JarnoASAn testiin Merrell All Out Charge -maastojuoksukenkä

Merrellistä saapui ASAn testiin saapui viime viikolla heidän All Out Charge -maastojuoksukenkä, joka pääsi saman tien esittelyyn myös GoExpo-osastollemme, sen verta suurista muutoksista Chargessa on kyse suhteessa firman edeltäviin menopeleihin. Aiemmin Merrell keskittyi juoksukengissä erittäin kevyisiin ja minimalististisiin/natural running -sarjan kulkijoihin, mutta viime vuonna lanseerattu All Out -mallisto oli merkki muutoksesta. Sarjan ensimmäiset uutuudet, Fuse ja Rush, olivat askel isompien kenkien maailmaan, mutta silti varsin kevyitä ja löysiä koko maastojuoksu-kategoriaan verrattuna.

 

Uusi All Out Charge on nyt sitten se isompi harppaus kohti reilusti vaimennettuja ja isompipohjaisempia kenkiä. Maksimalismista ei vielä ole kyse, mutta 27 millimetrin korkeudessa oleva kantapää, kuuden millimetrin droppi sekä 280 gramman paino ovat jo varsin perinteisiä lukuja maastokenkgissä, itse asiassa painon puolesta kenkäon jo keskiraskasta sarjaa. Myös pohjan kuviointia on tehty entistä aggressiivisemmaksi. Charge onkin siis selkeästi suunnattu entistä laajemmalle käyttäjäkunnalle ja entistä pidemmille matkoille.

Allout Charge

Katsotaan kevään edetessä, miten kokonaisuus toimii muuttuvassa maastossa, mutta ensireaktio on jälleen kerran positiivinen: vaimennusta on selkeästi enemmän kuin aikaisemmissa Merrelleissä ja pohja suojaa epätasaisuuksia vastaan aiempaa tuntuvammin. Kuinka muutokset vaikuttavat muuhun käytettävyyteen jää nähtäväksi.

2 comments

Kommentoi

Kommentit