LauraAdidas Adizero Ace 6 – kengät, joissa hinta ja laatu kohtaavat!

Näin kuulin Adidas Adizero Aceista lausuttavan ja ajatukseen oli kenkiä testaillessa helppo yhtyä.

kuva 2

En ollut aiemmin tutustunut Ace -malliin ja kenkiä ensimmäistä kertaa käsissäni pyöritellessä ensiajatukseni niistä oli ”sisäkenkämäinen”. Acet ovat kevyet ja jostain syystä myös niiden ulkonäkö näyttää mielestäni enemmän sisäliikkumiseen soveltuvalta. Olin Tempojen myötä päässyt sisään hieman kevyempiin kenkiin, mutta nyt mentiin jälleen askel eteenpäin. Innolla lähdin siis kenkiin tutustumaan.

Ensimmäisistä ajatuksista (ja talvesta) johtuen, juoksin alkuun kengillä pelkästään sisällä, matolla. Keveytensä ja pohjan sisäkenkämäisestä luonteesta johtuen, ne toimivat matolla erittäin hyvin. Olen käyttänyt kenkiä myös ryhmäliikuntatunneilla, johon ne soveltuvat mielestäni hyvin, hengittävyytensäkin vuoksi. Acet ovat omassa kenkävalikoimassani profiloituneet niin, että kun lähden juoksemaan matolle tai hyppyjä/ juoksua sisältäviin jumppiin, vetäisen ne jalkaani.

kuva1

Jos kenkiä haluaa kuvata parilla sanalla lyhyesti, varmasti kevyt ja napakka sopivat kuvaamaan niitä parhaiten. Kengissä on myös hinta kohdallaan, se on noin satasen luokkaa ja monesta paikasta ne saa jopa edullisemminkin. Itse en Aceja välttämättä maratonkengiksi valitsisi, sillä maratonilla haluan kengistäni hieman enemmän tukea, jämäkkyyttä ja vaimennusta. Toki näistäkin iskunvaimennusta ja kiertojäykkyyttä löytyy , mutta en ole itse asiassa tainnut näillä kerralla kympin lenkkiä pidempää juosta.

adidas_adizeroace6

Acet sopivat mielestäni kaltaiselleni harrastelijajuoksijalle keveytensä ja hyvän juoksutuntumansa  vuoksi vauhdikkaampiin treeneihin. Olen käyttänyt Aceja myös radalla tehdyissä harjoituksissa, mutta pohjan kuvioinnin vuoksi ne soveltuvat parhaiten mielestäni asfaltille ja jopa soralle/ hiekalle, mutta tosiaan myös matolle. Kenkien kuvauksessa luvataan myös dynaamista ponnistuvoimaa päkiältä, mikä myös toteutuu.

Kenkien lesti on melko napakka ja sopii kapeajalkaiselle liikkujalle hyvin. Pidän myös niiden nauhoituksesta, sillä kengät saa kunnolla kiristettyä.

kuva 3

kuva 4

Jotta Aceista ei jäisi liian peruskenkämäinen tunnelma, ne saavat erityismaininnan monikäyttöisyydestä. Niissä yhdistyy tällaisen liikunnan sekakäyttäjän toiveet: kevyet, mutta vaimennetut juoksukengät ovat ehdottomasti parempi vaihtoehto paljon hyppyjä sisältäville tunneille kuin perinteiset sisäkengät. Toisaalta monet juoksukengät taas tuntuvat liian raskailta ja kuumilta sisällä. Näille kannattaa antaa mahdollisuus urheiluliikkeessä. Saattaa yllättyä positiivisesti sekä tunteesta jaloissa että hintalapusta.

2 comments

Kommentoi

Kommentit