ASA goes wild with Columbia Omni-Heat

Fjällrävenin arvosteluiden jälkeen on aika siirtyä eteenpäin ja seuraavaksi tarkasteluun pääsevät Columbian Omni-Heat teknologialla varustetut hanskat, pipot sekä baselayerit. Hellfire Down -takki tulee arvosteluun sitten, kun kuvaajamme Antti Mutka pääsee testaamaan sitä hieman talvisemmissa kuvauksissa. Hellfire Down -takin lisäksi testiin pääsivät Powder Summit -pipo, Hit the Trail -hanskat sekä Omni-Heat baselayer -paita.

Powder Summit

Columbian Powder Summit pipo tehty venyvästä, softshellin kaltaisesta materiaalista. Lisäksi pipo pitää sisällään Omni-Heat teknologiaa, joka heijastaa lämpöä ja ulkona Omni-Shield -teknologiaa, joka hylkii vettä. Näin pää pysyy sekä lämpimänä että kuivana. Pipo on suunniteltu pään muotoja myötäileväksi, jotta se mahtuisi hyvin myös esimerkiksi kypärien alle tai aluspipoksi hieman kylmemmille säille. Onneksi aivan näin kylmät säät eivät ole vielä saapuneet Suomeen eli testasimme pipoa sellaisenaan. Lisäksi pipossa on tuplakerros kangasta korvien kohdalla, jotta korvat pysyisivät paremmin suojassa.

Pipot ovat olleet kovassa käytössä siitä lähtien, kun saimme ne testiin. Testasimme niitä niin juoksussa, pyöräilyssä kuin vaelluksessakin ja lopputulos oli, että pipo on todella toimiva ja monikäyttöinen. Omni-Heat -teknologia pitää pään lämpimänä, joskus tuli jopa hieman kuuma fiilis, ja kuivana eli myös Omni-Shield -teknologia toimi moitteettomasti. Jopa kovemmassa sateessa pipo kesti yllättävän pitkään kuivana. Huomasimme, että pipo toimi loistavasti varsinkin pyöräilyssä, koska se piti tuulen poissa korvista todella hyvin, minkä lisäksi se mahtui helposti myös kypärän alle. Pipo tulee taatusti olemaan kovassa käytössä myös tulevana talvena aluspipona, kun juostaan yli 15:sta pakkasasteessa.

Columbia pipo

Columbia_Powder_Summit_pipoHit the Trail

Hit the Trail hanskat ovat valmistettu samoista materiaaleista ja teknologiasta kuin Powder Summit -pipo. Hanskat olivat todella toimivat ja niiden kanssa oli helppo ajaa pyörää tai toimia muuten esimerkiksi vaelluksilla. Omni-Heat -teknologia takasi sen, että käsiä ei alkanut paleltaa hieman pidemmilläkään lenkeillä, mikä oli ehdotonta plussaa. Jos Powder Summit kesti testit hyvin, emme valitettavasti voi sanoa samaa hanskoista. Ihastuimme aluksi hanskojen kuminypyköihin, koska ne pitivät todella hyvin, mutta jo kolmen käyttökerran jälkeen oli huomattavissa, että kumi alkaa irtomaan hanskoista. Tämän lisäksi myös tikkaukset alkoivat irtoamaan sormenpäistä ja jäimmekin miettimään, onko tikkaus väärässä kohdassa. Tietenkin hanskat joutuivat vaelluksen ohessa esimerkiksi puidenhakkuun lomassa koville, mutta se oli tarkoituskin. Toinen ongelma ilmeni puhelimen käytössä, koska kuminypykät eivät sisältäneet iTouch -ominaisuutta. Niinpä hanskat lähtivät kädestä heti, jos tarvitsi käyttää kosketusnäytöllistä laitetta.

Hit_the_Trail_hanskat

columbia_hit_the_trail_hanskat

Omni-Heat Baselayer Midweight

Suurimmat suitsutukset osakseen saanut Omni-Heat baselayer -paita pääsi kaikkein kovimpaan testiin. Kaikki testaajat ovat käyttäneet paitaa omistaa treeneissään eli paita on käynyt salilla, tatamilla sekä ulkona pyöräilyn, juoksun ja vaelluksen yhteydessä. Paita oli todella lämmin ja hyvin istuva, mutta ei ihonmyötäinen, koska tarkoituksena on, että tarvittaessa sen alle voi laittaa vielä ihonmyötäisen kerroksen. Lämpöä löytyi Powder Summit pipon tapaan enemmän kuin riittävästi. Lämpö tulee taatusti tarpeeseen kovilla pakkasilla, koska itse en ainakaan tykkää siitä, että joutuu pakkautumaan isoon määrään vaatteita, jotta pystyy lähtemään lenkille. Onhan se juoksu aina mukavampaa, kun liikekin on luonnollisempi.

Columbia_Omni_Heat_Baselayer_paita

Omni-Heat baselayer sisältä

Tuukka Columbia 2

Yhteenveto

Columbian testissä olleet tuotteet yllättivät kokonaisuudessaan varsinkin teknologisilla ominaisuuksillaan. Omni-Heat -heijastusteknologia toimi todella hyvin kaikissa testatuissa tuotteissa, minkä lisäksi vaatteet istuivat ja tuntuivat mukavilta. Negatiivisena puolena olivat Hit the Trail hanskojen nopea kuluminen. Omni-Heat kamat tulevat taatusti olemaan kovassa käytössä tästä eteenpäin ja pian ne pääsevät vastaamaan talven antamaan haasteeseen. On mielenkiintoista nähdä, miten hanskat ja pipot toimivat vielä kylmemmillä säillä. Lisäksi on kiinnostavaa kuulla, mitkä mieltä kuvaajamme Antti Mutka on Hellfire Down -takista sekä miten takki toimi baselayerin kanssa. Columbian tuotteiden tarjoamat mahdollisuudet herättivät paljon kiinnostusta testaajissa ja Arctic Sport Addicts testaa mielellään myös jatkossa Columbian tuotteita.

Kuvat: Antti Mutka ja Columbia

Kommentoi

Kommentit