nostella ylös lenkin aikana. Housujen alle mahtuu hyvin alusasun housut. Lahkeissa on vetoketjut, jotka helpottavat tarvittaessa pukemista. Vetoketjun alla on kangaskiila, joten lahkeen suut voi avata ja kangas lämmittää jalkoja. Itse olen tottunut juoksuhousujen lahkeen osalta siihen, että vetoketju on avonainen.Housujen takana oleva tasku on sopivan iso ja sinne mahtuu hyvin esimerkiksi avaimet.

Housujen ulkonäön osalta ison plussan saavat heijastimet, jotka usein juoksuhousuista puuttuvat.  Vierastan housuissa punaista väriä, mielestäni musta väri voisi olla hallitsevampi värityksen osalta. Värikkäitä juoksuvaatteita hankkiva juoksija varmasti pitää punaista väriä vain hyvänä asiana 🙂

Kokonaisuutena tuulen huonoa pitävyyttä lukuunottamatta olen tyytyväinen housuihin ja mielelläni ne puen päälle kylmän kelin lenkille. Isona plussana miellyttävä ja lämmin sisävuoren materiaali sekä hyvä istuvuus juostessa.

Kommentoi

Kommentit