ASAn testiin TRX Home Kit – ensivaikutelmat

ASAn testatavaksi saapui tovi sitten TRX Home Kit. Ennen kuin pääsemme kirjoittamaan kattavaa testiraporttia, paneudutaan hieman siihen mistä on kyse ja mikä on TRX Home Kit. Aikaisemmin ASAlle on tullut tutuksi ns. Red Cord –harjoittelu, joka perustuu suurin piirtein samalle harjoitusfilosofialle.

TRX – Mistä on kyse

TRX on Yhdysvaltojen armeijasta alkunsa saanut harjoittelumuoto, joka perustuu katosta roikkuvien helposti säädettävien nauhojen kanssa tekemiseen. Nauhojen avulla on helppo tehdä erilaisia punnerruksia, vetoja ja kääntöjä. Vastuksena toimii oma ruumiin paino, jonka ansiosta harjoittelu sopii lähtökohtaisesti kaikille. Vaikeusastetta voi harjoitellessa muuttaa muun muassa kulmia vaihtamalla tai vaikeuttamalla tasapainon löytymistä.

TRX Home Kit on suunniteltu monipuoliseen harjoitteluun kotona

Toiminnallisen harjoittelun periaatteita noudatellen TRX on parhaimmillaan erittäin monipuolista liikuntaa. Ajatuksena ei ole harjoittaa eristetysti yksittäisiä lihaksia vaan vahvistaa koko kehoa liikkeen yhteydessä. Tällainen harjoitusvaikutus saavutetaan kun treenatessa on haettava tukea keskikropasta oikean suoritusasennon ja tasapainon löytämiseksi.

TRX Home Kit

Meille siis testiin tuli TRX Home Kit, joka on ns. virallinen TRX tuote. TRX Home Kit tulee melko pienessä paketissa, joka pitää sisällään seuraavat välineet:

TRX Home Kit on suunniteltu monipuoliseen harjoitteluun kotona

–       TRX nauhat

–       Oviankkuri

–       Toinen kiinnityslenkki

–       Kirjallisia treeniohjeita

–       Kantopussi

Ennen kuin vehjettä pääsee testaan toden teolla tässä muutama ensivaikutelma. Asennus oviaukkoon vaikutti aluksi epäilyttävältä. Ajatuksissa oli jonkinlainen härveli, joka asennetaan oviaukkoon kiristämällä tms. Todellisuus oli kuitenkin näppärämpi. Lenkki, johon nauhat kytketään ankkuroidaan suljetun oven toiselle puolelle mahdollisimman lähelle saranaa. Menee luultavasti hetki ennen kuin ankkuriin alkaa luottaa 100%, mutta ainakin ulko-ovessa, joka aukeaa ulospäin, lenkki tuntuu tukevalta. Laite on myös luultavasti kätevä ottaa mukaan matkalle, jos vaikka haluaa treenata hotellihuoneessa työmatkalla. Pakkauksessa on mukana myös toinen kiinnityslenkki, jonka avulla nauhat voi kytkeä esim. kattokoukkuun. Nauhat lienevät mukavamma käyttää vapaana katosta roikkuvina, mutta kotiympäristössä se voi olla haastavaa toteuttaa.

TRX Home Kit on suunniteltu monipuoliseen harjoitteluun kotonaTRX Home Kit on suunniteltu monipuoliseen harjoitteluun kotona

Muutaman ensi vedon jälkeen TRX Home Kit tuntuu helposti asennettavalta ja säädettävältä kotitreenilaitteelta. Liikevalikoima on ohjeiden perusteella monipuolinen. Tehdään kuitenkin vähän enemmän kotitöitä ennen kuin lopullista yhteenvetoa TRX Home Kitistä. Tähän mennee muutama viikko.

Sillä aikaa lisää tietoa tuotteesta TRX Finlandin kotisivuilta.

Kommentoi

Kommentit