LauraTestissä adidas adizero adios boost 2.0

Olen kevään ajan testannut kolmet adidaksen adizero -sarjan kengät. Ensimmäisenä esittelyvuorossa adizero adios boost 2.0.

Kyseiset kengät ovat sarjassaan toiset käytössäni olleet vikkelät kaunokaiset, jotka lähtevät mukaani myös Prahaan. Juoksin edellisillä, raikkaan oranssi-valkoisilla adioksilla Amsterdamin maratonin. Aiemmin olin luottanut maratoneilla hieman tukevampiin kenkiin, mutta siitä lähtien on ollut selvää, että adiokset tulevat toimimaan kisakenkinäni jatkossa.

IMG_0465

IMG_1149

B41001_03_standard

Matalaprofiiliset adiokset ovat siis vahvistaneet paikkansa omassa valikoimassani siten, että pitkät treenit teen tukevammilla tempoilla (etenkin niiden saaman Boost-materiaalin myötä) ja kisat sekä vauhdikkaammat treenit juoksen adioksilla. Jonkun verran toki olen treenijaksolla totutellut jalkojani kenkiin myös pidemmillä lenkeillä. Adiokset ihastuttavat keveydellään (196 g UK 5.5) ja kisaan startatessa on selvää, että nopeus ei jää ainakaan kengistä kiinni.

Olen todennut, että adiokset ovat parhaimmat juoksukengät, mitä minulla on ikinä ollut.

Myös pohjan kuvioinnista ja rakenteesta adiokset saavat kiitosta. Pohjatuntuma ja -pito on loistava myös hieman liukkaammilla keleillä ja alustoilla. Myös radalla juostessa, adiokset pureutuvat hyvin alustaan ja tehostavat ponnistusvaihetta. Toisaalta tästä syystä matolla juostessa nämä eivät ole ensimmäinen vaihtoehtoni.

Viime vuoden malliin verrattuna, näissä kengissä koko oli hivenen naftimpi ja jo alkuun mietin, olinko vahingossa ottanut kokoa liian pienet kengät. Kokolappu näyttää samaa kuin aina ennenkin, mutta hieman napakammat ovat kuin edeltäjänsä. Nyt kun olen kengillä ehtinyt enemmän juosta, ne ovat jo muokkaantuneet jalkoihini, mutta kieltämättä varpaiden päät hieman kipeytyivät 30 kilsan harjoituslenkillä. Tästä syystä, otan matkalaukkuun myös adioksien edeltävän mallin, jos tulevana sunnuntaina Prahassa se tuntuukin varmemmelta vaihtoehdolta.

Totesinkin kengistä ja koosta, että mikäli nämä ja yhtä isommat kengät olisivat olleet sovitteilla, olisin todennäköisesti valinnut pykälää isommat. Ensimmäinen kerta, kun kokoasia tuli kengissä esiin, sillä minulla on adidaksen kengissä vakiintunut 38 2/3 kaikissa malleissa, joka tekee hankinnoista yleensä helppoja. Kenkiä ei tarvitse erityisemmin sisäänajaa, vaan ne istuvat aina kuin nakutettu kokonsa puolesta.

B41001_02_standard

B41001_05_standard

Yhteenvetona toteaisin, että monikäyttöiset kengät, jotka pidempiä matkoja juokseville kaipaavat kuitenkin rinnalle mielellään toiset vaihtoehtoiset kengät. Adioksilla onnistuvat niin napakat ja nopeat harjoitukset kuin myös pidemmät matkat aina maratonkisakengiksi asti. Monikäyttöisyydestään huolimatta ja jalkoja säästelläkseni, on kuitenkin välillä pidettävä näpit erossa kengistä.

8 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Samaa mieltä. Toimivat myös painavemmilla hölökkääjillä . Heti jalkaan laittaessa tulee nopee fiilis. Eikä hintakaan ole liian kova. 129€ on mielestäni ok.

    t. Jarmo

    • Nimenomaan! 🙂 Hinta taitaa olla hieman tuota korkeampi, mutta mielestäni jokaisen euron arvoiset.

  2. Minulla on samat kengät ja ne on kyllä hyvät 🙂 Sopivat hyvin erilaisille lenkeille. Edellisillä juoksin kisoja kympistä maratoniin. Tosin olisin toivonut, että tässä uudessa olisi ollut samanlainen päällinen varpaiden kohdalla kuin edellisissä. Eli ei tuon verkko-kankaan päällä enää mitään vahviketta.

    • Totta, päällisosa on hieman muuttunut. Itselleni se ei ole ollut ongelma, suurin haaste oikeastaan ollut vain tuo muuttunut koko.