Gococon kompressio- ja urheilusukat Arcticsportaddictsin testiin

Gococo on ruotsalaisten Annie ja Linnéa Wennergrenin vuonna 2010 perustama yritys. Yrityksen taustalla on ajatus pyrkiä tarjoamaan laadukkaita ja designiltaan erottuvia ”ensimmäisen kerraston” eli lähimmäksi ihoa tulevia vaatteita. Mallistosta löytyy useita erilaisia sukkia sekä teknisiä paitoja ja pipoja. Erikoisuutena mainittakoon Roosa nauha -sukat, joiden tuotoista 20 %  menee Ruotsin rintasyöpäsäätiölle.

Tuotteissaan Gococo käyttää patentoitua Cocona-mentelemää, joka yrityksen omien sivujen mukaan

infusoi aktiiviset hiukkaset kuituihin, lankaan, kalvoihin ja tekstiilieristeisiin. Aktiiviset hiukkaset ovat luonnollisia ja peräisin luonnollisista lähteistä, kuten vulkaanisesta kivestä tai kookospähkinän kuoren hiilestä. Jokaisessa hiukkasessa on miljardeja mikrohuokosia, jotka muodostavat erittäin suuren pinnan materiaaliin, johon se on infusoitu.

Tämä hieno lause ei kertonut ensi lukemalla minulle mitään, mutta menetelmän lupaamat edut vaikuttavat hyvälle. Tuotteiden pitäisi olla erittäin nopeasti kuivuvia kiitos aktiivisten hiukkasten tarjoaman suuren pinnan. Hajuja hiukkaset estävät keräämällä ja koteloimalla hajumolekyylejä, jotka sitten poistuvat pesussa. Aktiiviset hiukkaset ovat myös luonnon omista lähteistä eli tuote ei vaadi kemiallista käsittelyä. Hiukkaset myös imevät UV-säteilyä ja estävät täten säteilyn osumisen iholle. Kestävyyttä hiukkasten luvataan myös tarjoavan, koska ne eivät kulu tai katoa pesussa.

Laadun ja erottuvan designin tavoitteesta ensin mainittua perustellaan siis tuotteiden koostumuksella ja ominaisuuksilla, joita päästään sitten arvoimaan testeissä. Erottuva design voidaan kuitenkin todeta jo ennen testejä, koska testiin saamamme kompressio– ja Technical Cushion -sukat ovat mukavan värikkäitä. Väri ei näkyvyyden kannalta ole koskaan pahitteeksi ja toisaalta kesäisinkin on mukavampi käyttää hieman vaaleampia sävyjä.

Tässä ruskan kanssa kilpailevaa väriloistoa piristämään alkavaa viikonloppua!

1 comment

Kommentoi

Kommentit