Asicsilta lisää tuotteita testiin!

Saimme viikolla testiin pari kipaletta syksyn Gore-Tex maastojuoksukenkiä sekä Ayami-malliston fitness-kenkiä, joista seuraavassa lyhyet esittelyt.

Asics Gel-Fuji Sensor G-TX on neutraali ja todella rullaava maastojuoksukenkä, jossa on mielenkiintoisia yksityiskohtia. Fuji Sensor G-TX:stä löytyy muun muassa kaksikerroksinen nauhoitus, jossa sisämekanismi kiristää nilkan ja ulompi jalkaterän. Fuji-Trabuco onkin tuttu jo useamman vuoden takaa, mutta Fuji-malliston syntymisen myötä myös tämä malli on uudistunut. Neutraali Fuji-Trabuco on Sensoria jäykempi, mikä johtuu todennäköisesti osittain ainakin pohjan kuvioinnista. Molemmista malleista löytyy jalkapohjaa suojaavat rock platet ja muista Asicsin kengistä tuttuja herkkuja.

Naisille suunnatusta Ayami-mallistosta olemme jo testailleet vaatteita Lauran voimin ja nyt saimme vihdoinkin testiin myös muutaman parin kenkiä.

Ideologia Ayami-malliston takana on todella mielenkiintoinen. Fitnekseen suunnatut kengät ovat suunniteltu niin, että samoilla kengillä voi tehdä alkulämmöt esim. juoksumatolla, jonka jälkeen voi siirtyä puntille tai ryhmäliikuntaan. Tämä nyt ei sinänsä ole uutta, mutta nyt kenkien suunnittelussa on otettu paremmin huomioon myös juoksun vaatimukset. Tämä jos mikä lämmittää allekirjoittanutta, koska liian usein näkee treenaajia juoksumatoilla, korkeavartisissa sisäkengissä tai muuten matolle sopimattomissa kengissä. Asics Ayami-Determine on malliston lippulaiva. Kanta- ja päkiävaimennetusta kengästä löytyy muun muassa 3mm kantakorotus, joka on suunniteltu vähentämään akillesjänteen painetta. Ayami-Zone on taas hieman kuristetumpi malli, josta löytyy kantavaimennus sekä kiertojäykkyystuki. Molemmat kengät vaikuttivat mielenkiintoisilta, mutta antaa mimmien testata rauhassa ja mietitään sitten tarkemmin kenkiä.

Kuvat: Patrol

1 comment

Kommentoi

Kommentit