LauraAdidas Supernova Glide Boost – kevyttä rullaavuutta pk-lenkeille

Aika kuluu kuin siivillä ja tuntuu että juuri sain testiini nämä Adidas Supernova Glide Boostit. Oikeasti se oli marraskuun loppupuolella! Olen siis ehtinyt testailla kenkiä vähintäänkin rauhassa ja kuten ASAssa on tapana, testiin tulevilla kengillä juostaan aina mahdollisimman paljon ja niitä testataan erilaisilla lenkeillä, olosuhteissa ja alustoilla.

kuva

Supernova Glide on Adidaksen ydintuote neutraaleissa peruskestävyyskengissä ja siksi Boostin tulo niihin on merkittävä asia.  Välipohja koostuu sekä boostista että EVA:sta ja materiaalien välinen suhde on noin 55-45%:a. Boost-materiaali on sijoitettu kengän välipohjan alaosaan ja EVA:sta tehty kehto muodostaa välipohjan yläosan. Varpaiden alue on tehty vain EVA:sta, joka onkin tuttu muista boost-malliston kengistä. Tämän on tarkoitus antaa hieman napakampi tuntuma varvastyönnössä.

Glide Boostit olen vetäissyt jalkaani mieluiten 10 kilometriä pidemmille pk-lenkeille. Olen niillä toki lyhyempiäkin lenkkejä juossut ja myös esimerkiksi matolla, mutta eivät mielestäni ole parhaimmillaan niissä. Supernova Glide Boostit olivat ensimmäinen oikea kosketus Boost–materiaaliin. Sitä ennen olin kenkiä vain hypistellyt ja kokeillut jalassa. Kuten heti aluksi kirjoitin, tuntuma jalassa oli erilainen. Pohja tuntuu paksulta ja pehmeältä, mutta isoin ero on kantapäässä. Tuntuu kuin seisoisi pienessä kuopassa. Kengän korkeus on kannasta 33mm ja päkiältä 21mm eli Supernova Glide on dropiltaan 12mm. Varsin perinteinen droppi, mutta tuntuu käytössä itse asiassa matalammalta, juuri tuon kannan takia. Alkuun asento tuntui oudolta, mutta siihen tottuessa hyvältä. Oikeastaan aluksi askel tuppasi väkisin menemään kantapainotteiseksi, mutta kun kenkään tottui, siitä oli löydettävissä todella tuota rullaavuutta.

kuva 1

Supernova Glide 6 Boost on aiempia Glide-malleja kevyempi. Sekä naisten että miesten malleista on pudonnut painoa noin 25-30 grammaa. Miesten US 9 painaa vähän alle 300 grammaa ja naisten US 8 hieman alle 250 grammaa. Kengän kantakappi on muotoiltu uudestaan ja se yhdistyy kengän uusittuun keskiosaan, jonka istuvuutta on myös parannettu. Kaksi muuta isompaa uudistusta ovat saumaton varvasboksi sekä täysin uusi Four-Tier kiertojäykkyystuki, joka tuntui käytössä sopivan ainakin omalle jalalleni ja toi jämäkkää tukea.

IMG_1

Lesti on leveämpi kuin mitä olen esimerkiksi Adidaksen Tempoihin verrattuna tottunut. Alkuun myös kengän päällisosan leveys toi tunteen, että kenkiä ei saanut kovin napakasti kiristettyä. Parhaat pisteet kengille täytyy kuitenkin antaa boost-pohjasta, joka pehmeytensä ja kimmoisuutensa ansiosta tuntuu säästävän jalkoja pahimmilta iskuilta pitkillä, asvaltilla juostuilla lenkeillä, olematta kuitenkaan yhtään raskaat. Enää en ole yhtään yllättynyt hypetyksestä, jota Boost -materiaali on saanut osakseen.

kuva 4

Haastattelin hieman myös Joonasta, jolla on vastaava miesten malli testissä. Hänen fiiliksensä kengistä olivat seuraavanlaiset:

Minusta Glide boost on selvästi responsiivisempi kuin esimerkiksi adidaksen energy boost. Kiertojäykkyystuki yhdistettynä EVA:n ja boostin kombopohjaan antaa kivan tuntuman alustaan varsinkin hieman raskastekoisemmilla juoksijoilla, kuten minulla. Lesti on hieman leveämpi kuin energy boostissa tai adizero adios boostissa ja se muistuttaakin ehkä hieman enemmän adistar boostia. Itseni yllätti se, että kengällä oli jopa nautittavaa juosta kovempiakin harjoituksia, vaikka painoa ja vaimennusta löytyykin ehkä aatteellisesti hieman enemmän kuin olisi tarvetta.

Omasta mielestäni kenkä on varsin passeli PK-kenkä, joka menee harrastelijalla hieman kovemmissakin harjoituksissa. Supernova-mallisto on tietyssä mielessä adidaksen bread-and-butter -mallisto, minkä takia kengän ”boostaaminen” oli uskalias teko, joka vaikuttaa kannattaneen. Koon suhteen kannattaa olla tarkkana, koska ainakin itse jouduin ottamaan supernova Glide boostin kokoa muita adidaksen kenkiä pienempänä, koska kenkä on volyymiltään hieman isompi.

Kenkiä tarkasteltaessa ulkopuolelta ja pohjasta, voi huomata että ne eivät ole kuluneet yhtään. Kilometrejä kengillä on kuitenkin kertynyt ihan mukavasti, vaikka omat viikkokilometrit ovatkin pysyneet vielä maltillisia. Sunnuntaina tuli ylitettyä vihdoin 20 kilometrin rajapyykki tälle vuodelle –  ja juurikin Glide Boostit jalassa.

1 comment

Kommentoi

Kommentit