LauraASAn testiin New Balance Fresh Foam Zante

Saadessani New Balancen Fresh Foam Zante -kengät ensimmäistä kertaa käsiini, totesin niiden olevan todella kevyet. Enkä varmasti ole ainoa, joka ajattelee näin.

Värejä ei ole näissä kengissä säästelty ja hyvä niin. Melko pian huomio kiinnittyi myös kenkien pohjaan ja taisin saman tien ääneenkin sanoa, että näillä kengillä tullaan minun testeissä lenkkien lisäksi liikkumaan monipuolisesti myös salilla, jumpissa ja juoksumatolla.

W1980WP_2

Samana päivänä, kun kengät sain käsiini, lähdin niillä testilenkille. Ensijuoksulle kertyi matkaa 9 kilometriä ja lenkkikaverille kommentoin tuntemuksia kengistä alusta loppuun. Huomaan, että on tullut tässä vuosien varrella sen verran monet kengät testailtua, että saattaa kuulostaa jo aikamoiselta hifistelyltä nämä testilenkit. Kuulemma suhtaudun kuitenkin jokaiseen kenkään yhtä suurella intohimolla ja raportoin kokemuksia innolla, joten kyllästymistä ei ole näköpiirissä. 😀

product photo shoot    Camera Angles include: 2.Lateral,3.Medial,6.Right Sole

Totta onkin, että nämä olivat taas sellaiset kengät, jotka innostivat poikkeuksellisen paljon. Lenkkikaverin mukaan tarkistin 9 kilometrin lenkin aikana noin minuutin välein jalat ja hymyssä suin jatkoin lenkkiä. Itse huomasin juoksun tuntuvan todella kevyeltä ja askel oli suorastaan pomppivan lennokas. Se ei voi olla huono asia juoksukengissä.

Muutama huomio vielä, jotka kengistä tuli heti alusta. Lesti on jalalleni hyvä ja istuva. Kenkien nauhoitus on hieman liian leveä omaan makuuni, mutta kengät saa kiristettyä silti napakaksi jalkaan. Kengissä on sukkamainen suuaukko, joka valitettavasti on aivan liian vaillinainen ja tekee nauhoittamisesta vaikeaa. Kangas ei meinaa yltää nauhoituksen loppuun saakka, varsinkaan kun käytän kengissä lukkonauhoitusta. Tämä onkin ainoa miinuspuoli joka kengistä on tähän mennessä tullut vastaan.

M1980GB (2000x1200)

Miesten väri.

 

Olen pitänyt kovasti New Balancen Fresh Foam -pohjamateriaalista, jota olen aiemminkin testannut. Enpä ole sisällä liikkuessa hetkeen enää muita kenkiä käyttänytkään. Zantet saavat liikunnan sekakäyttäjältä vielä erityistä plussaa siitä, että kyseessä ovat juoksukengät, jotka taipuvat myös muiden lajien pariin, joten kyllä kelpaa nämä kengät jalassa sekä juosta että pomppia.

m1980_w1980 (2500x1667)

Uskon, että Zantet löytävät paikkansa omasta kokoelmastani juuri tuollaisille maksimissaan kympin lenkeille ja tosiaan myös sisäliikunnan parista sekä juoksumatolta. Jatketaan kuitenkin testejä, jotka tulevatkin olemaan varsin kattavat, kun myös Jarno testaa mallia.

Kuvat: New Balance

4 comments

Kommentoi

Kommentit