Leaderiltä tullut roppakaupalla uutta patukkaa!

Edes edellisiä uutuuksia en ole kerinnyt kaikkia maistamaan niin johan niitä tulee jo lisää! En ollut viimeisimpien uutuuksien mainoksiin vielä kiinnittänyt huomioita, kunnes asiakkaani kertoi ostaneensa Leaderin uuden Low Carb laktoosittoman salmiakinmakuisen lakritsipatukan. Yhteisen treenin jälkeen ihana asiakkaani sitten armeliaasti antoi minun maistaa tuotetta ja salmiakki-ihmisen suuhun se kyllä maistui. Tosin pienen maistiaisten perusteella en ole niin varma pystyisinkö koko patukkaa kerralla edes syömään sillä maku oli aika vahva. Joten on pakko testata tämä vielä ihan omalla kokonaisella patukalla. Tämän maistiaissession jälkeen näitä mainoksia on sitten osunut silmiin lähestulkoon joka paikassa. Ei jää ainakaan mainonnasta menekki kiinni näillä patukoilla.

Laktoosittomia Low Carb patukoita on nyt saatavilla ainakin edellä mainitun lisäksi:

  • piparkakunmakuisena patukkana
  • tuplasuklaanmakuisena patukkana
  •  suklaan- ja päärynänmakuisena vaniljapatukkana
  • suklaan ja omenanmakuisena kanelipatukkana
  • suklaanmakuisena kaneli-kardemummapatukkana
  • suklaan-, mansikan- ja vadelmanmakuisena kaakaopatukkana.

Eikä tässä vielä kaikki! Laktoosittomien Low Carb patukoiden lisäksi sarjaan kuuluu ei laktoosittomat:

  • banaani-karamellipatukka
  • exotic pähkinäpatukka
  • minttusuklaapatukka
  • mansikka-vadelma jogurttipatukka.

Valinnan varaa on! Ehkä vähän liikaakin? Mahtaa sen kaupan hylly näyttää hyvältä, joka jokaisen maun ottaa valikoimiinsa.

Leader ExoticLeader Lakritsi-Salmiakki

Patukoilla on painoa 61 grammaa, joten tarpeen vaatiessa voi patukan jakaa ihan hyvin kahteen eri syöntikertaan. Kaloreita patukat pitävät sisällään mausta riippuen 184–210 kaloria ja proteiinia 22–27 grammaa. Mielenkiintoisinta näissä vähähiilihydraattisissa patukoissa on ehkä juurikin hiilihydraatit. Sokereita on patukoissa niukasti, mutta makeutusaineena on käytetty polyoleja. Tämä on siinä mielessä mielestäni kiinnostavaa, koska se saattaa herkkävatsaisille aiheuttaa runsaasti käytettynä laksatiivisia vaikutuksia, ihan niin kuin xylitoli tai sorbitoli. Jos minulla olisi laktoosi-intoleranssi ja herkkä vatsa niin miksi valitsisin tuotteen josta voin silti saada löysän vatsan? Itselläni ei kyseistä ongelmaa ole, eikä minun ole tarvinnut asiaa sen enempää miettiä, mutta joillekin tämä on kuitenkin ihan aito ongelma. Eviran sivuilla lukee, että jos polyoleja nautitaan valmistajan ohjeiden mukaan enemmän kuin 20 grammaa päivässä niin pakkaukseen on merkittävä, että tuotteella saattaa olla laksatiivisia vaikutuksia, minkä Leader myös hienosti tiedottaa, vaikka määrä ei ylity yhdessäkään patukassa. Tämän tiedon pohjalta noin patukka päivässä on hyvä annos. Tämä polyoli on yleisesti käytetty laihdusvalmisteissa, mutta monelle tavalliselle pulliaiselle kovin vieras aine. Siksi tämä on hyvä tuoda tässä esille.

Näissä patukoissa näen hyvä sen, että lähestulkoon jokaisessa maussa melkein puolet rasvoista on tyydyttymättömiä rasvahappoja. Exotic-pähkinä patukassa on rasvaa 4 grammaa, josta tyydyttynyttä rasvaa on vain 0,5 grammaa. Exotic-pähkinä patukan valmistamiseen on käytetty auringonkukkaöljyä, rypsiöljyä ja muita kasvirasvoja. Kuituakin patukasta löytyy 3 grammaa.

Oma elämäni on ajoittain todella hetkistä ja joudun käyttämään välillä paljonkin ateriankorvikkeita ja proteiinipatukoita. Muuten ateriarytmini saattaa venyä turhan pitkäksi ja näitä on helppo pitää treenikassin pohjalla, autossa ja työpaikalla. Toki suosin kunnon ruoasta saatavia ravintoaineita, mutta myönnettävä se on, että nämä ovat käteviä. Näistäkin edellä mainituista patukoista on suuhuni kerinnyt jo suurin osa.

Milla

Personal Trainer ja Ravintovalmentaja Tmi 2Move

2move.fifacebook.com/2Move.fi

Lähteet ja kuvat:

leader.fi & evira.fi

Kommentoi

Kommentit