Merrell Allout Fuse ASA:n testiin

Joonas kirjoitteli viime kesänä Merrellin uudesta Allout-mallistosta, ja nyt ASA:lle on saapunut testiin toinen näistä uutuuksista, Merrell Allout Fuse. Kyseessä on maastoon suunnatun sarjan kevyempi versio, niin sanottu ovelta maastoon -malli.

Merrell ei ole uusimman sarjansa myötä kääntänyt kelkkaansa juoksukenkäsuunnittelussa vaan se luottaa edelleen vakaasti ns. natural runningtyyliin. Luvassa on siis kevyt (miesten us 9//227 grammaa ja naisten US 7//184 grammaa), taipuisa ja matalapohjainen juoksukenkä.

Merrell_Allout_Fuse.tif_2

Allout Fuset ovat kantapäästä 15 millimetrin korkeudessa, josta pohja laskeutuu päkiälle 9 millimetriin. Se on siis edelleen erittäin matalapohjainen kenkä. Ensikokeilun perusteella voin myös vahvistaa tämän mataluuden, vaikka ulkonäkö voisikin luvata korkeampaa tuntumaa. Palataan tähän kuitenkin tarkemmin testien edistyessä.

Lisääntynen dropin taustalla on Merrellin uusi UNI-FLY-välipohjavaimennus. Valmistajan mukaan pohjan pitäisi nyt olla 20 %:a pehmeämpi kuin tavallisen EVAn. Testeissä tämäkin asia pääsee syyniin, samalla kun peilaamme sitä, mitä tarkoittaa runsaasti vaimennettu naturalistinen kenkä.

Paremman vaimennuksen lisäksi välipohjaan on asennettu kantaan ja päkiään Shockpad-iskupalat, jotka suojaavat jalkaa terävillä iskuilta (siis eräänlainen kevennetty versio rockplatesta). Ennen kaikkea näillä lisäpaloilla on kuitenkin haettu parempaa ja napakampaa alustatuntumaa.

Merrell_Allout_Fuse_3

Monelle voi tulla yllätyksenä Alloutin ulkopohjan uusi kumiseos, joka ei enää olekaan perinteiseen tapaan Vibramilta ostettua seosta vaan valmistajan omaa tuotantoa, joka kulkee nimellä M-Select GRIP. Koska kyseessä on ovelta maastoon -jalkine, on pohjassa pieniä neliosaisia anturoita tuomassa pitoa.

Muihin kengän teknisiin spekseihin, kuten nauhoitukseen ja päälliseen, palaamme tarkemmin testiraportissamme. Testeistä on tällä kertaa tulossa varsin kattavat, kun saamme testautettua kenkää sekä minimalistisiin tossuihin vihkiytyneellä Laurilla, minunlaisella sekakäyttäjällä sekä juoksurepertuaariansa maastoon laajentavalla Miialla.

Kuvat: Merrell

3 comments

Kommentoi

Kommentit