JoonasASA testaa – Fitbit Charge

Vuoden 2014 lopussa julkaistu Fitbit Charge on brändin ensimmäinen lanseeraus uudesta mallistosta, joka on tulossa kauppoihin vuoden 2015 aikana. Fitbit on ollut pitkään suosituimpien aktiivisuusmittareiden joukossa ja taistellut rinta rinnan mm. Jawbonen ja Basiksen kanssa. Nyt testiin tullut malli on niin sanotusti karvalakkimalli tämän pian julkaistaville Fitbit Charge HR:lle sekä uudelle lippulaivalle, Fitbit Surgelle.

fitbit_charge_1

Syy, miksi kiinnostuin Fitbitin testaamisesta on se, että näin pystyn kuntoutumisen aikana seuraamaan treenien lisäksi myös muuta päivittäistä liikkumistani (askeleet, matka, portaat). Lisäksi puhelinsoftassa on mahdollista seurata sitä, kuinka paljon juon vettä päivän aikana ja tämä on enemmän kuin tervetullut mahdollisuus, koska olen tunnetusti aika huono juomaan vettä. Toivottavasti siihen tulee nyt muutos. Olen myös kiinnostunut uneni laadusta ja Fitbit Chargesta löytyy myös ominaisuus mitata tätä. En ole vielä perehtynyt siihen tarkemmin, mutta toivon mukaan unestakin saisi jotain dataa irti, joka hyödyttäisi treenaamista.

fitbit_charge_2

Fitbit Charge on käytännössä uudelleenkeksitty Fitbit Force, joka on nyt päivitetty ajantasalle niin designin kuin toiminallisuuksien suhteen. Teksturoitu pinta on hieno ja mattapinta pitää mittarin huomaamattomampana kuin kiiltävä. Fitbit Force aiheutti osalle käyttäjistään ihottumaa, mutta nämä ongelmat ovat nyt historiaa. Fitbit muutti rannekkeen materiaaleja ja tutkimustyö sekä materiaalitestit tehtiin ihotautiasiantuntijoiden kanssa. Laite pysyy hyvin ranteessa ja kiinnityssysteemi toimii hyvin, eikä ranneke häiritse kädessä oikeastaan ollenkaan.

fitbit_charge_3

Myös Chargen OLED näyttö on todella hyvä. Siitä on helppo lukea harjoituksen tai päivän statsit tai nähdä kuka soittaa. Uusi ”double tap”-teknologia toimii myös hyvin, jos käyttäjä halua katsoa jonkun tietyn statsin. Tämä on hyvä toiminto varsinkin juostessa, jos haluaa katsoa esimerkiksi ajan tai matkan. Laitteesta saatava metriikka on muuten kilpailijoihinsa verrattuna samaa, mutta yksi iso plussa Fitbitille tulee korkeusmittarista, jonka avulla laite mittaa noustut portaat.

Pikku huomio tähän väliin. Fitbit ei ole vedenpitävä, mutta se hylkii vettä ihan kiitettävästi. Parit hikitreenit ja muutaman kerran laite kädessä suihkussa ja laite toimii ainakin vielä moitteettomasti.

Kenelle Fitbit Charge sitten sopii?

Noin 130€:n Fitbit Charge on tarkoitettu käyttäjille, jotka haluavat tehostaa jokapäiväistä aktiivisuuttaan ja parantaa yleiskuntoaan. Jopa 7 päivää kestävä akku takaa sen, että kello saa olla rauhassa ranteessa ja statsit pystyy tarkistamaan helposti laitteesta tai tarkemmin puhelimesta. Ranneke on niin mukava, että sen ranteessaoloa ei oikeastaan edes huomaa.

Itse huomasin Chargen suurimman hyödyn ns treenien ulkopuolisen liikkumisen yhteydessä sekä vedenjuonnin seuraamisessa. Sain testijakson aikana nestetasapainon taas kuntoon ja vaikka olisin varmasti onnistunut siinä ilman Chargea, oli tämä ehdottomasti jelpompi ja hauskempi tapa. Treenien ulkopuolisen liikkumisen seuraaminen ei tässä vaiheessa ole niin olennaista, mutta kovemmalla treenikaudella joinakin päivinä voi olla fiksua seurata tarkemmin omaa liikkumista palautumisen maksimoimiseksi. Myös puhelinsofta toimi todella hyvin ja kevyesti.

Jos siis päivittäisen aktiivisuuden seuraaminen kiinnostaa ja haluat samalla seurata jossain määrin harjoitteluasi, unenlaatua sekä nestetasapainoa, on Fitbit Charge varsin järkevä ja helppo vaihtoehto.

Kommentoi

Kommentit